POTOVANJE po Tuniziji
Zdravo,
zanimajo me vtisi vseh, ki ste si v Tuniziji ogledali še kaj več od plaže pred svojim hotelom.
– kakšne so cene javnega prevoza
– koliko približno stane rentanje avta oz. skuterja na dan
– kateri vodnicek je najbolj izcrpno napisan (zgo,znamenitosti,… ne le:kje bos jedel in spal)
– kateri muzej, kraj vam je bil posebej vsec
Najlepsa hvala,
lpb
V Tuniziji je kar veliko za pogledati ne samo plaže. zanimivo je da le redko kdo potuje v zahodni del proti Alžirski meji. Toda najlepši naravni parki, jezera in tudi pokrajina so na zahodu. Kaj vse se splača ogledati bi bio teško opisati v kratkem spisu ker je tega kar veliko (vprašanje le le kaj te zanima)
Avtobusni prevozi med mesti so urejeni in poceni za ceno pa ne vem, ker sem bil z lastnim vozilom. Cene retn-a car so pa približno take kot pri nas.
Izredno lep muzej Arabske zgodovine je v Touzerju.Če želiš pa še kaj več mi pa piši na moj e-mail.
Zahodni del bova midva skušala čim bolj doživet na organiziranem safariju (3dni), ki bo najbrž veliko prehitro minil. Ravno zato bi ostalo raje odkrivala sama.
Glede ogleda vrednih reči me npr. zanima, kako so urejena najdišča antičnih zgradb. Podobno neurejeno kot v Grčiji, ali so se kaj bolj potrudili.
Kje in kaj ste pa vi jedli? Glede na to, da ste bili z lastnim vozilom, ste bili najbrž dokaj neodvisni od znanja angleščine, ki ga premorejo domačini, saj ste se ravnali po zemljevidih. Ali se slučajno spomniš, ali so na avtobusih/vlakih tudi napisi krajev v naši pisavi?
V bistvu sem pa vprašanje postavila predvsem zato, ker je na forumu veliko napisanega pod naslovi Tunizija (+ Hammamet/Djerba,…), ko se lotiš branja, pa vidiš, da gre za neuresničene ljubezenske zgodbe med Slovenkami in tunizijskimi kuharji ali za razočarane Slovenske dopustnike, ki so od ugodne hotelske ponudbe pričakovali predsedniške apartmaje in nošenje po rokah.
Upala sem, da se bo našlo več ljudi, ki imajo tudi drugačne izkušnje, hvala tebi, da si se oglasil.
lpb
kar na kratko ti bom odgovoril
antična najdišča so tudi tukaj neurejena, z znanjem angleščine ne prideš nikamor (samo francoščina, arabščina). Potovali smo po zemljevidu in po GPS koordinatah, ki sem jih staknil na internetu. Hrano imamo vglavnem s seboj, ker smo bili v času ramadana je bil problem nabaviti kruh, kaj šele da bi jedel kje v restavraciji.Ker zahodna stran ni tako turistična so smerokazi in ostali napisi samo v arabščini na našo pisavo lahko kar pozabiš.Domačini so veliko bolj prijazni kot ob obali. Tudi hotela nima vsako mesto zato se pozanimaj prej.
Forum je zaprt za komentiranje.