Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice potovanje z dojenckom-letalo

potovanje z dojenckom-letalo

Pozdravljeni!

Mene pa zanima, ce ima kdo izkusnje z potovanjem s trimesecnim dojenckom z letalom. Imamo namrec namen potovati z njim, poleg tega pa imamo se enega dvoletnega otroka. Ce bi bilo vse ok, bi namrec radi sli kot omenjeno v Grcijo-Zakyntos.
Predvsem me zanima kako je kaj s prtljago, glede na to, da imas se vozicek, morda celo dva.

Hvala za info in lep pozdrav.

Najprej ti svetujem, da pogledaš na forum starši in otroci, tam smo že ogromno pisali o potovanju dojenčkov z letali. Mi smo šli lani na Zakintos in smo na obeh letališčih voziček imeli pri sebi vse do odhoda na letalo, ko smo ga zapeljali k prtljažnemu prostoru, delavci so ga naložili in ko smo stopili z letala, nas je že čakal pred letalom. Aja, ne, na Zakintosu se je pripeljal po traku med kovčki! Odstranite vse, kar se lahko pretrže ali polomi, ker ne ravnajo preveč previdno z njimi. eni družini, ki je potovala z nami, pa vozička niso pripeljali na brnik, čeprav so ga zapeljali točno tja kot mi in še eni. Moj nasvet: ko ga pustiš pri letalu, ga fotografiraj – da se ne bodo komu pocenile sline, pa še dokaz imaš, če se vam slučajno “izgubi” na poti. Sicer pa brez strahu, če smo mi z našim takrat 6-mesečnikom (zelo živahen fantič) v redu prestali oba leta, boste vi tudi! Srečno!

Voziček moraš pokazati pri čekiranju, da nanj potem prilepijo trakec za označevanje prtljage. Če potem vozička ni, ti ga morajo plačati.

Najprej hvala za informacije. Zanima me pa se, ali ste sli preko agencije in katere? Glede na to, da imamo dva majhna otroka, bi rada izvedela kje je najprimernejsi kraj za bivanje. Ali ste bili tam zadovoljni?
Hvala in lep pozdrav.

našim “sodopustnikom” ga niso…

Mi smo imeli izredno srečo, pri Kompasu so nam ponudili (sedem dni pred odhodom) apartma v novem hotelu z bazenom za 10 dni za 4 osebe (dojenček in triletnica ter midva) s taksami vred za 150.000 SIT. Pri gradnji hotela so namreč zamujali in ga niso mogli dat v kataloge, zato so ga potem zelo poceni prodajali. Tega hotela letos ni v katalogih naših agencij. Vsekakor svetujem da si izberete katerikolo drugo mesto, samo ne Laganas, ker je zelo hrupen, saj tja mladi hodijo izključno žurat in popivat. Mi smo bili v Planosu, zelo simpatičen kraj. Sicer je ves otok zelo zelo lep, najemite avto in se malo vozite po njem, ne bo vam žal. Nam je bilo najbolj všeč, da je vse tako prijazno za družine z otroci (izbira v trgovinah, otroški stolčki v restavracijah, otroški menuji, igrišča v restavracijah, v eni celo klovn za animacijo ob večerih!), ker je tam veliko britanskih družin, ki tak standard enostavno pričakujejo. Aja, plaže so krasne! Če te še kaj zanima, vprašaj.

Kot sem napisala, pomembno je, da ima voziček enak samolepilen trakec kot ostala prtljaga (ne samo ime, ki ga napišeš sam, ampak tisto kar pride iz računalnika in se prilepi). Na klarto potem za vsak kos prtljage dobiš nalepljen listek in če na končni postaji ni katerega izmed delov prtljage, za katerega imaš listek, potem se lahko pritožiš in ti povrnejo stroške. Z nizkocenovnimi prevozniki pa zna biti problem, saj načeloma tudi ne odgovarjajo za poškodbe prtljage.

Zanima me se,kako je kaj s senco na plazi,a je ta otok zelen z veliko drevja ali so povsod marele na plazi,ker za dojencka je najbolj primerna senca.Pa se, ali se da ko najames avto tudi sposoditi avtosedez za dojencka?
hvala in lp

Zelen je kar, samo na plažah dreves večinoma ni, so pa na vseh urejenih plažah ležalniki in sončniki. Mislim, da imajo povsod v rent-a-carih avtosedeže za otroke. Lepo se imejte, mi pa jutri odhajamo!

Najlepsa hvala za koristne informacije,upam da bo vse OK,vam pa tudi zelim prijeten dopust.
lep pozdrav

A se za dojenčka tudi plača na letalu?

Za otročka do drugega leta starosti se ne plača. Ampak to pomeni, da potem otrok nima sedeža, ampak je pri starši v naročju.

lp

Mi smo plačali za našega 15 mesečnika le takse.

Mi smo za naša dobro leto in pol stara frkolina plačali 10 % normalne cene karte, na letalu za Peking. Je pa od politike posameznega prevoznika odvisno, koliko zaračuna.

Je pa res, da mora imeti prevoznik tudi za otroka mlajšega od 2 let predviden prazen sedež, zaradi varnosti. Baje morajo rezervirati sedež ob mami (tudi če plačaš samo 10 % cene, mogoče na kateri kompaniji celo res ne plačaš nič), zaradi kisikove maske, ki je samo nad vsakim sedežem. In otrok, ki sedi staršem v naročju, svoje nima.

lp

bv

Čudno! Mi smo že dvakrat potovali z malim – lani je imel 6 mesecev, letos pa 18, pa nismo nobenkrat plačali niti takse. So nam pa na eni agenciji rekli, da je treba, ampak sem vztrajala, naj preverijo in so res ugotovili, da pod dvema letoma ne plačajo niti takse. Seveda pa nimajo svojega sedeža in obroka na letalu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close