Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice potovanje ponoči

potovanje ponoči

Letos prvič potujemo malo dlje pa me zanima, kako otrokom narediti vožnjo najbolj udobno (da bodo lepo spali)? Večja dva v avtu nikoli ne spita, ampak letos bomo šli ponoči, pa bi bilo dorodošlo…
Imamo 3 otroke, avto renault Scenic.

Ne vemo niti koliko so stari otroci, niti koliko km se boste vozili.

Niti mi ni jasno, kakšne odgovore pričakuješ, saj ne poznamo tvojih otrok in tega, kaj jih zanima …

Mal več info, pa bo tudi kakšen odgovor.

Otroci so stari 3, 8, 12 let.
Vozili se bomo cca 5 ur.
Otroci ne marajo vožnje, jim je slabo. Zato smo rekli, da gremo ponoči, da bodo spali. Ampak ravno udobno (in sploh, ker niso vajeni spanja v avto – razen najmlajšega) ne bo …ali pač … ?

Če jim je v avtu slabo, jim daj Dramino, tabletko proti potovalni slabosti. po kateri tudi spiš, torej boš ubila dve muhi na en mah:)

A dobiš to Dramino brez recepta?

Naši trije so vedno spali, če smo ponoči potovali, ne glede na starost. Kakšno blazino smo vzeli, naslanjali so se na šipo, na otroški sedež… so že nekaj našli.

5 ur? To bo minilo en dva tri………..mi smo se vozil po 11 ur 🙂
Blazine, vsak kakšno odejco (tanko), potem pa kakšno umirjeno glasbo, pa je. Če bodo vsi pokonc in budni, pa prepevanje, kalodont, ugibanje živali, pavze z jedenjem itn.

Predvsem vidva ne bodita nervozna! Tvoj odnos do tega “mega potovanja” se preliva nanje. Obnašaj se mirno, dobrovoljno. Iz lastnih izkušenj naj ti povem, da sem kot otrok vedno do SPlita bruhala kot vidra, le enkrat ne – ko je moja resna mama klepetala kot dež, se smejala in prepevala in naspoloh bila razigrane sorte. Vse je psiha.

Evo :
1.predno greste , naj bodo otroci res dolgo pokonci – posledično bodo potem več in trdneje spali
2.mož naj na cd posname direndaj iz kartun netvorka – tako bodo imeli občutek kot da so doma
3.če se naveličajo vožnje jih zanimirajta – moz naj naprimer 10 km pelje v rikverc – otroci bodo navdušeni
4.vzemite sabo kocke-legice in se ustavite na počivališču za ca 3 ure.
5.najbolj pa pomaga če nehaš komplicirat

Svetuje, da tole dvoje ne upoštevaš. V dobro otrok.

Svetuje, da tole dvoje ne upoštevaš. V dobro otrok.[/quote]

Še nekdo totalno brez smisla za humor. …..evo ti podnapise: “To je bil hec.”

Ehm, kje ste bili pa vi doslej?
Mislim, 5 ur vožnje pa tak podvig…

Skoči v lekarno po Dramino, naštimaj vsakemu kako blazino in odejo /rjuho, malo jih pokrij, v avtu naj ne bo pretoplo, pred potjo naj ne jedo preveč – pa bo. Srečno vožnjo!

A vožnjo ponoči večkrat prakticirate?
Sta z možem vajena nočne vožnje?

Ker, če nista, ti jo močno odsvetujem. Prvič, ker ni nujno, da bodo otroci res spali. Se zna zgoditi, da bodo zaspali šele pol ure pred prihodom. Ker bosta sama z možem bolj utrujena, bo tudi vajino potrpljenje za otroške muhe slabše in potem imaš hitro katastrofo.

Mi vedno odrinemo na pot zjutraj (ne preveč zgodaj), tako da smo vsi dobro spočiti in dobre volje in potem se ni problem vozit tudi cel dan, kaj šele 5 ur. Za nas se dopust začne, ko se vsedemo v avto in ne šele ko prispemo na cilj. Gremo na izi, tudi, če zato za pot porabimo 2 uri več.

