Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika POTRATNA POTICA

POTRATNA POTICA

Ženske, pomagajte!!

Pred kratkim sem jedla potratno potico. SUPER!
Problem je ta, da v nobeni moji kuharski knjigi ne najdem recepta.

A ga ve katera med vami ????

Nikoli vas ne bom pozabila.

HVAAALAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nočko!

Pozdravljena!

Upam, da je to ta recept, ki ga iščeš. Jaz sem dobila recept od peijateljice in moram povedati, da je odlična.

kvašeno testo:

1/2 kg moke
2 rumenjaka
0.5 dcl olja
1 žlica sladkorja
1/2 l mleka
2 dkg kvasa
1/2 žlice soli
limonina lupinica

biskvit:

20 dkg sladkorja
4 jajca
1 vanilijev sladkor
1 dcl vode
20 dkg gladke moke
1 dcl olja
1 pecilni prašek

Maso daj na polovico in eno polovico obarvaj s kakavom (3 žlice kakava)
Peči vsako posebaj!

orehov nadev:

50 dkg mletih orehov
1/2 l mleka
sladkor po okusu
malo ruma
snag dveh beljakov
1 vanilijev sladkor
1 dcl sladke smetane

skutni nadev:

50 – 60 dkg skute
2 jajci
sladkor po okusu
malo sladke smetane

Najprej daš v pekač kvašeno testo, nanj namažeš polovico orehovega nadeva in čez temen biskvit. Premažeš temen biskvit s skutnim nadevom, potem daš čez svetel biskvit, namažeš z drugo polovico orehovega nadeva in pokriješ z drugo polovico kvašenega testa. Vse skupaj kar dobro potlači no, ne pretiravati, zatlači robove in napikaj z zobotrebcem.
Peči počasi, kakor potico

Lep pozdrav iz zasnežene Gorenjske in upam, da em ti pomagala, Aleksandra

Sama je še nisem pekla.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ko smo ravno pri poticah (tele tudi jaz še nisem pekla) – ste že videle knjigo z naslovom Potice (mislim da od A. Goljata). Krasna knjiga za pogledati, da ne govorim o receptih in nadevih….. tudi potica z breskovim nadevom obstaja. Notri je seveda tudi recept za potratno potico, pa za mini potice z raznimi nadevi – skratka jaz sem cel čas listanja in branja cedila sline, samo za peko se nisem opogumila ;-). Priporočam v ogled, v knjižnicah jo imajo (knjigo, ne potico).
Lp
d.

Hojla,

v kuharski knjigi sestre Nikoline (sposodiš si jo lahko v knjižžnici) je ta recept zelo lepo opisan.

Pa še pogum za peko!

Tajna

Hej Zvonček!
Sama jo pečem kar nekajkrat na leto, ali pa mami. Imam 2 recepta, ki se malo razlikujeta – vsekakor pa nista tako “težka” kot tisti, ki ga je napisala Aleksandra (Aleksandra, to ni bilo slabo mišljeno, čeprav se morda tako sliši 🙂 – s tem sem hotela samo reči, da ne vsebujeta toliko olja in sladkorja v biskvitu in tudi ne v kvašenem testu kot recept zgoraj.
Res je, da je z bogatejšimi, slajšimi in bolj mastnimi sestavinami jed bolj dobra…..Konec koncev je to pač potratna potica! 😮
če pa rabiš bolj “lahek” recept (a vseeno dober), pa ga lahko napišem.

Lahko noč, zala

Jaz pečem običajno kar potratno potico. Le na jesen včasih pehtranovo. Je pa variant recepta malo morje. V kratkem (beri: ko ga najdem) napišem recept za mini potico. Včasih jo spečem v tem času, ko kuham kosilo, če komu fino “cukr” pade. Hitro, enostavno in dobro.
LP
deka

Pozdravljena Zala! Sicer nisem Zvonček, ampak bi vseeno prosila za recept. Hvala, I.

Hej! Jaz bi pa rada Dekin recept za mini potico,prosim.

Pa en lep prznicni dan s pomladnim cvetom v vazici. Babi

Pri nas pa lahko sobo okrasimo s sveže zapadlim snegom, hahaha!:o)))))))

Babi, danes zvečer si bom vzela pol ure za relaksacijo in takrat pospravila momo omarico z recepti in kuharskimi knjigami. Upam, da ga najdem in ti ga jutri napišem.
Pri nas pa je oboje:pomlad in zima. V vazi so trije tulipani, s katerimi sem se obdarila v soboto, na steklenih vratih v kuhinji slike žafrana, zvončkov in vijolic, ki sem jih ustvarjala čez vikend, zunaj pa prav lepo sneži.
Pozdrav
deka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close