Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice potovanje v lastni režiji: Sarajevo ali (in) Beograd

potovanje v lastni režiji: Sarajevo ali (in) Beograd

V prijateljski družbi se dogovarjamo, da bi šli na kakšno jesensko potovanje v Sarajevo (2-4 dni) ali (in) Beograd, seveda vsako posebej.
Šli bi v lastni izvedbi, izven vseh turističnih sezon, da začutimo vsakdanji utrip v teh krajih. Nihče od nas še ni bil v teh koncih.
Je morda kdo tukaj z več izkušnjami, kje prespati, da je ugodno (4 -6) odraslih? Kaj posebnega si ogledati? Kako je s parkiranjem v obeh mestih? in morda še kakšno zanimivo informacijo.
Že v naprej se zahvaljujem za vse namige.

Lahko ti malce svetujem za Beograd, in sicer najbolj se vam je namestiti v kaksnem aprtmaju, kjer so najnizje cene na noc 35€(pod to ceno ne bos najdel nikjer). Jaz osebno ti svetujem aprtmaj Kej v katerem sem bila tudi jaz, normalno urejeno, dobra povezava z ostalimi deli mesta(bus), nahaja pa se v Novem Beogradu.
Nujno je potrebno v BG obiskati naj elitnejso ulico Knjaza Milosa, park Kalemegdan, stojnice,.. pa se bi se aslo, zelo veliko mesto in veliko znamenitosti za pogledat, ampak premalo casa je ponavadi. No vsekakor ce se odlocis za obisk Beograda ti ne bo zal.

V Sarajevu priporočam hotel Hollywood na Ilidži – trenutno so na kuponih 1nadan akcijo 3 dnevnega oddiha za dve osebi za 89 eur. Sicer ni v samem centru, je pa cenovno dostopen in zelo urejen. Do centra mesta se potem pelješ s tramvajem, ki vozi vsake 10, 15 minut, parkirno mesto imaš pred hotelom in ga ne zaračunavajo.
V Sarajevu si morate obvezno ogledati baščaršijo, Sarajevsko katedralo, Gazi Husrevbegovo džamijo, izvir reke Bosne.

Za Beograd ti ne morem priporočati nobenega hotela, saj v tistih, kjer sem bila nisem bila zadovoljna, saj so cene precej navite, hoteli pa predvsem obvezni temeljite obnove. So pa tudi sedaj neke ugodne ponudbe na kuponih (2 nočitvi za dve osebi okrog 60 eur).
Na vašem mestu bi se raje kak dan več zadržala v Beogradu, saj je v primerjavi s Sarajevom večji in imaš več kulturnih, zabavnih prireditev in znamenitosti.
Vsekakor je obvezen ogled mestnih ulic v samem centru beograda, Kalemegdan – kjer je vojaški park, vstopnine ni, iz Kalemegdana imaš čudovit pogled na Donavo, lahko greste na splavarjenje, ogled Hiše cvetja, stadiona Crvene zvezde in Partizana, menda imajo tudi prelep živalski vrt, vendar nam ga še ni uspelo pogledati.
Meni osebno je Beograd bolj zanimiv, ljudje so prijazni, hrana odlična, precej boljša kot v Bosni.

Super, hvala obema… vsaka informacija pride prav 🙂

V Beogradu je optimalna varianta najeti stanovanje v sredšču mesta, da hodiš povsod peš, da še živiš, kot so v stari Jugi. 🙂 In drago ni. Parkiraš pa pred blokom.

Stanovat nekje na obrobju je malo out. Sploh če boste malo zažurali.

Sem bila lani poleti in smo spali direktno v okolici baščaršije.

Ime penziona sem pozabila. Pa tudi ceno. Vem pa da se plača na sobo in ne po osebi.

Torej ko pridete v Sarajevo morate priti do reke Mijacke in priti do Viječnice ( knjižnjica ) Lepa stavba. Poglej na internetu. Takoj za stavbo zavij desno in pač zaenkrat najdi parking kjer ti pač uspe.

Ko pridete do golobnjaka – ne moreš falit – pojdi čez cesto in v hrib kakih 200m in potem levo. Tam imaš potem tudi zastonj parking – če se odločiš za nočitev tam seveda. Drugače parkiraš lahko proti plačilu seveda.

Lahko pa greš tudi v info center. Je tudi tam in si lahko najdeš kak apartma.

Tako si res v centru in greš potem peš kamor želiš.

Uživajte kot smo mi.

V Beogradu je nujno, da parkiraš svoj avto v zastraženem parkirišču, kjer imajo dnevne cene parkiranja, ki niso visoke, to je nujno, ker avtomobili zginjajo ob belem dnevu v 5 ih minutah, ta parkirišča so v strogem centru. Priporočam vam, da si najamete sobo v strogem centru, ob Knez Mihaijlovi ulici. Od tam je vse kar želite videti v peš radiju: Beograd je res veliko mesto, tako, da si morate splanirati, kaj bi radi videli, doživeli in koliko dni boste tam. Priporočam vsaj 4 dni za strogi center. Zgoraj omenjene turistične znamenitosti so mus. Slovenci hodijo na obiske tudi, ker so zelo gostoljubni in zaradi dobre in poceni hrane in pijače, če vas zanimajo žuri, je izbor širok: od visoke umetnosti, do razni klubov, ki so vsi v centru in narodnjaki na splavih.
Mesto je zelo zanimivo in kakšen dan več vam ne bo škodil!

No, nam so Beograjčani sami zagotovili, da so časi kraj avtomobilov mimo in da ga lahko mirno pustimo pred blokom. In smo ga.

Mi smo bili za prvega maja v lastni izvedbi 2 dni v Sarajevu in nato še dva dni v Dubrovniku. V Sarajevu smo spali v hotelu Italia, ki ni neki presežek a se da čisto lepo preživeti – ogromna soba (skoraj apartma) za 4 osebe (2 odrasla in dva otroka) + avto v garaži – nočitev z zajtrkom (dober) je bila za vse 4 60€. Hotel je malo ven iz Baščaršije in do nje prideš s taksijem, ki ti ga pokličejo iz hotela. Cena je cca 6€. Jaz sem vzela plan izleta dveh turističnih agencij in smo obiskali večino teh lokacij – Baščaršija, tunel Spasa, izvir Bosne, Ilidžo, Zetro, ostanke bob steze z OI, Principov most, džamijo, katedralo in sinagogo in en kup še drugih stvari. Na baščaršiji so čevapdžinice (najboljša je Mrkva in Petka), kjer se za malo denarja dodobra naješ. Mi smo nato obiskali še izvir reke Bune, Mostar in Medžugorje. Dubrovnik nas ni prepričal in bi raje še dva dni ostali v Bosni.

Obvezno stara Slavija. Krasna izhodiscna tocka, hotelska garaza v kleti(varovana). Pravi mocni srbski zajtrk. Poguglaj hotel Slavija Beograd. 4 dni za Beograd na meji, raje kak dan vec. Tam res dogaja. Pojejte eno porcije dzigeric sa slaninom zame. Njami. Uf kar fous sem vam.

Super ste, hvala vsem za super namige.

Sarajevo je čudovito.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close