Potreba po potomstvu?
Ne vem, zakaj se tega bojiš, če bodo kaj po tebi, bodo še veliko bolj, tako da kar pogumno. ;)[/quote]
Žalostno je, ker niti smešen nisi. Vsaj to bi lahko bil.[/quote]
Se strinjam, da je žalostno, ampak kaj češ.
Moškim je pomembno, da širijo svoje seme. Dol jim potem visi za otroke, važno je, da so razširili seme.
Potem pa se njihovo seme izrodi in najdemo resnicoljube, ki častijo očete, čeprav tem očetom za svojega froca ni bilo mar.
Če tipom ne bi bilo do širjenja semena, bi uporabljali kondome ali šli na vazektomoijo. O to pa ne. Vazektomija pa sploh ne, ker potem pa je konec širjenja semena.
On_, saj nihče ne trdi, da človeka istega spola lahko spočneta otroka. Glede možnosti za normalen razvoj, ki ga po tvoje lahko ponudi le kombinacija očeta in mame, me zanima samo še to, kako potem gledaš na enostarševske družine. Še malo prakse s strani Vesne Vuk Godina, ne samo teorije… :)[/quote]
No če njun način življenja ne more spočet otroka potem naj se pač sprijaznita s tem ne pa glumit nekaj kar v bistvu nista.
Hočeš vprašat kako bi lahko enostarševske družine opravičile to njihovo zmotno željo po otroku?
Če želiš otroku le najboljše mu pusti očeta in mamo, vse ostalo so lahko zgolj odkloni od idealnega, nek približek.
Ti se zadovoljiš s približki? :)[/quote]
Oh, joj… Ženska rodi prijatelju otroka, se mu odpove, oče vzgaja otroka s svojim partnerjem. Imata full support obeh družin, prijateljev, tudi javno sta se že izpostavila. Prijatelji darujejo seme prijateljicam, ki potem otroke vzgajajo s svojimi partnerkami… Pogojnik tu odpade, ker se to že dogaja. Pa ne od včeraj… Najstniki, ki so odraščali v istospolnih partnerstvih, so bili že predmet raziskav in niso kazali večjih odstopanj.
Mogoče bi rezultati slovenskih najstnikov v tem primeru bolj nakazovali kakšne travme, ampak še to zaradi maltretiranja okolice, kjer je vse preveč omejencev, ki se zaradi lastnega občutka ogroženosti čutijo dolžne “zaščititi” interese otrok… Če je vsak otrok svet, mu ne uničuj življenja s tem, da mu govoriš, kako sta njegova starša to, uno in tretje. Zelo priporočljivo je, da tovrstnih sodb ne podajaš pred svojimi otroki, da ne bi utrpeli stranskih učinkov bedne vzgoje, ki se jim reče zloba. Za tega otroka sta starša starša. Drugačna od velike večine, ampak njegova. In zaradi drugačnosti še nista slaba.
Ko mi definiraš idealnost, se bom opredelila tudi do približkov. Aja, pa obstaja verjetnost, da se že z definicijo ideala ne bom strinjala, tako da raje nič ne bom obljubila.
Oh, joj… Ženska rodi prijatelju otroka, se mu odpove, oče vzgaja otroka s svojim partnerjem. Imata full support obeh družin, prijateljev, tudi javno sta se že izpostavila. Prijatelji darujejo seme prijateljicam, ki potem otroke vzgajajo s svojimi partnerkami… Pogojnik tu odpade, ker se to že dogaja. Pa ne od včeraj… Najstniki, ki so odraščali v istospolnih partnerstvih, so bili že predmet raziskav in niso kazali večjih odstopanj.
Mogoče bi rezultati slovenskih najstnikov v tem primeru bolj nakazovali kakšne travme, ampak še to zaradi maltretiranja okolice, kjer je vse preveč omejencev, ki se zaradi lastnega občutka ogroženosti čutijo dolžne “zaščititi” interese otrok… Če je vsak otrok svet, mu ne uničuj življenja s tem, da mu govoriš, kako sta njegova starša to, uno in tretje. Zelo priporočljivo je, da tovrstnih sodb ne podajaš pred svojimi otroki, da ne bi utrpeli stranskih učinkov bedne vzgoje, ki se jim reče zloba. Za tega otroka sta starša starša. Drugačna od velike večine, ampak njegova. In zaradi drugačnosti še nista slaba.
