potovanje z dojenčkom
Živjo,
mi smo prvič šli z našo punčko z letalom pri starosti 6 mesecev in je super prenesla let. Med vzletom (in če ne spi, tudi pristankom) otročičku nujno dajajte nekaj za pit, da tako nevede izenačuje pritisk, sicer se zna zgodit, da jokajo, ker jih boli glava.
Srečno in lepo se imejte!
Ciao,
Tadeja
kokokodajs, moj je pa najlepši, Urbe je pa ljubosumen, ker je že toliko star, da bi moral imeti otroke, on pa živi v svojem kao najstniškem svetu, kokodajs, mi gemo pa z našim enoletnikom med počitnicami smučat, pa bo pupcal čajčka in bo jedel klobaso, kokodajs, Urbe bo pa zdolgočasen žulil svoj pir.
letos sm bla na letalu, kjer je bilo okoli 10 otrok mlajših od 1 leta. in vse kar lahko rečm je da se mi ti starši, zdijo strašno neodgovorni. tako majhen otrok rabi stabilno okolje, ne pa letala. če ste se že odločili za otroka, žrtvujte ene daljne počitnice in počakite da ima malček saj 1 leto. že starejši imamo na letalu probleme zaradi pritiska, kaj to dela šele majhnemu otroku. no, to je moje mnenje. lp
Joj, take paničarke bi moral administrator opozoriti, naj ne hodijo na forum strašit vseh drugih ;-))… Kolegica pred mano spominja na babico, ki vnuku svetuje, naj ne hodi v veliko mesto, ker je tam veliko ljudi in zelo nevarno, pa da naj nikoli ne je drugje kot doma, ker si drugje sigurno ne umivajo rok. Moja otroka sta potovala z mano in svojo mamo po krajih, ki jih razvajeni turisti še na fotografiji ne bi hoteli pogledati, pa ni bilo nikomur nič, ne od hrane, ne od leta, ne od poti in spremembe okolja. Oziroma ni bilo nič slabega, se pa zelo rada spominjata in stalno sprašujeta, kdaj spet kam gremo. Ker je luštno. Seveda je treba biti razumen in se prilagoditi otroškemu ritmu in potrebam, seveda standard hrane in spanja malo dvigneš, ampak če pa kdo misli, da je bolj razumno biti na varnem doma, je pa morda res za na otroški forum… Aja, A., koliko imaš pa izkušenj z otroci izven letal? Deset otrok na kupu je za nevajeno v vsakem primeru napor ;-))…
Julija,
odvisno od dolžine poleta in od otroka. Mi smo leteli ko je bila stara pol leta (let 2 uri) in je bilo super, samo zaloge kašic in čaja smo imeli sabo. Si pa ne predstavljam, kako bi to izgledalo sedaj, ko je stara eno leto in non-stop v gibanju.
Urbe – saj to je primerno vprašanje za ta forum. Če bi spraševala za rent a car bi bilo pa OK ali bi jo mogoče napotil na kakšno avtomobilistično stran.
Saharin – se povsem strinjam s tabo, ampak saj veš kako pravijo, 100 ljudi 100 čudi. Tukaj gre pa pač za izmenjavo mnenj in če tako misli, zakaj pa ne.
lp
Saharin!
Verjamem, da imata vaša otroka na vaša potovanja lepe spomine, samo najberš sta bila že toliko stara, da sta si lahko kaj zapomnila. Koliko pa si lahko zapomne 4-mesečen dojenček?
Ker ste že vi mene obsodili na nevajeno in na razvajeno turistko, vas jaz lahko obsodim, da ste egoistični. Če se starš ni pripravljen odpovedati daljšem potovanjem zavoljo otroka, dokler je ta majhen, očitno gleda samo na lastne užitke.
Rada imam otroke, in sem z njimi tudi obkrožena. Tudi na misel mi ne pride, da bi s svojo 10-mesečno nečakinjo šla na avijon, samo zato ker si želim videti Egipt.
Pa še to- če se vam 10 jokajočih dojenčkov na kupu v avijonu zdi nevajenost, vam lahko rečem, da se mi zdite kruti, ker vas očitno njihov jok nebi ganil. Mene je.Po pogledih njihovih staršov je tudi njih, sem sigurna, da jih bo nekaj počakalo kakšno leto, preden bodo spet kam potovali.
Moj namen ni bil strašiti staršev, ampak povedati svoje mnenje. lp
Živjo,
mi smo se ravnokar vrnili s Kanarskih otokov s 6-mesečnim dojenčkom. Bilo je super, mali je užival na sončku! Med vzletom in pristankom ga podoji ali pa mu daj piti iz flaške, da bo izenačil pritisk. Pa vprašaj stevardese za posteljico, nama so jo dali, je pa samo za dojenčke do teže 8,8kg! Moj sonček je prespal celo pot (let je trajal 4,5 ure)!
Lep dopust vam želim in velllllliiiiko sončka,
N.
