Potovanje Dubai
Lepo pozdravljene vse forumovke,
pa lepo vas prosim ne me poslat na forum Kam in kako na počitnice, ker sem tam že zastavila vprašanje pa ni zaenkrat nobenega odziva. Zdi se mi da bom tu gori prej dobila kakšno koristno informacijo. Skratka zadeva je takšna. V novembru potujeva z možem in najino takrat 21 mesečno hčerko v Dubaj. Gremo pa v lastni režiji, pa me zanima če je katera že bila in kako ste si uredili vizo, kakšne imate mogoče izkušnje z rezervacijo hotela preko interneta, in pa predvsem kako izgleda potovanje s toliko starim otročkom. Načeloma mislim da večjih problemov ne bomo imeli, ker je punčka zelo pridna, pa vseeno mogoče kakšen nasvet, namig na kaj naj bom pozorna. Vem da je bilo na temo Dubaj že nekaj napisanega v lanskem letu, našla sem tudi mail naslov od ene forumovke, ki je tam že bila, pa ne upam kar poslati maila. Tako da bom zelo vesela kakršnekoli informacije.
Se zahvaljume za odgovore že vnaprej.
Lep večer,
Andreja
v razmislek: pred kratkim smo se z ladjico peljali na blejski otrok, s 15m otročkom. na ladjici (pletni) je bil tudi en starejši možakar, ki ga je imel, predvidevam, malce preveč pod kapo, in je bil zelooooo naporen. vsi smo, hočeš nočeš, morali poslušati njegove “kao” zabavne domislice in komentarje. verjetno ni treba posebej razlagati, da je bila vožnja, četudi rkatka, zato dokaj neprijetna. mislim, da ga ni otroka, ki bi lahko bolj motil ostale kot taki težaki, ki se po možnosti še obregnejo vate, kadar jih je volja.
za Dubai ti ne znam svetovati nič pametnega 🙂 verjetno je precej drago 🙂 … bi pa jaz definitivno pisala tisti punci … če je pustila naslov .. nimaš kaj zgubit .. le cel kup koristnih nasvetov lahko dobiš 🙂
kar pa se tiče otročka … potovati z otročkom je nekaj najlepšega (to sem napisala že 100x :))) in se opravičujem ker se stalno ponavljam … ampak je to čista resnica) … domačinom si takoj precej bol simpatičen z otročkom … sploh na vzhodu so otroci zelo priljubljeni gostje 🙂 .. za avion ji vzami kaj za pit naj med vzletom in pristankom pije (pritisk) .. pa tudi kaj za jest .. ker letalska hrana ni ravno najbolša 🙂 … pa kaj za zamotit … knjigico .. kako novo igračko …
mi pred vsakim potovanjem pokličemo na infekcijsko kliniko al kako se že reče … tam kjer se pozanimaš o cepljenjih in tem … povprašamo kaj dogaja na področju kamor imamo namen it … potem gremo do pediatra po vsa nujno potrebna zdravila (za vsak slučaj … še nikdar nismo nič rabili ampak nikoli ne veš … osnovne antibiotike, pa svečke za vročino, pa za ušesa, pike, opekline in to … ) … se zavarujemo Coris … pomnožimo naše dokumente , avio karte in vse to … spravimo tudi na net .. da nam je vedno pri roki.
sabo nujno vzamita voziček … marelo … bo za vaju lažje … pospravita ga lahko direktno na letalo … in tako bosta bol ‘prosta’ .. saj ko bo mala spala, bosta lahko vidva pohajkovala okrog …
predvidevam da je dol zelo suho in vroče podnebje … zato pazi da bo mala pila pila pila … ker taki miškoti hitro dehidrirajo … če ji v trebuščku nebo ok naj pije koka kolo … za hrano ti veš kaj ji paše … mi smo našega vedno hranili na potovanjih le z eno vrsto hrane za en obrok … samo makaroni, samo riž … vedno smo pili iz zaprtih steklenic …
mi smo si 1x od doma prek neta rezervirali bungalov in izkušnja je bila ok … so nas prišli iskat na letališče in nas odpeljali tja … rezervirano smo imeli za cel teden .. ampak koristili smo manj in manj tudi plačali … potem smo si 2 meseca prenočišča iskali tam sami … brez problema.
ok … to je to .. če te še kaj zanima pa prašaj .. če bom znala ti rade volje pomagam 🙂
uživali boste pa itak 🙂
B.
Prav imaš. Tudi zateženih pijancev si ne želimo srečevati na dopustu. In to ne zato, ker so zateženi pijanci, ampak zato, ker drugim ne pustijo, da bi v miru počeli to, po kar smo na dopust prišli.
Res je krasno, ko smo vsi potniki prisiljeni poslušati otroške “simfonije” (beri jokanje), ker “pametni” starši mislijo, da je potovanje z dojenčkom nekaj najlepšega.
miško … ko boš ti starš … in ko boš ugotovil da vsi otroci pač niso enaki … boš lahko pametoval .. ok?
otroci pač jokajo … tako kot se mularija napije, razgraja in pametuje … pa moramo to tudi drugi popotniki prenašati??
ljudje smo si različni in prav je tako .. a ker smo pač drugačni naj se zapremo med 4 stene ?
tudi 5-letniki jokajo ..
vsak naj zase preceni a je zmožen kamorkoli it z malim otrokom ali ne … mogoče je starše z jokajočim otrokom pač življenje postavilo na realna tla .. in bojo z naslednjo potjo počakali leto ali več … naš otrok nidkar na nobenem avionu .. v nobenem prenočišču nikoli nikjer ni motil … ker je pač tak 🙂
B.
