povezava z internetom – pomoč
Živjo, iz siola so mi sporočili: V centrali, na katero je vključen vaš telefonski priključek še žal ni ADSL kapacitet. Pričakujemo, da bodo na voljo še v letošnjem letu. Seveda bo potrebno takrat preverit še možnosti na krajevnem omrežju, do vaše lokacije. Imam občutek, da smo na koncu sveta. kabelske nimamo, tako da to me pride v poštev. Ali imam možnost kakšnih brezžičnih povezav z spletom, mogoče cene, slabosti – prednosti, … Hvala za pomoč
Pika
Ali imam možnost kakšnih brezžičnih povezav z spletom, mogoče cene, slabosti – prednosti,
Ja imaš in sicer:
– če imaš kakšnega soseda, ki ima adsl/kabel se lahko dogovorita za brezžično povezavo med vama – celotna cena postavitve = cca. 20.000 sit
– npr. mobitel gprs
– npr. simobil edge
– npr. mobitel UMTS
za cene na žalost ne vem, malce poglej/pokliči operaterje, pa boš videla.
Slabosti – če vzameva za primer UMTS ali EDGE (če že dela pri simobilu v redu – ne vem) so edino v tem, da je cena še kar visoka, pa še omejena si s številom prenešenih podatkov, torej v mesečni naročnini imaš pač neko kvoto, vse ostalo seveda dodatno plačaš.
Ravno filmov/muzike ne boš mogla dol vleči, ker te bo drago prišlo, je pa hitrost dokaj visoka – cca. 1/3 ADSL-a..
Po drugi strani pa npr. gprs ima nižjo hitrost, ampak je pa tudi ceneje,
torej pustiš vse skupaj vključeno nekaj dni, pa lahko tudi kak filmček dol potegneš..
kot sem dejal – za cene se prepričaj pri operaterjih.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.