Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Potovanje v januarju z majhnim otrokom

Potovanje v januarju z majhnim otrokom

Pozdravljeni,

v januarju bi se odpravila na krajši 14 dnevni dopust s takrat 3 mesečnimi otrokom.
Katere bližnje države priporočate, da so varne, primerne za družine. Bi kakšno toplejšo varianto od Slovenije 🙂 bi pa šli tudi malo okrog, ne le hotel.

V mislih sva imela kakšno Turčijo? Hvala za vaše nasvete.

mi smo bili sicer poleti na Cresu in otokih s tako majhnim , pa s čolnom se vozili po morju. Lahko rečem le vse ok, majhen je samo da je bil sit in previt. Še na čolnu me je skrbelo (glisar) kako bo,. je samo spal, ker ga ke zibal. Bil je pa v lupinci.

Super! Kaj pa kam dalj od naših “bližnjih” sosedov ?

Zavedaj se da je v Turčiji zima in je tudi večina hotelov zaprtih.

V morju se kopali ne boste. Veter zna tudi bit zelo moteč in hladen. Vsaj za področje Kemra oz. Antalye je v ozadju gorovje Taurus, ki po višini altroke presega naš Triglav.

Za notranji bazen mi je pa škoda Turčije, ker je enkratna.

Opcija je še da greste kam na <b>[b]kanarske otoke[/b]</b>… Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote ali Fuerteventura kakšen hotel 3*-4* . Odhodi z bližnjih letališč kot so Munchen, Dunaj, Garz ali Salzburg.

Vreme pomladno, temperature okoli 25°C.

Najboljse bi bilo na Kanarskih otokih – najem studia na Playa de las Americas zatem najem enega tedna avta za oglede na Teide in Santa Cruz – Za nazaj pa bi morali prespati eno noc na letaliscu Barajas ker zveze ni dobre glej http://www.booking.com/hotel/es/trypdiana.sl.html 56 € za dva oz se dojencka
Imas pa garsonjera za ta period : na http://www.booking.com/hotel/es/clc-paradise.sl.html za € 540,50za 13 dni

Glej na juzni del Tenerife
13-janv VCE/ MAD 13h.20 15h55 31,99 €
13-janv MAD/ TFS 21h.25 23h.35 23,63 €

26-janv TFS/ MAD 16h.50 20h.45 30,63 €
27-janv MAD/ VCE 10h.20 12h.45 46,99 €

133,24 €

Pozabljen je bil naslov Tenerife Hotela – apartmana :
CLC Paradise
Galicia, 6 – Torviscas Alto, 38660 Playa de las Americas

Hotel letalisce Madrid : Tryp Madrid Diana Hotel
Galeon, 27, 21.Barajas, 28042 Madrid

Mi smo bili letos že drugič na Dominikanski Republiki[/url]. Imam 2 otroka, 2 in 4 leta in bilo je enostavno super! Sicer ponavadi ne gremo 2x v isto deželo, ampak enostavno so bile karte najcenejše in smo letos šli ponovno.
Sicer je tako, da je leta do tja res 10 ur in 30 minut , izbrali smo direkten let in otroci mislim da let prenašajo bolje kot mi odrasli. Ker jim je precej bolj udobno, tja grede smo imeli sicer le 4 sedeže in so otroci spali ,odrasli pa malo manj, nazaj pa smo dobili 2 vrsti po 3 sedeže, kar je bilo super dobro otroci spali čez 2 sedeža, nama pa je bilo tudi ok. V Dominikanski dobiš pomoje največ za svoj denar (all inclusive) in je v primerjavi s Hrvaško (za isto kategorijo hotela in isto storitev) sigurno ugodneje! Je pa malce dlje.

Drugače pa še najbližje in karibom podobni so Kapverski otoki (pod kanarci) , tu je ze fejst toplo. Tudi tu mi je bilo všeč, bela mivka in sonce. Le ljudje so bolj vsiljivi (kot npr v Egiptu ali Tuniziji)

Kanarci januarja so pa hladni, sicer toplejši kot pri nas 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close