Ko mi definiraš idealnost, se bom opredelila tudi do približkov. Aja, pa obstaja verjetnost, da se že z definicijo ideala ne bom strinjala, tako da raje nič ne bom obljubila.[/quote]
Če je že vse zlagano v tej družbi pa naj bodo še otroci predmet manipulacije, a ne?….
Kako se kdo tretji odpove otroku in kako nekdo daruje seme/jajčece…karkoli, v korist nekega hs para…. to še ne pomeni da hs par ima lahko otroke! Temu se reče trgovina z ljudmi (otroki) in kolikor vem je to pri nas nezakonito, da o moralnosti, ki naj bi bila nad zakoni, niti ne razpredamo. Zdi se mi, da imajo ljudje pri nas kljub vsemu še nekaj moralnih vrednot in se jih ne da kar tako preslepit s tem, da je to normalno oz celo idealno, če otrok odrašča brez enega od staršev. Saj ni problem, se da, toda čemu za kakšno ceno? In potem so vsi drugi krivi, ker sta dva hs “kupila”/zvlekla otroka v svoj odnos?
Saj mogoče bo nekoč to res normalno, mogoče bodo celo otroci skupno dobro družbe, ko ne bo več partnerskih zvez in bodo ženske hodile na oploditev v kako ustanovo, kjer bodo osemenjene z izbranim semenom neglede na njihov način življenja, ker otrok itak preživi in odraste tudi v nemogočih razmerah.
Ko mi definiraš idealnost, se bom opredelila tudi do približkov. Aja, pa obstaja verjetnost, da se že z definicijo ideala ne bom strinjala, tako da raje nič ne bom obljubila.[/quote]
Če je že vse zlagano v tej družbi pa naj bodo še otroci predmet manipulacije, a ne?….
Kako se kdo tretji odpove otroku in kako nekdo daruje seme/jajčece…karkoli, v korist nekega hs para…. to še ne pomeni da hs par ima lahko otroke! Temu se reče trgovina z ljudmi (otroki) in kolikor vem je to pri nas nezakonito, da o moralnosti, ki naj bi bila nad zakoni, niti ne razpredamo. Zdi se mi, da imajo ljudje pri nas kljub vsemu še nekaj moralnih vrednot in se jih ne da kar tako preslepit s tem, da je to normalno oz celo idealno, če otrok odrašča brez enega od staršev. Saj ni problem, se da, toda čemu za kakšno ceno? In potem so vsi drugi krivi, ker sta dva hs “kupila”/zvlekla otroka v svoj odnos?
Saj mogoče bo nekoč to res normalno, mogoče bodo celo otroci skupno dobro družbe, ko ne bo več partnerskih zvez in bodo ženske hodile na oploditev v kako ustanovo, kjer bodo osemenjene z izbranim semenom neglede na njihov način življenja, ker otrok itak preživi in odraste tudi v nemogočih razmerah.
https://www.youtube.com/watch?v=a2Hwo5K_uE8%5B/quote%5D
Fino bi bilo, če bi se malo pozanimal okoli trgovine z ljudmi, še boljše bi pa bilo, če bi prenehal z demonizacijo homoseksualcev. Za dobro družbe in za dobro sebe (ko bo enkrat tisto, kar boš namaštal, prehudo zate, te bo še kaj trofnilo).
In nehaj že z nekimi ideali, ker jih ni, zato jih tudi ne propagiram. Če ti nekaj vidiš kot idealno, daj, stopi korak nazaj, pa se zavedaj, da je to izključno tvoj subjektiven vidik, ki je za nekoga drugega samo in zgolj približek. Oziroma veš kaj? Drži se stran od homoseksualcev, da ne boš delal škode.
No če njun način življenja ne more spočet otroka potem naj se pač sprijaznita s tem ne pa glumit nekaj kar v bistvu nista.
Hočeš vprašat kako bi lahko enostarševske družine opravičile to njihovo zmotno željo po otroku?
