Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Povedati šefu, da imam poln kufer službe?

Povedati šefu, da imam poln kufer službe?

Odgovor na objavo uporabnika
Brezvezna, 19.09.2021 ob 19:47

Si se prijavila na kakšen oglas za tajnico? Glede na to, da imaš diplomo in glede na to, da veliko slabših del kot je čiščenje wcjev ni, nimaš veliko za izgubit.

Ja, iščem kake take pisarniške zadeve. Je pa dejstvo, da je na tem področju ogromna konkurenca. Ampak upam, da mi vendarle uspe. Niso samo tajnice, je še več takih podobnih reči tako, da nekaj moram najti.

Jaz pa namigujem na nemške govorne dežele. Na vsakem koraku iščejo ….

Samo da diese blőde zeiten sind vorbei….

Vesel oče, 19.09.2021 ob 19:53

Jaz pa namigujem na nemške govorne dežele. Na vsakem koraku iščejo ….

Samo da diese blőde zeiten sind vorbei….

Imaš kako idejo? Ja, tudi pride upoštev. Čekiram oglase na AMS in podobnih portalih. Tudi že pošiljam vloge.

Znanje nemščine še ni perfektno, ampak nekje B2 pa že je.

Sodelujete na vrhunskem, več kot superfantastičnem forumu.

Želja mi je tudi kdaj delat v VB oz. kjer je pač angleščina, ker je želja, da bi znala res ok angleško. Samo to zdaj v času korone raje ne bi. Ne bi pa tam živela za vedno. Ne vem pa kako je sedaj po Brexitu.

Avstrija pa ja, pride upoštev, tam bi lahko živela za vedno. TUdi Bavarska bi verjetno bila ok. No, če bi bila služba ok, je tudi sever Nemčije ok.

Tako, da dobrodošli nasveti v te smeri.

Področje pod Zugspitzem.

Bil avgusta tam na počitnicah in – na vsakem koraku oglasi, da iščejo personal.

https://www.google.com/search?rlz=1C1HLDY_slSI716SI716&source=univ&tbm=isch&q=zugspitzland&sa=X&ved=2ahUKEwi_qY_20IvzAhUTg_0HHV23BxoQjJkEegQIKRAC

Vesel oče, 19.09.2021 ob 20:10

Področje pod Zugspitzem.

Bil avgusta tam na počitnicah in – na vsakem koraku oglasi, da iščejo personal.

https://www.google.com/search?rlz=1C1HLDY_slSI716SI716&source=univ&tbm=isch&q=zugspitzland&sa=X&ved=2ahUKEwi_qY_20IvzAhUTg_0HHV23BxoQjJkEegQIKRAC

Misliš sobarice in podobno? Ogromno vlog za sobarice sem že poslala, noben ne odgovori.

Če pošljem za kake boljše službe, skoraj vedno odgovorijo (negativno), če pa za sobarico ali kako podobno delo, tudi proizvodnja recimo, nikoli odgovora. Izjemoma odgovorijo, negativno.

Drugače pa tam pod Zugspitzem so izjemno lepi kraji. Na AT in D strani :). Tako, da tam bi z veseljem delala.

Aja, pa imam zdravstvene težave, skoraj vso fizično delo odpade, dokler se ne pozdravim. V vloge to seveda ne navedem, ker itak upam, da se kmalu pozdravim.

Sem bil zunaj na balkonu in gledal v več kot kilometer oddaljeno močno luč. Pri sebi sem pomislil, če je ženska taprava tud kamen zmehča. Takoj za tem je ta močna luč ugasnila.

Vse razmišljanje in razglabljanje je brez veze. Daš odpoved in je. Nič ne razlagaš. Ali zelo na hitro. Ne dvigneš telefona. Pošiljaš prošnje dalje. Rečeš ima drugo boljšo službo. To je to.

Kolikor vidim, boš ti naslednjo sezono spet v isti službi in jamranju na monu.

Se dogaja, 20.09.2021 ob 10:33

Vse razmišljanje in razglabljanje je brez veze. Daš odpoved in je. Nič ne razlagaš. Ali zelo na hitro. Ne dvigneš telefona. Pošiljaš prošnje dalje. Rečeš ima drugo boljšo službo. To je to.

Odpovedi ne bom dala, ker potem ne dobim nadomestila od zavoda.

Drugače imam pa problem, ker stanujem v malem kraju. Edina na novo priseljena. Sodelavci sami domačini in me imajo ves čas na očeh. Še  sosednjem stanovanju je ženska, ki je njihova kolegica. Točno vedo ali sem doma ali ne, hodim v službo ali ne. Big brother na polno.

