POTOVANJE NA KRF Z LADJO
Iz lastnih letošnjih izkušenj ti povem, da je Krf zelo lep otok, kjer je tudi kar nekaj za videt. Pobrskaj malo po starih forumih kjer je že vse opisano. Ladja pluje od letos iz Benetk in sicer imaš na izbiro dve družbi: Anek Lines in Minoan Lines.
Minoan je malo hitrejši in potuje cca 23 ur, Anek cca 26 ur.
Če je na ladju družba, potem kar gre, drugače se pa kar malo vleče. Palubni potniki spijo na klopcah na palubi, pa tudi v notranjosti ladje v predprostorih na tleh, tudi pod stopnicami itd…
Poglej internetno stran od obeh ladijskih družb, kjer imaš kar nekaj slik od njihove flote.
oj !!!
Potovanje z ladjo ti je prav posebno doživetje. Sploh če potuješ kot palubni potnik. 😛 Govorim v pozitivnem smislu!!! 😀
Ladja ti je svet v malem. Na njej imaš vse. Od trgovin, restavracij, barov, salonov, igralnic, bazenov, trgovin z oblačili, internet, igralnice za otroke, heliodrom………
Skratka: lahko se sončiš, lahko plavaš, lahko posedaš gore dole po ladji, lahko popivaš, kaj naj ti rečem? Ni da ni.
Samo od tebe je odvisno, kako se boš imel.
Spiš lahko zunaj ali pa po hodnikih ladje, ki je vsa v tapisonih. Nas so pustili spati celo v restavracijah, le da smo mi raje spali zunaj, saj je bilo bolj prijetno (vsa ladja je klimatizirana, tako da zna biti v notranjosti kar hladno).
Kot palubni potnik, pa lahko spiš zunaj kjerkoli. Nekaj okoli tega ti je že napisala Helga.
Priporočljivo je, da imaš s sabo spalko, ker včasih kar precej piha. Sicer pa tudi to ni problem, saj imaš celi dan čas, da si najdeš mesto za spanje.
Jaz sem potovala (letos) v dvoje (hčera), pa je bilo fenomenalno. Ne vem kako ti, vendar meni ni bilo dolg čas niti en sam samcat trenutek.
Potovali sva z MINOAN LINES. Super ladje. Super posadka….
Na Krf smo iz Benetk potovali 22h.
Nazaj pa malo dlje (26h), saj smo se ustavili še na celinski Grčiji. In to je zopet bilo svojevrstno doživetje.
Evo tako na hitro moje izkušnje.
Vse samo pohvalno in super.
Če želiš še več inf. me kontaktiraj na mail. Lahko ti pošljem tudi kakšno fotko…
Lep dan,
sla
Forum je zaprt za komentiranje.