Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice potovanje (tokrat porocno)

potovanje (tokrat porocno)

Odpravljava se na do 3 TEDNE dolgo potovanje (porocno), in sicer aprila ali maja.
Kam? Vlece naju v SR ali J Ameriko, J Afriko ali Mavricius, SriLanko, Novo Zeland…
ali pa ….
Se še odločava glede na naslednje pogoje:
-dezela brez cepljenja
-vsaj 5-7 dni oddiha med koralami in podvodnim svetom
-ostalo pa: da je le kaj za pregledat, kam za splezat,…

Prosim za kakšen nasvet ali priporočilo za katerokoli destinacijo.
Hvala za odgovore in LP Eja

P.S. bila sva ze na Tajskem in v Ameriki (zahod)

Moje priporočilo vsekakor cilja na Galapagos, kjer se da prezivet cudovit teden dni. Kar ne morem se odlociti, ali je bolj zanimivo pod vodo ali na kopnem. Oboje je fantasticno.
Ostala dva tedna pa ni nobena težava preživeti v Ekvadorju in seveda splezati na kakšen vulkan (npr. Cotopaxi, ki ima skoraj 6000 m). Ce vaju zanima, pisi!

Lea

slapovi iguasu, pantanal, chapada diamantina, atlantska obala, vse brazilija

lp

bv

Hvala.
Vsekakor naju zanima, VSE , za začetek pa s koliksno denarnico se da priti tja in preziveti cca. 3 tedne?
Kaj pa letni cas april, maj?

lp, eja

Midva greva čez cca 2 tedna na kao predporočno… :))
Destinacija: Mehika; od Mexico Citya po Jukatanu do Cancuna. Mal zgodovine, drugačne kulture, hrane itd. od naše, Pacifik, Karibi… to nej bi blo notr…
Cepljenje ni obvezno. Midva bova šla brez. Računava, da bi moralo bit 300 tisoč sit na osebo več kot dovolj…
Kaj več ti bom lahko povedala, ko prideva nazaj…
Lp.

prav, samo ne pozabi pisat, lp eja

Za Galapagos je treba za en teden racunati 1000 US$ na osebo. Res kar precej, a nisem srecala nikogar, ki bi mu bilo zal. Seveda je ugodna kaksna last minute varianta, ki jo rezerviras v Quitu. Drugace je Ekvador relativno poceni in za preostala dva tedna stroski ne bi smeli biti previsoki. Ne vem, koliko so kaj trenutno avionske karte. Jaz sem pred stirimi leti letela v Bogoto, a sem imela za potovanje vec casa.
Glede vremena bi bilo treba preveriti. Mislim, da bi bilo bolje cimprej, ce se prav spomnim. Jaz sem bila sicer v februarju in razmere so bile idealne, ceprav je bilo kar nekaj dezja in smo imeli z osvojitvijo Cotopaxija nazadnje kar precej srece. Sporoci, kako sta se odlocila. Srecno!
Lea

Jaz tudi načrtujem potovanje v ta konec sveta enkrat septembra, oktobra. Kako zgleda ogled teh otokov? Malo sem že gledala po internetu in večinoma to poteka na ladjah, ki premorejo 10 in več ljudi. Vzameš pa paket od 4 dni naprej. Zdaj pa te sprašujem nekaj: s katero ladjo si kruzala ti? Ali je bila “lukzuzna”, turistična, ali “študentska” varianta? Kajti zanima me kaj vse si dobila za teh 1000 US$ za en teden. To ladjo, hrano, ali si prevoz iz Quita od tam in nazaj že vračunala zraven? Hvala za napotke mi boš v veliko pomoč, če mi odgovoriš :))

Aja a se da za ogled najeti kakšno zares ugodono varianto. A obstaja kakšna finta, da se kot študent zmuzneš kaj ceneje. Kajti večinoma so to turistične agencije, ki te vodijo z ladjico po otočkih kajneda?

Glej odgovor pod naslovom Ekvador in Galapagos.
Lea

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close