Tako, da če bom brez službe, bodo to takoj videli. Še recimo, ko kličejo, da naj pridem v službo par ur prej ali pa recimo, da danes kličejo, da naj pridem čez dve uri, se ne morem zlagati, da nisem doma. Me imajo čisto na očeh. Čista katstrofa. Tako, da to je seveda tudi razlog, da se hočem tega znebiti.

Ja, sodelavci imajo možnost direkt v mojo spalnico gledat. Sosednje stanovanje je gradbišče. Hodijo po skupnem balkonu, gledajo v moje stanovanje. Ja, tudi sodelavci. Za kozlat.

spet jaz tu, 19.09.2021 ob 16:01

Spet jaz, ki nisem zadovoljna s sezonsko službo, ker je šef obup,delovne razmere katastrofa.

No v prihodnjem tednu imamo sestanek. Tudi pogovori o tem kdo bo prišel naslednjo sezono spet delat. Ta sezona pa traja še do začetka novembra oz. do konca jesenskih počitnic.

Naj šefu direkt rečem, da niti pod razno ne želim priti in povem vse kaj me moti. Ali naj raje rečem, da mogoče še pridem.

Najraje bi povedala vse, kar mi leži na duši, ampak potem bodo še bolj polena pod noge.

Bi bilo pa zanimivo tudi, da mu govorim, da bom prišla, vse do začetka nove sezone pa takrat odpovem :). Samo tako zlobno se ne morem obnašat.

ne bodi neumna

povej, da je super, da drugo leto še prideš in si misli svoje.

ne pokvari si dveh mesecev

čekdisout, 20.09.2021 ob 12:11

ne bodi neumna

povej, da je super, da drugo leto še prideš in si misli svoje.

ne pokvari si dveh mesecev

Uf, vem, da bi bilo pametno tako reči. No jaz bi rekla: da če najdem službo za daljši čas, torej ne sezonsko, bom seveda tisto vzela.

Samo veš kako me mika videt frise tistih, ki me ponižujejo v stilu, da moram biti vesela, da sploh imam službo pa kako super hvaležna moram biti, da smejo teptati po meni. Kake ksite bi imeli, ko bi direkt rekla, da ne pridem več. To bi bil užitek :). Samo potem mi lahko še bolj zagrenijo zadnje tedne.

Bom videla. Mogoče bo najbolje, da sedaj rečem, da pridem, potem zadnje dni službe pa z veseljem napovem, da me nikoli več ne bo :).

In seveda se nameravam odseliti.

Če si sezonska delavka je logično, da si boš iskala redno zaposlitev. Ko te bo vprašal mu povej, da imaš cilj poiskat redno službo in da mu zaradi tega ne moreš obljubit, podpisat za naslednjo sezono oz. da mu boš javila. Če je mogoče možnost, da ti da redno delo pa mu povej, da se dolgoročno tu ne vidiš.  Razmisli, išči, javi – zadeva rešena brez zamere.

teksa, 23.09.2021 ob 21:43

Če si sezonska delavka je logično, da si boš iskala redno zaposlitev. Ko te bo vprašal mu povej, da imaš cilj poiskat redno službo in da mu zaradi tega ne moreš obljubit, podpisat za naslednjo sezono oz. da mu boš javila. Če je mogoče možnost, da ti da redno delo pa mu povej, da se dolgoročno tu ne vidiš.  Razmisli, išči, javi – zadeva rešena brez zamere.

Možnost za pravo zaposlitev tu itak ni, samo poletna sezona.

Ja, verjetno bo bolje, da naredim tako kot praviš.

Čeprav po drugi strani pa bi bil zadnji čas, da enkrat le zve, da imam poln kufer vsega poniževanja. Da sovražim službo, zaradi neustreznih delovnih pogojev, mobinga, polen pod noge, stalnih krištev delovne zakonodaje… oni pa mi govorijo še, da naj bom srečna, da delam v taki greznici.

Pozdravljena, “spet jaz tu”, spet jaz..

Upam, da si “predihala” svojo situacijo in nisi “zmetala” šefu vse v obraz. Verjemi, da ni vredno. Na koncu boš ti izpadla negativno, ostali s šefom vred pa vsi svetniki. Sploh, če je šef tak, kot ga opisuješ v eni od svojih prejšnjih tem. Se povsem strinjam s tem, kar ti je predlagala  “teksa”. Na tvojem mestu bi do konca oktobra še napisal priporočilo v slo., nem. in ang. jeziku (če boš res iskala službo v tujini) in ga pomolil šefu v podpis, češ da ga rabiš za Zavod, ko se ti izteče pogodba. Če pa res resno razmišljaš o pisarniški službi in te ne bi motila, če bi bila ta v osrednji Sloveniji, se mi prosim javi. Mogoče pa dobiš delo, primerno tvoji izobrazbi in karakterju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close