Ne vem no. Nočna vožnja človeka izčrpa, potem si še cel naslednji dan adijo, pa 3 otroci ti skačejo po glavi.

5 ur se da komot prepeljati čez dan, če je treba narediš dva daljša postanka, enega na kakšnem urejenem počivališču z igrali za otroke, da se mal zlaufajo in drugega za kosilo, ko zapelješ iz avtoceste v kakšno vasico in si privoščiš malico. Morda še kakšen krajši postanek vmes in ste na cilju.

Svetujem, da v avtu ne jeste, samo pijete. Za malico pa naredite postanek.

Je pa treba otroke mal več animirat, se pogovarjat o krajih mimo katerih se voziš, povezovat z zgodovino, umetnostjo … Delat načrte, kaj boste počeli na cilju … Skratka ukvarjat se z njimi, kakšno pesmico zapet, kakšno besedno igro …

Predhodnice imajo prav, obnašanje otrok je odvisno od energije, ki jo vidva z možem oddajata.

V skrajnem primeru tudi kakšen prenosen DVD ali pa Nintendno oz. PSP, to dela čudeže.

Ko smo mi prvič potovali malo dlje, smo se odpravili na 12-urno pot (z avtom seveda). Otroka sta bila stara 3 in 5 in starejši je po prvem predoru mimo Golovca vprašal: a bomo kmalu tam? Tako da mi je tvojih 5 ur malo hecnih, te pa razumem, ker greš prvič na tako “dolgo” pot …

Svetujem ti tako kot ena izmed zgornjih avtoric: ne it ponoči, pojdite podnevi! Je mnogo bolj prijetno in predvsem bolj varno. Da se izognete gneči, pa odsvetujem soboto, itak. Mi nikdar ne gremo ob sobotah in se nikdar ne gužvamo. In še se strinjam z zgornjo: tudi pot naj vam bo del dopusta, naj se vam ne mudi, ne bodite panični…. Tako, kot bosta vidva jemala pot, jo bodo tudi otroci. Srečno pot in lep dopust!

Na hrvaškem kvarnerju. Imamo to srečo, da nam je tam lepo, pa do tja porabimo samo slabo urco in pol:)

Se strinjam z nekaj predhodnimi odgovori, da za peturno vožnjo nima smisla na pot ponoči.
Če že, štartajte npr. ob petih zjutraj al pa še malo prej, tako se izognete največji gneči in vročini. Avto natovorite že zvečer, zjutraj pa samo otroke preložite iz postelj v avto, mogoče bodo nekaj časa še kinkali. Pol pa po kakšnih dveh urcah vožnje na kavico in zajtrk, pa čez naslednji dve urci malica, pol boste pa že na cilju.
Je pa res, da ko se parkrat človek malo dlje pelje, 500 km res ni nobena razdalja več.

Najini trije so sicer mlajši (3, 1, 1) a so brez težav prestali celih 11 ur vožnje. Šli smo ponoči okoli 23h (zvečer sva jih zabavala in jih imela pokonci, da so bili res utrujeni) in zaspali v hipu, ko smo speljali. S krajšimi postanki (5-10 minut), ko smo se malo pretegnili, so spali do jutra (nekako do 6h) potem pa so naslednje 2 uri opazovali dogajanje skozi okno, poslušali pesmice, se igrali z igračkami v sedežkih. Enako smo ponovili za pot domov. Aja, imajo pa še vsi trije sedež z možnostjo naklona tako, da je malo bolj udobno.

Midva že od nekdaj (z otroci ali brez) hodiva na dopust ponoči, če je vsaj 5 ur vožnje. Nobenega prometa, prijetno hladno, pa potem imaš še cel dan za izkoristiti. Je pa res, da se tisti dan pred nočnim odhodom popoldne dodatno naspiva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close