Potrebujem razsodnika – spor med partnerjema
Takole je bilo:
Mokro perilo sem obešala na obešalnik v sobi, kjer je PC, na katerem je delal on. Ker je stanovanje mansardno je ena stena malce povešena in se moraš skloniti, da se ne butneš v glavo. No jaz se pri enem štumfu nisem sklonila in sem se butnila v glavo. Na moj “av” se je začel režat kot utrgan. Hotela sem ga z mokrim štumfom po glavi (kao hec, zakaj se smeješ mojim bolečinam), nakar se obrne proti meni in štumf mu oplazi oči. Takoj, ko se to zgodi, se mu začnem opravičevati, da nisem hotela in ga hočem cmokniti, pa mi zabrusi “pejt v piz..”. Halo??? No, tukaj pa se zadeva začne resniti. Rečem mu, da takole pa z mano ne bo govoril, ker nisva krav pasla skupaj in da če besede ne vzame nazaj, da se ne bom več pritaknila njegovih cunj. In seveda beseda je dala besedo in reče, “bodo pa vsaj enkrat oprane”.
Voda zavre. In si rečem OK. No, to se je zgodilo pred 10 dnevi. Njegove cunje zasedajo ves prostor za umazano perilo in danes zjutraj že ni imel svežih štumfov.
Oba sva trmasta. Sama sem mnenja, da se partnerji takole ne bi smeli pošiljati v vsi vemo kam (še posebno, če so v družini že otroci)… in bi se morali spoštovati na nivoju (tako osebno, kot tudi delavno – vse njegove cunje so bile vedno oprane dobro) , on pa je tudi mnenja, da se nima za kaj opravičiti. Oba sva trmasta, vendar pa se tole ne bo dobro izteklo.
Bi mi podali mnenje na tole? Ali se tudi pri vas, kadar prideta v nesporazum pošiljata v grde kraje?
Hvala vam in lep dan!
Grdo in zelo nespostljivo. Ker si se opravicila in ker je bilo ocitno, da to nisi naredila nalasc, ti tega ne bi smel reci, pa tudi nasploh taksno izrazanje ni primerno, sploh pa ne med partnerjema, ki naj bi se spostovala in ljubila.
Menim, da te partner ni poslal v pi***, zaradi stumfov, ampak je bilo v ozadju nekaj drugega, stumfi so ga samo vrgli s tira. Pogovorita se. Mulanje in trmarjenje v nedogled ne peljeta nikamor in samo ohlajata vajin odnos. Kaznovanje njega, ker te je uzalil (z nepranjem njegovih cot) pa spet ni na mestu. Deluje mi kot neko vracanje milo za drago, kar se mi pa zdi otrocje….pogovorita se!
Tudi jaz sem mnenja, da je potrebno stvar dogovoriti vendar pa ne bodi klasična ženska in ne popusti kar tako, da se bo on pač opravičil, ker mu je zmanjkalo opranih cunj in ne zato, ker je dojel, da je naredil napako. Predvidevam, da si na dobri poti, da je to delo pač nujno žensko, kaj pa bi bilo narobe, če bi tudi on dal oprati kakšne cunje ali pa je drugače res tako priden, da postori vsa “moška” dela.
Hehe, ko dva otroka. Pa saj poznam to. Midva z mojo sva se enkrat resno pogovorila, da se ne smeva zmerjat oz. žalit, niti v šali in še posebej ko je kdo jezen. Tega se kar dobro drživa zaenkrat.
Tukaj bi sicer rad slišal še njegovo plat zgodbe, vendar mislim da sta res preveč trmasta, predvsem on. Tule je problem, če on misli, da se ne rabi opravičit, saj te je užalil. Kot praviš, si se ti njemu opravičila, on pa je odjokal v kot, kot mali otrok. Človek v jezi marskikaj izreče, vendar zato bi se moral potem opravičiti. Vendar, tudi ti si odreagirala v jezi, ko se ti je smejal (udarila si ga), kar bi res lahko bilo v hecu, mogoče pa se njemu ni zdelo. Ampak, ti se se opravičila, zdaj je na vrsti on. Glede na to da se še to zdaj ni, je res še en otrok.
eh, res ni lušno tole. Ko se ljudje zataknemo v zamero in kujamo…ampak najslabše od vsega je, ker s tem najbolj seb škodujemo…zakaj? poglej, ti ga maš rada, in v vsem tem času, k se mulata, si prikrajšana za to ljubezen, tud on sevede….
kaj če bi npr, glede na to, da si ti bolj osveščena, tko se mi zdi, nekega jutra prijazno prišla do njega, ga lepo pogledala, objela, poljubila in rekla npr zakaj vendar ne bi raje spet zaživela tako kot prej, lepo in sproščeno… nekaj v tem smislu… pokaži mu, da so zamere brez pomena, ti si mu lahko zgled!
Ne pozab, ljubezen zmaga vedno (vsaj tko pravjo).
Pa srečno !