Če želiš otroku le najboljše mu pusti očeta in mamo, vse ostalo so lahko zgolj odkloni od idealnega, nek približek.
Ti se zadovoljiš s približki? :)[/quote]
Tiste raziskave me zanimajo. Ali so izsledki bili predstavljeni v odstotkih ali številčno?
Tiste raziskave me zanimajo. Ali so izsledki bili predstavljeni v odstotkih ali številčno?[/quote]
Izsledke sem brala že pred časom, tako da se detajlov ne spomnim, vem pa, da so bile narejene v Veliki Britaniji. Če sem jih našla jaz, ki sem na netu precej furjasta, jih boš ti tudi.If there’s a will, there’s a way.
Ne bom pa presenečena, če boš raje na pamet lapal – čeprav se zdi, da z On_om stojita na različnih bregovih, imata na tem področju zelo močno stično točko. Reče se ji homofobija.
Izsledke sem brala že pred časom, tako da se detajlov ne spomnim, vem pa, da so bile narejene v Veliki Britaniji. Če sem jih našla jaz, ki sem na netu precej furjasta, jih boš ti tudi.If there’s a will, there’s a way.
Ne bom pa presenečena, če boš raje na pamet lapal – čeprav se zdi, da z On_om stojita na različnih bregovih, imata na tem področju zelo močno stično točko. Reče se ji homofobija.[/quote]
Vedno zagovarjam svoje stališče in svoj pogled na svet. Če se slučajno sovpada tudi s kom drugim je to zgolj naklučje. Ne iščem somišljenikov, ker jih ne rabim za to da verjamem kar govorim. Rad pa slišim tudi drugačno mnenje, če mi ga kdo predstavi na normalen način in ne kot sveto resnico. Kaj je resnica in kaj ne bom presodil sam.
Če se ti ne ljubi povedat tudi prav… skrivanje svoj besed za nekimi kvazi raziskavami je tudi lapanje, čeprav boš to drugače imenovala. Za kar imaš seveda pravico 🙂
Nimam težav z drugačnimi od sebe, tudi s hs ne, škodo delajo predvsem oni s tem ko vlačijo otroke v svoja razmerja.
Kakorkoli obrneš še vedno je otrok produkt moškega in ženske, očeta in mame.
Mislim, da se narava ne moti in je to neka referenca normalnosti, ona ni subjektivna, kdo je potem v zmoti presodi sama, če nisi preveč užaljena, če si dopustiš razmišljat tudi drugače.
Primerjat naravo z nekimi človeškimi (subjektivnimi) raziskavami je milo rečeno domišljavo.
Ti bodi raje tiho. Ne pametuj o stvareh, ki so izven tvojega dometa, kdaj si me že zaničeval, češ, da se moji geni ne bodo širili?
Mogoče se res ne bodo, moji osebno, bo pa takih, kot sem jaz vedno več in to ravno zaradi pritiska družbe takih, kot si ti, ki nazadnje prepriča dedce, da je “treba širiti gene”. In dedci širijo gene, z otroki se pa ženske ukvarjajo, kot vedo in znajo.
Ne bom pa presenečena, če boš raje na pamet lapal – čeprav se zdi, da z On_om stojita na različnih bregovih, imata na tem področju zelo močno stično točko. Reče se ji homofobija.[/quote]
Vedno zagovarjam svoje stališče in svoj pogled na svet. Če se slučajno sovpada tudi s kom drugim je to zgolj naklučje. Ne iščem somišljenikov, ker jih ne rabim za to da verjamem kar govorim. Rad pa slišim tudi drugačno mnenje, če mi ga kdo predstavi na normalen način in ne kot sveto resnico. Kaj je resnica in kaj ne bom presodil sam.
Če se ti ne ljubi povedat tudi prav… skrivanje svoj besed za nekimi kvazi raziskavami je tudi lapanje, čeprav boš to drugače imenovala. Za kar imaš seveda pravico :)[/quote]
Imaš prav, večino časa se mi ne ljubi tipkat, sploh ne o stvareh, ki terjajo dolge odgovore. Moja naloga ni odpiranje oči ali premikanje perspektiv, nimam nekega posebnega poslanstva, zaradi katerega bi bila tu, tako da si mirne vesti jemljem pravico, da tu pišem takrat in toliko, kot se mi da.
