Potovanje po Danski!
Zanima me če je že kdo potoval tam in kakšne so kaj prometne povezave iz letališča v Kopenhavnu na želežniško oziroma avtobusno postajo.Seveda tudi kakšne so cene.Obiskati si želim v začetku severni del tja do mesta Aalborg.Potem me zanima tudi kakšna je kaj varnost ali so kaj kradljivi.Seveda me zanima mnenje kako je bolje iti z vlakom ali avtobusom in kaj je ceneje.
Ojla. Povezave so full dobre. Železnica je pod letališčem, tko da ni nobenih težave. Karto za vlak lahko tudi kupiš že na letališču. Če želiš imeti sedež moraš to posebi povedat. Drugače lahko celo pot stojiš.Cene vlaka so kr visoke. Jst sm šla iz letališča so mesteca Holstebro in dala za povratno karto okol 20.000 sit. Z avtobusom se nisem nič vozila, tko da glede tega nič ne vem.
Varnost je vredu…saj men se je zdel čisto varno. Tut ko sem se sprehajala po Kopenhavnu.
lp
Za cene vlaka in avtobusa sicer ne vem, ker sem bila tam z avtom, glede varnosti pa ti povem, da si lahko povsem miren. V kakšnih večjih mestih pazi, da imaš na varnem denar pa fotoaparat, ampak kakšen tat te lahko obišče tudi doma. Če greš proti severu, se ustavi v vasi Ribe. Vredno ogleda!
Čim lepši dopust!
Zdravo, cene res niso prevec prijazne. Na poti proti Helsingorju se splaca pogledati Luisiano, muzej moderne umetnosti, ki ima fantasticen ambient, kar je najvecji plus tega muzeja… pa pikniki -zraven si vzames malico, ker tam seveda dobis malo za malo denarja. Vlak iz Kobenhavna vozi proti Helsingorju vsake pol ure ali pa vsaj vsako uro; kar se pa tice letalisca, pa ni noben problem, ker gre vlak iz Malmoja preko letalisca do kobenhavnske glavne zelezniske in potem nadaljuje gor. Karto si lahko kupis tam, na avtomatu.
Danska je pestra dezela in Kobenhavn je prav prijetna prestolnica, kjer imas kaj za videti in preziveti par dni. Arhitektura je dobra, pa parki so super, pa Arhus, pa njihovi mostovi in pescene sipine ob obali. Malo pa le pazi na svoje stvari, se posebej v gneci. Zna se zgoditi, da ti kdo kaj zmakne.
Pa srecno pot…
2xmjav
Še jaz bi pristavila svoj lonček …
Je že bil kdo z avtom? Koliko vožnje je do gor? Se bolj splača z avionom in pol rentat? (Letos imamo za sabo Sicilijo z avtom, za primerjavo).
Kakšne so temperature tam nekje maja ali kasneje, julij/avgust?
Zaenkrat smo še na stopnji odločanja, kam bi sploh šli – ena varianta je Danska, druga pa Belgija z Nizozemsko. No, dalo bi se združiti, vendar bi za to rabili najmanj mesec dni. Se splača združit recimo Nizozemsko in Dansko?
Forum je zaprt za komentiranje.