Potovanje – italija
Lp
Že velikokrat smo z avtom potovali po Italiji in pogosto prespali na parkiriščih avtocest. Do sedaj nismo imeli niti najmanjših problemov. Izbrati je pač treba večji parking, poiskati primeren prostor, mogoče v bližini restavracije ali vsaj na kolikor toliko osvetljenem prostoru, pa je. Tam smo si tudi kaj skuhali in uporabljali infrastrukturo. Res pa je, da sem kar nekajkrat opazil razne prekupčevalce in morda tudi sleparje. So že na daleč vidni in z njimi pač ne kontaktiraš.
Potrebno pa je le biti previden pred žeparji(naprimer v trgovinicah), pač tako kot povsod in vedno. Nižje od Rima sicer nismo bili, tako da tam razmer ne poznam.
Tudi drugod je podobno, v Franciji ali Španiji ali Nemčiji, nikjer ni bilo težav.
Torej, na pot.
Vojc
bil sem na siciliji, pa tudi na severu in osrednji italiji. Sicer vedno z osebnim avtomobilom. Sicilija – 10 dni zdela se mi je varnejša kot sever italije. Samo predlagam da greš spomladi ali jeseni ker je poleti zelo vroče. Imaš pa kaj početi -bolj mi je bila všeč kot osrednja italija, da o severni ne govorim.
če te kaj zanima vprašaj – bil sem pred cca 5 leti.
lp
bv
Če greš tja, ne smeš zgrešiti mesta Montagnana, južno od Padove, tam sem spal, ko sem tam kolesaril. Poleg tega prespi v mestecu San Gimignano, zame enkratno mestece. Mestece z dušo.
Drugače za teden dni na jug ravno ne moreš iti, bi pa šel z avionom na Sicilijo in z rent a carom po siciliji.
ampak to je popolnoma druga zadeva, tudi Toskana je zagotovo lepa.
lp
bv
Za 5-6 dni je po Toskani še mogoče. Moja pot: Benetke, Ravenna, San Marino, Urbino(obvezno), čez Apenine v Arezzo, Siena, San Gimignano, Volterra, Pisa in nazaj (glavne točke). Prespala sva v avtu vedno na avtocesti, sicer jih nisva uporabljala. Bilo je lani 1. maja in imela sva lepo in toplo vreme.
Enkraten izlet.
Vojc
Forum je zaprt za komentiranje.