Sprejmi ali ne, ampak o enih stvareh sem se dejansko podučila toliko, da se mi ne da razlagati osnov, da bi lahko normalno debatirala o teh stvareh, raje počakam na primernega sogovornika. Tudi jaz za ene stvari za nekoga nisem primerna sogovornica. Nis(m)o vsi za vse, in v tem ne vidim nobenega problema.
In če misliš, da svoje besede ali svoje mnenje skrivam za “nekimi kvazi raziskavami”, se pač motiš. Errare humanum est. Do enih stvari (spoznanj, izkušenj, podatkov, whatever) pridemo sami, če ne, se to včasih zgodi tudi zato, ker jih ne potrebujemo. Ker če jih potrebujemo, jih poiščemo.
Nimam težav z drugačnimi od sebe, tudi s hs ne, škodo delajo predvsem oni s tem ko vlačijo otroke v svoja razmerja.
Kakorkoli obrneš še vedno je otrok produkt moškega in ženske, očeta in mame.
Mislim, da se narava ne moti in je to neka referenca normalnosti, ona ni subjektivna, kdo je potem v zmoti presodi sama, če nisi preveč užaljena, če si dopustiš razmišljat tudi drugače.
Primerjat naravo z nekimi človeškimi (subjektivnimi) raziskavami je milo rečeno domišljavo.[/quote]
Glej, domišljavo gor ali dol, ne da se mi. Moje priporočilo ostaja.
Glede tega, kaj je naravno in kaj ne, se je težko opredeliti.
Človek je del narave in naš um ali ego je prav tako produkt narave in evolucije. Lahko vidimo, da ima življenje težnjo po obstoju. Zato se življenje pojavlja v še tako nemogočih razmerah in v skoraj neskončnih raznolikostih, ki bi naj življenju omogočile obstoj.
Človeški um, kot produkt evolucije, je prav tako podvržen težnji po obstoju, zato išče možnosti preko katerih bi lahko ohranjal življenje in s tem obstoj same vrste.
Očitno ima On_ le toliko moralnih vrednot, da si idealnosti ne upa definirati. :-))
Sodeč po poudarjenem torej odrekaš možnosti umetnih oploditev in posvojitev tudi parom, ki so neplodni ali kako? Saj trgovina je trgovina in “moralne vrednote” so “moralne vrednote”, ne glede na spol kupcev. Ali spadajo med tvoje moralne vrednote tudi dvojna pravila in neenakosti pred zakonom?
Mimogrede, lahko definiraš tudi škodo, ki jo bodo ti otroci utrpeli?
Da … če to storijo posthumno in v oporoki zapustijo otroku vse premoženje.
Nimam pa nič proti, če je otrok enega od staršev v HS skupnosti.[/quote]
No ti se pa strinjam s tabo. Vsaj enkrat….ccccc
Vse je res.
Tudi gensko spremenjene rastline so del narave, ker tiste gene je ustvaril/prestavil človek, ki je del narave…..Robi….bla,bla,bla….
Saj sem definiral idealnost. Površno bereš.
Zdravstvo s takimi posegi, ko razmnožuje tisto kar se po naravni poti ne more razmnoževat, dela škodo človeški populaciji, ker reproducira “slabe gene”.
Se opravičujem vsem, ki tovrstno pomoč koristijo ali so bili celo spočeti z njeno pomočjo, ampak tako je. Strogo realno gledano.
Mogoče nekoč pogruntajo kako posamezne gene popravit in bodo brez naravne selekcije popravljali razne genske okvare in celo izboljševali določene lastnosti. Kakšna bo potem “normalna” družba bogsigavedi….
Kakšna bo škoda za tiste otroke?
Komu mar za tistih nekaj otrok? Pri vsej stvari niti ne gre toliko zanje kot za to, da se razvrednoti pomen starševstva, kar za sabo potegne še spremembe v družbi, ki smo jo poznali do danes.
Forum je zaprt za komentiranje.