A.,
kar mirno kri. Oba moja otroka sta potovala že pred prvim letom starosti (eden v ZDA, drugi v Azijo). Spomnita se res nič (za vas ne vem, sam se spomnim od tretjega leta dalje, moja otroka tudi), imela sta se pa res dobro, česar se zelo dobro spomnim jaz in še kar nekaj prič. Lete sta prespala (osemurnega v Ameriko v celoti, dvanajsturnega v Azijo v celoti razen časa za večerjo in zajtrk), kar je zelo običajno, če splaniraš tako, da greš na letalo zvečer, kar vsekakor priporočam. Enako planiramo tudi zdaj, ko izjemno rada letita in ju je težko prepričati, naj gresta spat, če pa stalno nosijo hrano in pijačo in se na ekrančkih stalno nekaj dogaja.
Če bi med potovanji gledal samo na lastne užitke, bi družino pustil doma. Moja izkušnja je preprosto taka, da tudi otroci na potovanju uživajo, ne samo zato, ker so cele dneve in noči s starši, kar je doma redko, temveč tudi zato, ker jih zanimajo nove reči, kar ste morda opazili tudi pri nečakinji.
Se pa strinjam s tem, kar je napisala Viv, in vam več ne bom solil pameti, pa brez zamere, upam. Hotel sem samo preprečiti, da bi jo neodločenim preveč posolili vi, ki imate o zadevi le nekajurno izkušnjo opazovalke, in bi potem otroke pustili doma, pa še sebe zraven. To se mi zdi povsem legitimno, nekateri sploh ne potujejo (čeprav imajo denar za to). Jih ne obsojam, za silo razumem, pa precej obžalujem.
Hm, zanimiva debata. Jaz sem z dvema 6 mesečnima šel v Francijo. Trdno verjamem, da otroka od tega potovanja nimata nič.
Ravno tako trdno verjamem, da sta otroka na poti uživala. Razlog – bila sta v družbi obeh staršev v okoliščinah, katerih nista vajena. NOVO JIMA JE BILO. Zato verjamem, da kljub temu, da se ne bosta spominjala ne vem katere cerkve, niti listkov in iglic na drevesih, pa tudi lubja ne, čeprav sta vse skupaj opazovala z neprikrito radovednostjo, da se na taki poti tkejo odnosi med otroci in starši, ki se drugače ne bi. To pa lahko razume samo nekdo, kateremu ni cilj naštevanje cerkev in hiš ki si jih videl, ampak vsebina potovanja.
Če lahko primerjam, je to podobno, ko se otrok ponoči zbudi. Noben se ne spominja, če ga je šla mama potolažit, ko je sanjal kaj grdega. Ampak ko odraste, VE.
lp
bv
Hvala vsem za nasvete in mnenja, predvsem za tiste praktične glede hranjenja med vzleti in pristanki. Tudi sama se mnenja, da naj otrok ne bi bil ovira, ampak velika popestritev počitnic. Če se zgodi, da se s takih počitnic vrneš bolj utrujen, kot si odšel in si ves čas malo pod pritiskom, ali se bo začel jokati ob ravno nepravem trenutku … prava reč. Če si pa življenje z otrokom organiziraš kot eno samo odpovedovanje, ni čudno da imajo mladi tako malo otrok. Verjamem pa, da potovanje z otrokom poje veliko energije.
Vsekakor bomo kmalu zorganizirali eno potovanje, tudi zahvaljujoč mnenju vas, popotnikov, ki ste uspeli razbiti negativna mnenja, s katerimi so me bombardirali v službi in drugot (“pa ne s tako majhnim, let je zelo nevaren za zdravje otroka …”).
Vsem veliko popotniških užitkov, z ali brez otrok!
Julija
vi vsi BLAZNI POPOTNIKI’–> URBE & CO.: glede na to, da bomo mi z nasim pikcem potovali, je to cisto taprav forum za vprasanja. marsikatera mlada druzina se odpravi potovat tudi z otroki, pa mnogo dlje kot vi vsi blazni popotniki tukaj gor in bo njihov otrocicek ze pred 1 letom starosti obkrozil svet.vi se pa se naprej ubadajte sami s sabo pa z vasimi skromnimi pohajkovanji in pocitnicami.
Mi smo šli letos v Turčijo z 11 mesečno hčerko. Z letalom smo potovali skoraj tri ure, pa potem še dve uri in pol z avtobusom in ni bilo nobenih težav. Je več ali manj spala. Sva se pa z možem prej pozanimala, da sva izbrala agencijo, ki je imela polet zgodaj zjutraj ne pa ponoči. Tako, da je bila še vsa zaspana, ker sva jo zgodaj zbudila, pa je to pomagalo. Nazaj je bilo isto. Polet zgodaj zjutraj, skoraj celo pot je spala.
izkušenj s tako malim nimam … smo pa z malostarejšim (15m +) prepotovali kar nekaj sveta … izkušnje … fantastične … nikdar nisem razmišljala kaj otrok odnese od potovanja (tu se strinjam z bojanv) … jaz sem doživela kako drugačno je potovanje z otročkom … za naju kot (bivša) popotnika … kako drugače … bol toplo in človeško te sprejemajo v tujini … če imaš sabo malega otročka.
odvisno je kam in kako boste potovali … če bi povedala kaj več bi mogoče dobila več bol konkretnih izkušenj in nasvetov … moje izkušnje so samo tiste z ruzakom in brez agencij …
če malega dojiš sploh ni problema … pazi samo kaj bo dajal v usta … pa na letalu naj se ob vzletu in pristanku doji oz. pije po flaški … ali pa cuza dudo.
pa ne pozabi Coris zavarovanja!
B.
Forum je zaprt za komentiranje.