Potovanje po Turčiji poleti
Razmišljamo, da bi avgusta letos obiskali Turčijo. Gledala sem ponudnike z all, vendar ne želimo neko turistično verzijo Antalije z ležanjem na plaži, ampak potovati, videti in doživeti še druge kraje v Turčiji. Smo tri članska družina z 2,5 let starim otrokom. Glede na dokaj ugodne ponudbe za polpenzione ali all v hotelu z letalom, ne vem pa koliko se splača potovati v celotni lastni režiji. Kaj priporočate – kako potovati, da čim več vidimo in doživimo, pa da ni preveč stresno za otroka in tudi naju? hvala 🙂
Če boš uporabila iskalnik, je bilo tule pred časom nekaj tem o potepanju po Turčiji v lastni režiji, neka družina z otroki se mi zdi da je bila. Ampak nekako se mi zdi, da takih potovanj niste ravno vajeni, zato mogoče za začetek (in glede na otrokovo starost) kakšna bližnja destinacija. Čeprav seveda ljudje hodijo še dlje s še manjšimi otroki, ampak v glavnem taka potovanja obvladajo.
Če želite ravno v Turčijo, agencije ponujajo tudi potovanja, ne samo ležanje na plaži. Ampak na takih potovanjih so tudi daljše vožnje z avtobusi in se sprašujem, če je 2,5 letni otrok tega vajen in kako bi to prenašal.
Mislim, da bi bilo najbolje najeti avto, sploh ker se potem lahko s potovanjem prilagajate vašemu najmlajšemu potniku… res je, da je celinska Turčija zelo vroča, ampak saj imate klimo 😉 Je pa mogoče za pogledat, če ne pride ceneje vzeti kar kakšen paket z letalsko karto in hotelom preko agencije, pa četudi niste ves čas v hotelu in naredite kakšno tudi z avtom…včasih je letalska karta dražja, kot cel paket. srečno!
1. Za potovanje je Turčija absolutno prevroča avgusta. Za odrasle, kaj šele za otroke.
2. Razdalje so ogromne.
3. Bencin je drag.
4: Predlagam ti obisk Turške obale v septembru prek agencije. Greš na kakšen krajši izletek z našo ali lokalno agencijo.
5. Otrok bo v hotelu užival ker so ( v večini ) doterani in imajo res ogromno za počet.
6. Vzemi all. Se ti definitivno splača, četudi zaradi počitka otroka kak obrok preskočiš. Za vse imaš itak 24 ur na dan v jedilnici hrano na razpolago. Pa mikrovalovko za mleko pogreti ponoči. Sploh otroke Turki blazno ljubijo in so pravi mali carji.
7. V hotelu se non stop kaj dogaja za otroke in odrasle. In resnično dvomim da bi otroka bolj zanimala arheološka najdišča. Počakajte kako leto potem pa v akcijo. Tako sem naredila jaz.
mi smo bili lansko leto, ampak je bila najmlajša stara 5 let. v antalyi smo najeli avto in šli v notranjost, med drugim smo pogledali kapadokijo in pamukale. bili smo 2 tedna. je bilo res zelo vroče, veliko smo se vozili, šli smo v lastni režiji, razen pri palmi smo se dogovorili, da smo kupili samo letalske karte. se pa strinjam z vsem predhodno napisanim.
bili smo tudi na kanarskem otoku Lanzarote, pa mislim, da je za tvojega otroka bolj primeren. leteli smo iz Bologne, tam smo najeli avto, otok pa je tako majhen, da je potovanje res čist na izi. pa hoteli in na sploh je super.
Pozdravljeni.
Če koga zanima Turčija – Kapadokija prodam potovanje za 2, ker ne morem iti zaradi nenadnih službenih obveznosti. Odpotuje se 30.10.2014 iz Brnika za 8 dni z agencijo Nikal. Cena je 300 Eur plus 99 Eur za 7 samopostrežnih večerjij na osebo. Potovanje imam rezervirano za dva. Če vas zanima se oglasite: plavica3@mail.com
Forum je zaprt za komentiranje.