Najdi forum

potovati

Ko takole berem kje vse ste bili , jaz pa še vedno po Sloveniji in zamejstvu vam kar zavidam. Ne da si Evropskih potovanj ne morem privoščiti , ne rad pa potujem brez cilja in brez psianja reportaž.
evropa me zanima samo če bom z tem vsaj delno pokril stroške. da ta izjava ni nora dokazujejo moje objavljene reportaže in 2 foto meseca.

Za vse to mi ni bilo potrebno nobenega klicat , samo maili. Letos sem se preusmeril k literaturi , dokaz in uspeh je moj prvenec Zlati rudnik , ki si ga lahko izposodite v največjih Slovenskih knjižnicah in večini Primorskih / ng , aj , se , to /

problem večine potovanj je da so turistična , čeprav pravimo da smo popotniki. do 20 največjih znamenitosti , od centra znamenitosti povprečen turist in popotnik se ne zmore oddaljiti za več kot 300 metrov.

Ko pomislim na svoja odkritja , predvsem Avstrijsko koroško vasico v bližini korenskega sedla Strmec in 7 studencev se srečen. vsaj tam je mir !

nazadnje sem bil na sabotinu , slik ne bom dajal na portal , ker je internet predrag.

LAHKO PA BI UPRAVA FORUMA KONČNO ORGANIZIRALA KAKŠNO SREČANJE IN TO OBVESTILA NA PORTALU !

pišite mi !

Čedalje manj te razumem. Saj ni smisel potovanja služiti denar, smisel potovanja je videti druge kulture…grozljivo, zate je še internet predrag, da bi nam posredoval slike vasic, hribov kjer je lepo. Ni ti pa predrago v kazinoju pustiti 10 evrov…In kako bi prišel na srečanje, če bi ga uprava foruma(kar se po moje itak ne bo zgodilo)organizirala in če bi bilo npr. v Prekmurju? Tudi peš, saj tudi prevoz ni več poceni. Ali bi ti naj plačali, da se ga udeležiš?
Ne želim biti kakorkoli nesramna, toda tebe se absolutno ne da razumeti.
Hvala bogu, da smo si različni…

hej lordwales navajaš, da povprečni turist od znamenitosti je pripravljen oddaljiti se 300 m. hja če pa se med njimi najde kakšen, ki je firbčen in hoče videti vse v krogu 25 km naokoli od mesta nastanitve, potem ta velje za lahkega, ” za tistega ki išče ljubezen…” sploh pa, če je to ženska. Uf kakšni normativi nekaterih in komentarji, da t prtisne s…ne mi pridigat, ker sem to sama doživela.

sicer pa imaš prav, čudovito je sprehoditi se tudi v našem logu in pogledati v skrite kotičke, kjer lahko odkriješ tudi kaj lepega in novega. Npr.: da so v potoku raki, da tam pa cveti neka nova roža……tudi naša domovina je zelo lepa, vzpon na Šmarno goro, pa še kam, na Kurešček, na Krim…..na Bohor….le da ljudje morajo biti za to.

uživajmo v spoznavanju domovine, kakor tudi v spoznavanju tuje dežele. Sicer pa nihče ne pravi, da je potrebno pisati reportaže. Jaz običajno si zapišem vse zanimivosti s poti, za sebe, da ko gledam slike in obujam spomine je lažje.

glede slik : popolnoma noro je z 56 k uploudati slike , brr ura interneta pa je / razen v knjižnici /
čez 300 sit ali več kot evro

glede cazinoja : ne hodim v gostilne , ne v diskoteke , z ženskami nimam težav ne stroškov , če pa se še temu odrečem potem najbolje da grem za meniha. to pa ne bi rad ! kadar v cazinoju zgubljam , se hitro poberem , če pa dobim , tudi poberem če ni nekaj evrov ! kot sem že povedal imam povprečno omejitev 20 evrov na obisk in ne grem vsak teden

glede lahkih žensk : ne vem zakaj bi bile ženske ki vandarjo več kot 300 metrov od glavnih znamenitosti lahke , in da z tem iščejo ljubezen ? dajte no , ne afne guncat , povprečen turist si vzame pol ure časa , v minuti hoče odgovor na vprašanaje , a se ne razburja če ga ne dobi , prospekt vrže v prvi koš ali pusti , itd verjamite mi , da je pobeg od turistov prava sreča , in d araje zapravim nekaj 10 evrov v cazinoju na mesec kot da bi vlagal 1000 ali več evrov v standardna potovanja , potem pa imel spomine in slike. če bom imel grantirano reportažo bom šel , drugače pa v kg in po sloveniji in zamejstvu.

druga knjiga je v pripravi , tretja pa bo in zanjo varčujem naslednje leto

lordski pozdrav

kašen pa je naslov tvoje prve knjige, da jo preberem?

nalov je zlati rudnik , prilagam pa seznam knjižnic ki jo imajo !

Prijetno branje želi lord wales

Zaloga po knjižnicah število izvodov
za izposojo, vseh, naročenih
50001 Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana NC:1,3
50250 Osrednja knjižnica Kranj NC:1
50300 Univerzitetna knjižnica Maribor NC:1,2
50350 Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika, Ravne NC:1
50400 Osrednja knjižnica Celje NC:1
50434 Medobčinska matična knjižnica Žalec NC:1
50450 Knjižnica Mirana Jarca, Novo mesto NC:1
50500 Osrednja knjiž. S.Vilharja – Biblioteca Centr., Koper NC:0,1
50531 Kosovelova knjižnica, Sežana NC:5
50550 Goriška knjižnica Franceta Bevka, Nova Gorica NC:2,3
50565 Lavričeva knjižnica, Ajdovščina NC:1
50570 Knjižnica Cirila Kosmača, Tolmin NC:2
50600 Pokrajinska in študijska knjižnica, Murska Sobota NC:1
51901 Slovenska študijska knjižnica, Celovec NC:1
51902 Narodna in študijska knjižnica, Trst

danes sem potoval po domačem kraju in nabral kar nekaj dobrih fotk !

…joj, Lord…daj pokaži nam!!!

kot sem že večkrat povedal slik ne mislim dajat gor zaradi počasnega internetqa , saj nisem nor
da bom plačeval več kot je nujno. če pa kdo želi kakšno mojo sliko naj mi piše.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close