Potovanje na hrvaško po stari cesti Maribor-otok Mljet
Pozdravljeni!
Letos se prvič sam odpravljam na morje. Destinacija bo kot zgoraj omenjeno otok Mljet – Hrvaška. Ker pa nimam ravno velikega budgeta, se bom odpravil v celoti po stari cesti. Z mano gre 22 letni bratranec. Jaz imam 18 let. Vem da se bo našel kdo taki ki bo rekel da nimam dovolj izkušenj za takšno pot ki je dolga 650 km, naj vam povem vozim že od 16 leta z spremljevalcem, tako da nekaj izkušenj imam. Zanima me predvsem pot, na kaj je treba paziti, kje se splača jesti, ustaviti skratka vsak napotek ki bi mi prišel prav na tem potovanju. Odpravljam se iz Maribora in nato v celoti po stari cesti do Stona, in od tam pol na trajekt na otok Mljet. Kakršne koli nasvete, pretekla doživetja z vaših strani ali podobno bi mi prišla zelo zelo prav. Zahvaljujem se vam vsem vnaprej.
Pa lep februarski pozdrav.
Pozabili smo na lepe vožnje ob Jadranski magistrali. Prijetno se je ustavljati v primorskih krajih in se nagledati lepih zalivov. Če pridemo na cilj 2 uri kasneje kot po avtocesti -smo pač na dopustu in tudi pot dol je del dopusta, uživajmo. Cesta je na pol prazna in odkar je avtocesta onkraj Velebita tudi divjakov tu ni več, resnici na ljubo -tudi v Sloveniji se nekaterim mudi, preveč kajne?
Po stari cesti se poleg cestnine prihrani tudi pri gorivu, ostane sigurno za porcijo jagenjčka ali sardel , kaj tako dobrega na avtocesti pač ni.
Narobe si me razumel/a. To da nimam denarja ne drži, denar imam ampak ga ne mislim porabiti za cestnine ter gorivo na avtocesti. Moj namen je iti po stari magistrali, saj na avtocesti nimaš kaj videt kod črpalke in asfalt. Kakšen sendvič bom že vzel ampak se bo treba nekje ustaviti na kakšnih čevapih!
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.