Midva se ne zmerjava, nasploh pa se moj ne mara kregat in če pride do tega ponavad jst govorim on je pa tih :)) Se pa nikoli ne dereva al pa zmerjava in pošiljava v grde kraje…drugač sm pa še vsakmu rekla, da če se je sam zadru nad mano, nej najprej zniža ton, pol se bova pa pogovarjala…da name se ne bo dru noben. In ponavad je biu to ključni trenutek, da se je kreg normaliziral na nek kulturn nivo.
Kar hočem povedat je, da obmetavanje partnerja z žaljivkami in pošiljanje v grde kraje nikakor ni način in izkaz spoštovanja med dvema, ki se imata rada. In tut jst bi na tvojem mestu odreagirala na ta način, ker pa nism tolk trmasta ne bi mogla tolk dolg vztrajat pri svoji odločitvi, hehe…ponavadi sm jst mirovnik pri nama (oz. keremukoli ex partnerju). Kar pa ima tutu svoje slabosti, ja :((
midva se ne posiljava v “grde kraje”, ce ze pride do kratkega stika, potem en popusti in se opravici, ker je napacno odreagiral;
vikica je super razlozila za kaj vse smo s takim obnasanjem prikrajsani, dodajam le to, da je zivljenje prekratko, da bi ga zapravljali za trme, kreganje in grdo gledanje partnerja, ki ga imamo radi
Ja, ampak če je eden tako trmast in da sploh ne prizna da je narobe reagiral (ravnal) je hudič to. Ne moreš kar pozabit in pustit da se bo vedno ponavljalo, kadar bo prišlo do konfliktov. Človek dobi občutek, da ga partner ne spoštuje in s tem ni lahko živet.
Jst mislm, seveda vaju ne poznam, da je vse to on reku iz jeze in niti ni tako resno mislil….seveda bi bilo na mestu, da se on opraviči, a vsi vemo, kako trma deluje, sploh pa, če se kuha že tako dolgo…dvomim, da boš po tolkem času, kar iz nenada dobila od njega opravičilo….mogoče bi pa šlo, če bi ponovno odprla to temo (ne v kakšnem prepiru, ampak povsem na easy) in mu nekako položila v usta, da veš, da ni bilo tako mišljeno…a da bi vseeno to rada slišala iz njegovih ust…..da pa se narediš, da si pozabila na ta pripetljaj in da sama vrneš odnos na utečene tirnice, pa po mojem mnenju, ne bo dobra naložba za v prihodnje…
Ah, štumfi, krivi za toliko zakonskih sporov, kako mi je to znano….ko pride do stika, se ohlajava potem pa kot, da ni bilo nič. Če gre kdo od naju predaleč z žalitvami se včasih celo opravičiva za izpad, drugače pa se malo pocrkljava naslednji dan in je pozabljeno.
P.S. Tam kjer sploh ne pride do sporov nekaj zelo ne štima.
Poznam to..imel je slab dan in tist stumf je bil verjetno pika na i, ker sta pa po naravi trmasta, verjetno itak ni bil to vajin prvi prepir..nekdo pri vaju mora popustiti in tisti bo tudi tokrat. Raje se vprasajta ..zakaj taka trma..namesto da bi se imela in uzivala…se pa obnasata kot dva otroka..raje to energijo trmasto ponucajta za pogovore..kompromise..pa saj vem ja..bit klele pametn..je zlo okej..tudi pri nama se to dogaja..ampak sreca nisva trmasta..se zdereva en na druzga..vcasih pade tudi kaksna pikra..uzaljena..ampak tak je zivljenje..in oba veva da je bilo to izreceno u efektu in tega ne misliva resno..se potem lepo pogovoriva..opraviciva in stvar je resena..v enem dnevu..ni zamer..ni trme.
Dalj casa se bosta kujala..tezje bo..odtujila se bosta brez veze.
Hvala vam za mnenje. Včeraj dopoldne sem dobila SMS:
“Ljubica moja, zelo mi je žal in prosim te, oprosti mi. Saj veš, da nisem mislil tako kot sem rekel. Imam te mucho-mucho rad (pa ne zaradi neopranih gat). CMOK!”
Oprostila sem mu, tudi jaz sem se mu opravičila zaradi štumfa in zapečatila sva nesporazum z enim tako dobrim mmmmmm
Lepo se imejte še naprej!
Hehe, zgleda mu je naposled le zmanjkalo gat ali pa je kaj tule po forumu skakal. :))
Kakorkoli, lepo od njega, čeprav malo pozno. Bo mogoče naslednjič bolj pozoren.
Če bi mi samo enkrat rekel kaj takega, bi bilo verjetno tudi zadnjič, ker bi mi to nekaj povedalo o njem in nebi hotela ostat z njim. Ne prenesem dretja in žaljivk, pa tudi si ne predstavljam, da bi iz mojih ust priletelo kaj takega. Druge spoštujem in pričakujem to tud od njih. Ne glede na to, kdo je.
Forum je zaprt za komentiranje.