Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Povejte mi, ali hitro zaznate, da morate biti uvidevni?

Povejte mi, ali hitro zaznate, da morate biti uvidevni?

Ali je vam logično, da ne nabijate glasbe na ves glas, če vam človek reče, da ga boli glava? Avtomatsko stišate. Ali vas mora ta človek še prosit, da stišate glasbo na normalno glasnost oz. tišje?

Meni je logično, marsikomu ne. Stvar karakterja in vzgoje.

Jaz glasbo navijam v avtu npr. Ker tam res nikogar ne moti. Da pa bi imela glasbo ali pa radio na ful na glas, ko je še kdo prisoten, mi pa res niti na misel ne pade. Ali pa da bi mojo glasbo morali poslušati sosedje.

Škoda, da takšne olike ne premorejo vikendaši, ki bodo prihrumeli jutri zjutraj.

Meni je logicno, da se muske ne nabija na ves glas, tudi ce nikogar ne boli glava.

Odgovor na objavo uporabnika
kultura?, 05.09.2025 ob 17:43

Ali je vam logično, da ne nabijate glasbe na ves glas, če vam človek reče, da ga boli glava? Avtomatsko stišate. Ali vas mora ta človek še prosit, da stišate glasbo na normalno glasnost oz. tišje?

Sam ta komad!

Ni tako enostavno! Tu zadaj je veliko stvari. Če osebo spoštuješ in/ali jo imaš rad ali če gre za neznanca, seveda stišaš. Ampak. Človek je poln malih in večjih zamer do sočloveka. Nekomu, ki nam gre na jetra in menimo, da nam je naredil krivico v preteklosti, ga ne maramo, ker tudi on nas ne upošteva ali pa samo mislimo, da nas ne… pač ne bomo stišali, pa čeprav ga glava boli, ne? Ne gre za odsotnost bontona, ampak za maščevanje.

Stvari so večplastne, dragi moji….

Takoj zaznam in skušam človeku priti naproti, olajšati.

Priznam, zelo pozorna in uvidevna sem.

Zakaj bi kdorkoli moral posebej zaznati, da mora biti uvideven?

Odgovor na objavo uporabnika
no ja, 05.09.2025 ob 19:49

Ni tako enostavno! Tu zadaj je veliko stvari. Če osebo spoštuješ in/ali jo imaš rad ali če gre za neznanca, seveda stišaš. Ampak. Človek je poln malih in večjih zamer do sočloveka. Nekomu, ki nam gre na jetra in menimo, da nam je naredil krivico v preteklosti, ga ne maramo, ker tudi on nas ne upošteva ali pa samo mislimo, da nas ne… pač ne bomo stišali, pa čeprav ga glava boli, ne? Ne gre za odsotnost bontona, ampak za maščevanje.

Stvari so večplastne, dragi moji….

To si mojo situacijo opisal. V službi. Bolj ko sem prosila sodelavko, cimro, naj bo manj glasna, bolj je zviševala decibele. Najbolj grozen je bil njen smeh. Zanalašč se je noro glasno režala, ko je vedela, da jo slišim. Noro. Na srečo so jo potem le spravili iz moje pisarne in tudi na povsem drug konec stavbe. Zdaj je mir v našem delu.

Zadeve niso vecplastne. Al se znas obnasat al pa ne. Nikoli ne povzrocam hrupa (nad minimumom, ko gre za pogovor, dnevno zivljenje). Glasbo poslusam v avtu, ko sem sama.

Evo, ravno na dopustu. V sosednjem apartmaju hrup: froc na ves glas poslusa risanke in s tem maltretira se vse okol. Zakaj mu starsi ne dajo slusalk, pa glas do fula?

Pa ti? Čutiš, kdaj te imajo vrh glave z jamranjem, kaj vse te boli?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close