Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice potovanje s tovornjaki

potovanje s tovornjaki

Ojla!

Mika me odhod v Španijo in sicer na malo drugačen način. Zanima me, če ima kdo izkušnje s potovanjem s tovornjaki, kolko je to varno in vsi ostali nasveti, ki bi znali bit koristni… A ste se že prej zmenili na kakšnem prevozniškem podjetju, da se pridružite vozniku ali vam je enostavno ustavil na cesti? Hvala za vse informacije!

Čau-bau

Glej lahko se zmenis na kaksnem prevozniskem podjetju za direktno dostavo do Spanije! Druga varianta je da se postavis pred karavanke in akcija, za tovornjake so idealno izhodisce vecja postajalisca ob avtocestah, gres od enega do drugega in sprasujes kam gre, ni hudic da eden gre v tvoji smeri…..druga varianta so carine, ko tovornjaki stojijo in cakajo isto gres od enega do drugega in ko najdes nekoga, ki gre v tvoji smeri se zmeni in lepo cez mejo stopat v vmesnem casu, ce vmes ne dobis stopa pac gres z tovornjakarjem s katerim si se ze dogovorila….se pa zna zgodit da bos pristala cisto kje drugje kot pa v Spaniji, ker vcasih te kar zamika kaksna druga lokacija, ko ti kdo pove kako dalec pelje….:)))
Vso sreco na poti!!!
lp
Shanti

Kar se tiče cestnega prometa, je vsekakor varneje, čeprav počasneje. Tudi možnost, da bi te kak šofer otipaval je manj, ker ne more kar tako stegovat tac, saj je vmes precej prostora. Še manjša pa je možnost, da bi te zapeljal na kako stransko pot, ker pač s kamionom ne gre tako enostavno. Tako da – s kamioni se je super voziti, tudi dosti varneje od avtov. Večina šoferjev pa lepo poskrbi za tvoje udobje; mene so dostikrat hranili in dajali za piti, pa še vredu so za meniti. Preprosti ljudje. Razgled je super. Zanimive zgodbe imajo za sabo.
Nikoli pa se nisem zmenila vnaprej. Tako ali tako je veliko možnosti, da te bo kdo kmalu pobral, če štopaš na ustreznem mestu (mejni prehodi, parkirišča, carine).
Bau-čau

Za po Evropski uniji je najbolje,če najdeš kakšno podjetje, ki se ukvarja s kombi prevozi po Evropi. Kombijaši namreč lahko vozijo brez časovnih omejitev in malo hitreje.

Za Španijo sem slišal, da tja mnogo vozi špedicija Reya iz primorskega konca. Poišči jih in povprašaj.

Se pa s kamioni vleče, hvalabogu zdaj v EUju vsaj ni več čakanja na mejah. Drugače boš pa na počivališčih zelo hitro dobila ride, samo res ne vem, če si želiš vožnje z bulgarskim kamionarjem, ki ne zna niti enega tujega jezika.

Oj!
Če si sama potem ne bo problema. Šoferji imajo radi družbo.
Poklič v firmo pa se zmen, velik slovencev ma fure direkt v Španijo.
Vedt pa moreš, da boš do tja rabila 3 dni (no vsaj mi smo jih).

LP
B

hoj

kdaj pa mas namen jit po španiji? jst mam cist iste plane. in sicr poznam enga tovornjakarja, ( voz cist u drugo smer- anglija) ampak sm rekla da ko se vrne, da ga zgrabm in ujamm nej mi pove za ksnga do Španije.
sm mela pa namen jit avgusta. bl prot koncu, ker zdej se pridno dnarcke sluzim…

LP

aba

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close