Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek potreba po spanju

potreba po spanju

Zanimivo je,da so mnogi pametni ljudje,poznani iz zgodovine spali zelo malo.L.daVinci dve uri in pol,Napoleon,Wolfgang von Goethe,Edison .. so spali le štiri ure.Einstein pa je spal 12 ur in njegova relativnostna teorija se mu je(menda) porodila v sanjah.
Vsem je poznano,da je spanje nujno potrebno za ohranjanje duševnega ravnovesja.
Jaz s prekinitvami spim 8 ur (to povem čeprav me nihče ni vprašal),vas pa bi vprašala:”Koliko časa spite vi?” Nooooooo

Ja minimum 7 ur. Od enih ponoči , pa tja do osmih, devetih zjutraj, ker saj veste, že dedek Bedenko je pravil, da mu zgodnje vstajanje ne dene dobro, kot ne vsem upokojenim marinarjem !!!!

kratko in jedernato ; min 4-6 ur in max 7-8 ur
lep večer !

posavc lepo te je brati ,no ali je bilo teško kako besedico dodati ?
lep večer tudi tebi

v tem momentu je moja potreba po spanju precejšnja :)) .. pa kar grem .. spat … drugače pa .. 6 ur je že uredu …

Lepo nočko 🙂

B.

Evo, jaz isto kot ti barbi, šest uric je kar dovolj. Če kdaj preveč podaljšam, se potem počutim, kot da bi me povozil kamion.

dobrooooooooo jutrooooooo :):))

4 ure pa tja do 11 ur 🙂

seveda pa je vse odvisno od tega kaj vse spada pod “spanje” :):))

bzz bzzz
cebelica

Jana, saj jaz se tudi 12-tih ur spanja ne branim :)) … sploh če je mali na vikend obisku pri stari mami … hehe , le da jih je največkrat ene 6 .. ur spanja mislim :))

Barbara.

Ponavadi ca. 8 – 9 h, za vikende lahko tudi 10 – 11, velikokrat pa rata tudi manj in takrat sem slabe volje.

A ti spiš sam al z biciklom, ki te prekinja ?

bi pa rekla,da ne spadamo ravno med genije, sicer pa saj veste geniji…. (:+)
lepe pozdrave,pe ne mi zameriti lepo prosim

Oh, Sara, vsi tle gor smo geniji, ne glede na dolžino spanca 🙂

Ne bi se čisto strinjala. jaz se počutim bolj kot Einstein: pred par dnevi sem v eni taki skoraj 12 urni spalni seansi zelo živo sanjala, da je čas, da zamenjam dejavnost firme. Da že osem let “drgnem” eno in isto stvar in da bi bil čas za spremembe.
Nobene krize ni, pa mi je vendarle dalo zelo misliti, saj spreminjati je najbrž treba, ko ti gre dobro in ne ko si v krizi, ker takrat je že pozno.
Jaz veliko spim in tudi veliko sanjam. Večina sanj je, se mi zdi, premlevanje tistega iz realnosti, toda kakšne sanje me pa res presenetijo in mi dajo misliti.
Upam ,da se bodo sanje nadaljevale in da bom zvedela, kakšna naj bi bila ta nova dejavnost. Nestrpno pričakujem, hehe!

mamba veš kaj, človek pa mislim,da od sanj lahko pričakuje,da bodo prijazno povedale kako in kaj in vsaj malo posegle v našo izvensanjsko dejavnost ter nam povedale,vsaj po 12.urah spanja, kako pa sedaj naprej.
Tole pa bi bilo že za debato z Jungom in Freudom,ju povabiva???

A, zdaj bos pa kar duhove zacela vabit na ta forum , ali kaj? A njihov ucenec in simpatizer Pepi, ki je trnutno se ziv, namest onih dveh pokojnikov marbit ne bi zadostoval?
Pepi

Mislite le mirne misli, Pepi

Dobro jutro! Glede na temo, se mi zdi, da še vedno spim 🙂 Ja, v povprečji prespim od 6 do 7 ur, včasih je dovolj, včasih malo premalo, ampak se kar nekako da preživeti. Se pa najde tudi kakšen dan, ko se enostavno preleži, ali pa prespi. Samo to pride bolj poredko.

Lepo dobro jutro in veliko lepega danes, vsem skupaj!

Jani

Pri meni mora biti vsaj 6 ur, da lahko normalno funkcioniram, sicer sem sitna kot sam hudič. 7-8 ur je pa idealno, čeprav si včasih privoščim več, ampak se mi to zdi že izguba časa.

Ah, pustimo te filozofe spat svoje večno spanje.
Drugače pa, mislim da se spodobi, da je v tako dolgem spanju in sanjanju tudi kaj produktivnega oz. kakšna korist. Ker drugače se bom premislila in začela manj spati.

a si se ti tudi sedaj zbudila ?
hehehehehe
Jaz bom jutri NAOČARKA

Dragi Štrumpantl!

Hm, tebe pa danes (rahla) zloba daje…

Če boš jutri samo naočarka je OK, pazi samo, da te kakšen sij ne obsije…

Pa še nekaj mi lahko poveš, če in ko te bo malo zloba minila – kako prideš na klepetavčka?

Pozdravček,
M.

Hehe, nisem se še čisto zbudila.
Če še ne veš, zelena mamba je strupenejša od naočarke.
Če si vseeno za kakšen duel, lahko…

Srce moje – jest bom znooooru!!!!

Unable to connect to server.
Connection close.

Pa jovo na novo:

Unable to connect to server.
Connection close.

Pa opet isto…

Pa potem, pa potem, pa brrr, grrr, ZNORU BOM!!!!!

Lojska

Požarni zid imaš, ne moreš čez. Nič ne bo ! Jest tud ne morem iz službe.

Ja, ampak verjetno obstaja način, kako porušiti požarni zid? Se mi zdi nekaj kot SOCSK proxy, ali ima kaj veze s tem?

Drugače pa – Kaja – dobro jutro – a si se zbudila? Po bolezni ali praznovanju? Za prvo upam, da je res mimo, za drugo upam, da je šele na začetku?

Pozdravček,
M.

Sama ne moreš, samo sistemci lahko.Samo če si v taki firmi, ne bodo.Zaradi varnosti.

Bolezen je mimo, praznovanja pridejo na vrsto konec tedna, ko bo več časa.

LP,Kaja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close