Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Potovanje v tujino v nosečnosti z letalom

Potovanje v tujino v nosečnosti z letalom

Verjetno se nam v začetku prihodnjega leta obeta družinsko potovanje v tujino, za pot je potreben krajši let z letalom.
Prijateljica me je opozorila, naj bo termin tak, da bo pred sedmim mesecem nosečnosti – nekaj v zvezi z zavarovanji.
Ali kdo ve kaj več o tem ali ima celo konkretne izkušnje? Menda naj ne bi zavarovanja ala Coris pokrila stroškov v primeru, da se kaj zgodi. Ne vem pa, ali samo če se zgodi kaj v zvezi z nosečnostjo (npr, prezgodnji porod) ali tudi v primeru, če se recimo poškodujem (npr. izvin noge) ali zbolim (npr. angina).
Potovanje si “upamo” planirat kljub nosečnosti (ni prva), če bo takrat seveda vse OK.

Jz sem nazadnje potovala konec sestega meseca, samo do Kopenhagna. Nic posebnega ni bilo, imas prednost pri vkrcanju. Drugac pa najbolje, ce poklices na Adrijo 0801300, tudi ce ne letis z njimi vprasaj, do katerega meseca lahko letis. Jz sem mela zavarovanje na Iliriki (pozabila ime, nekaj na E, podobne ugodnosti kot Coris, ampak ceneje) in ni krilo zapletov v zvezi z nosecnostjo, je bilo eksplicitno napisano.

kot mi je znano ti sploh ne dovolijo leteti z letalom v pozni nosečnosti,da prav zato ker se ti lahko kaj zgodi in oni nočejo odgovarjat za to,ker je riziko.

Letenje ni dovoljeno po sedmem mesecu nosečnosti. Mislim, da je to v pravilnikih tujih letalskih družb (ZDA,Canada) vsaj na dolge lete, če je enako na krajših poletih (uro,dve)mi ni znano. To pa zaradi zapletov in možnosti predčasnega poroda.

Siwu, samo zapletov v zvezi z nosečnostjo nimaš kritih? Sicer pa normalno za nezgode in bolezni kot sem opisala?

Potovanje imamo planirano v moji nosečnosti cca 6,5 mesecev, datumsko dobra dva meseca in pol pred PDP. Gre pa za krajši let (Evropa).

V taki nosečnosti ti nihče ne sme delati problemov.
Sicer pa letalske družbe imajo pravilnike in vsaka po svoje določa, do kdaj še sprejmejo nosečnico na letalo. V večini primerov po 8-em mesecu sploh ne več, po cca. sedmem pa s potrdilom ginekologa, da nosečnost poteka normalno.
Sama sem letela v 8-em mesecu z ogromnim trebuhom (imela sem potrdilo) 5 ur + 1 ura in me nihče še opazil ni… sestra je letela v 6-em mesecu z dokaj majhnim trebuhom, pa so jo spraševali o poteku nosečnosti in to celo pri istem prevozniku…

Prijetno potovanje!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close