POTRATNA POTICA
Pozdravljena!
Upam, da je to ta recept, ki ga iščeš. Jaz sem dobila recept od peijateljice in moram povedati, da je odlična.
kvašeno testo:
1/2 kg moke
2 rumenjaka
0.5 dcl olja
1 žlica sladkorja
1/2 l mleka
2 dkg kvasa
1/2 žlice soli
limonina lupinica
biskvit:
20 dkg sladkorja
4 jajca
1 vanilijev sladkor
1 dcl vode
20 dkg gladke moke
1 dcl olja
1 pecilni prašek
Maso daj na polovico in eno polovico obarvaj s kakavom (3 žlice kakava)
Peči vsako posebaj!
orehov nadev:
50 dkg mletih orehov
1/2 l mleka
sladkor po okusu
malo ruma
snag dveh beljakov
1 vanilijev sladkor
1 dcl sladke smetane
skutni nadev:
50 – 60 dkg skute
2 jajci
sladkor po okusu
malo sladke smetane
Najprej daš v pekač kvašeno testo, nanj namažeš polovico orehovega nadeva in čez temen biskvit. Premažeš temen biskvit s skutnim nadevom, potem daš čez svetel biskvit, namažeš z drugo polovico orehovega nadeva in pokriješ z drugo polovico kvašenega testa. Vse skupaj kar dobro potlači no, ne pretiravati, zatlači robove in napikaj z zobotrebcem.
Peči počasi, kakor potico
Lep pozdrav iz zasnežene Gorenjske in upam, da em ti pomagala, Aleksandra
Ko smo ravno pri poticah (tele tudi jaz še nisem pekla) – ste že videle knjigo z naslovom Potice (mislim da od A. Goljata). Krasna knjiga za pogledati, da ne govorim o receptih in nadevih….. tudi potica z breskovim nadevom obstaja. Notri je seveda tudi recept za potratno potico, pa za mini potice z raznimi nadevi – skratka jaz sem cel čas listanja in branja cedila sline, samo za peko se nisem opogumila ;-). Priporočam v ogled, v knjižnicah jo imajo (knjigo, ne potico).
Lp
d.
Hej Zvonček!
Sama jo pečem kar nekajkrat na leto, ali pa mami. Imam 2 recepta, ki se malo razlikujeta – vsekakor pa nista tako “težka” kot tisti, ki ga je napisala Aleksandra (Aleksandra, to ni bilo slabo mišljeno, čeprav se morda tako sliši 🙂 – s tem sem hotela samo reči, da ne vsebujeta toliko olja in sladkorja v biskvitu in tudi ne v kvašenem testu kot recept zgoraj.
Res je, da je z bogatejšimi, slajšimi in bolj mastnimi sestavinami jed bolj dobra…..Konec koncev je to pač potratna potica! 😮
če pa rabiš bolj “lahek” recept (a vseeno dober), pa ga lahko napišem.
Lahko noč, zala
Babi, danes zvečer si bom vzela pol ure za relaksacijo in takrat pospravila momo omarico z recepti in kuharskimi knjigami. Upam, da ga najdem in ti ga jutri napišem.
Pri nas pa je oboje:pomlad in zima. V vazi so trije tulipani, s katerimi sem se obdarila v soboto, na steklenih vratih v kuhinji slike žafrana, zvončkov in vijolic, ki sem jih ustvarjala čez vikend, zunaj pa prav lepo sneži.
Pozdrav
deka
Forum je zaprt za komentiranje.