potovanje v Pariz za nekaj dni – katera agencija, vaše izkušnje
Če koga zanima podrobneje z vlakom iz Pariza v Ljubljano. Hitri TGV iz železniške postaje Paris Est (praktično center Pariza) štarta ob 15.55, kar je res super ura ker si lahko dopoldne in v zgodnjem popoldnevu še marsikaj pogledaš. V Ljubljano pride nekaj pred šesto zjutraj. Prestopi se v Münchnu kjer je za prestop na voljo lagodnih 1 uro in 44 minut.
Iz Ljubljane v Pariz gre malo bolj na knap ampak se tudi da priti. Iz Ljubljane štarta spalni vlak proti Münchnu ob 23:55, kar je super ura. Nekaj čez šesto nato sledi prestop v Münchnu za katerega je na voljo 36 minut. In nato naprej s TGVjem do Pariza kamor se pride ob 12:30, kar je tudi vredu ura.
Karto kupite ob akcijah ali nekaj tednov vnaprej preko Nemških železnic (Deutsche Bahn), ker, če bi se slučajno zgodilo da zamudite prestop oni organizirajo nadomestni prevoz (izdajo drugo karto)
V Pariz z avtobusom??? Pa če mi kdo plača, se ne grem vozit 1.200 km. Vlak je nekoliko boljša opcija, pa tudi zgubiš ogromno časa, pa prestopanja … In ne verjamem, da pride kaj ceneje kot z letalom, ko komot dobiš ceno okoli 100 evrov in si tam, recimo iz Benetk, prej kot v 2 urah.
Pa seveda tudi agencije ne rabiš. Sem že obiskala precej evropskih mest v lastni režiji in ko sem strošek primerjala s ceno agencije, me je prišlo cca 50% ceneje. Če se seveda pravočasno lotiš stvari.
Ampak ja, vsak po svoje …
Forum je zaprt za komentiranje.