potovanje po ZDA z avtodomom
Mi smo iskusili obe varianti. Mi je bila dosti boljša potovati z avtodomom, ker ti ni potrebno vsak dan kufre pokat. To je izredno zamudno in se po enem tednu hudo naveličaš. Tako, da imaš po treh tednih že načete živce. Tudi kar se tiče hrane je enostavno. Kupiš v trgovini kar potrebuješ za kuho in si pripraviš ko ti paše.
Z avtodomom pa parkiraš v ta namen namenjenih kampih, ki so mimogrede dobro urejeni predusem kampi z oznaki Koa. Vsak prostor ima kurišče za ogenj, ker američani so malo mahnjeni na to, ima odtok za odpadno vodo, kanalizacijo, da priklopiš wc in seveda vodo.Mi smo ga najeli pri cruiseamerica in ker nas je bilo 5 v avtu smo morali vzeti zelo velikega.
Skratka bili smo več kot zadovoljni in sedaj nam ostane samo še vzhodni del ZDA. To pa pride kaj kmalu na vrsto.
“me kar mal skrbi k vsi govorijo kako je zanič?”
Hrana je, hmmm…res drugačna…imajo povsem drugačne začimbe kot jih imamo mi, in če nismo vajeni okusa, se kar hitro lahko zgodi, da bomo lačni…če sama uporabljaš vegeto, ne pozabi v potovalko dat malo vegete, naše kave (seveda, če jo piješ), ker je njihova kava kot črna voda. Julija grem drugič v ZDA in brez kave in vegete ne grem niti pod razno.
Normalnih čokolad tudi nimajo, in če greš z otroci, vsekakor ne pozabi na kakšno čokoladico ali kaj podobnega (tam dobiš le tiste majhne Milky way, Mars in podobno). Naša hčerka je imela pravo abstinenčno krizo :), dokler nismo našli eno rusko trgovino, kje smo dobili vse kaj želimo (mineralno, paštete, našo kavo, cedevito in podobno).
Imajo tudi povsem drugačno olje in kis, se je pač treba navaditi. 🙂
Pa, lepo se imej!
LP
Forum je zaprt za komentiranje.