mi smo prvič na avion šli ko je imel mali 20 mesecev (za probo) … naš otrok je zelo miren in ubogljiv 🙂 (bil 🙂 … ni dajal stvari v usta in ni nama uhajal izpred oči … zato sva si tudi upala z njim na pot … midva sva že prej sama precej prepotovala .. tako da sva vsaj približno vedela kaj lahko pričakujeva … na poteh sva srečala ogromno družin z malimi otroki …. kjerkoli sva bila .. in smo bili 🙂
jaz ne maram agencijskih varjant .. zato hodimo po svoje … šli smo na Kanare .. leto kasneje v JV Azijo … to je bilo bol oddaljeno … drugače pa veliko prekampiramo in mali je navajen potepanja … komaj čakamo da se bomo spet lahko kam spokali 🙂
B.
Moj oče je bil tam in mi potem še en teden opisoval tamkajšnjo situacijo. Njega Dubai ne bo več videl, ker:
-se ne moreš kopati v morju (morske kače), ostanejo le bazeni;
-je svinjska vročina – priporoča dolge hlačnice in rokave lahkih materialov, ker te opeče v “šusu”;
-ker je baje edini kraj, kjer lahko normalno “dihaš” klimatiziran prostor (je pa res, da ima vsaka “burekarna” klimo – čeprav pod cerado iz polivinila)
-je to mesto bolj prijazno “biznisu”, kot sproščenim počitnicam
-žensk, razen turistk, skoraj ne vidiš, pa še tem je priporočeno imeti krilo čez kolena
-higiensko vprašljiva hrana – razen hotelske in v kakšni dobri restavraciji
Dobronamerno bi ti priporočila kak drug turističen kraj z bolj prijazno klimo in po možnosti z več animacije za otroke.
LP
Tina
Andrej zdravo,
kar se tiče potovanja z otrokom, ti ne bom vedela kaj svetovati, ker sama otrok žal še nimam. Lahko pa ti povem veliko stvari o Dubaju, ker imam sestro, ki živi dol in sem bila pri njej na počitinicah že večkrat.
Prosim oglasi se mi na moj e-mail, pa se boav zmenili vse kar te zanima.
Grešnici pa samo toliko, res je prava grešnica, ker ti je natrosila kup laži in neumnosti. Priporočam ji, da sama običše Dubaj in nato govori, ker na osnovi pripovedovanja nekoga drugega, po mojem mnenju človek ne more dajati verodostojnih informacij!
Mene bo Dubaj siguno še videl…
Petra, si morda sorodnica družine, ki je bila predstavljena v oddaji Mojce Mavec? Malo sem firbčna, no, ker živimo le uro stran (seveda z letalom) in ker jih mož pozna. Jaz pa še upam, da bom enkrat v naslednjem letu imela to čast, da vidim še Dubai :o)
Je pa nekaj res, glede na to, da imamo klimatske razmere zelo podobne, da poznam vročino do 50°C in čez, se jaz za potovanje v Dubai ne bi odločila sredi poletja.
In še glede potovanja z letalom… Pri nas zaenkrat pri štirih otrocih še nikdar nismo imeli nobenih problemov, pa letimo min. 2x na leto. Tudi kakšnega hudega joka ne. Najmlajši je prvič letel pri 1,5 mes. Ta bo zdaj star 2 leti, pa ker je kar živček, me je malo strah… po drugi strani pa me tolaži to, da smo s starejšim prvič leteli, ko je bil star ravno toliko, pa je bil let idealen…
Kot mi je mož še povedal, vizo ureja hotel, z rezervacijo preko interneta pa tudi ne bi smelo biti problema, le za ceno povprašajte, če bi imeli slučajno stare podatke gor.
Za morske kače slišim prvič, sicer so pa plaže ob hoteli urejene in je tam seveda možno normalno kopanje.
V Arabskem svetu se pa res spodobi, da se nosi hlače, krila čez koleno, čeprav se vidi tudi kar nekaj turistov, ki jim za navade, vero gostiteljev ni mar.
Nekaj sem napisala, za točnejše podatke okoli Dubai-a, se boš pa verjetno obrnila na Petro.
Lep dan!
Vladka
Petra:
“Grešnici pa samo toliko, res je prava grešnica, ker ti je natrosila kup laži in neumnosti. Priporočam ji, da sama običše Dubaj in nato govori, ker na osnovi pripovedovanja nekoga drugega, po mojem mnenju človek ne more dajati verodostojnih informacij!”
Petra, a mi lahko prosim definiraš laž?
Lagala bi, za moje pojme, če bi zavestno prekrivala ali prikrojevala resnico. Kot drugo, pa je bil naveden vir informacij – moj oče vsekakor ni tip nakladača (kvečjemu uživača). Vtisi in pričakovanja pa so seveda lahko različna/-i.
Verjetno so tudi temperature 50 stopinj in čez zate gola LAŽ.
POZIVAM TE, DA ZARADI KULTURE FORUMA SPREMENIŠ OSTROST SVOJEGA JEZIKA IN PREMISLIŠ DOBRO, PREDEN KOGA OBSODIŠ, DA LAŽE !!!
Že mogoče, da je moj oče dobil tak vtis in verjetno je odvisno tudi na katerem koncu Dubaja se zadržuješ. Mislim, da sem dala dovolj jasno vedeti, da me tam ni bilo! O morskih kačah se moj oče sigurno ne zmišljuje (prva želja mu je bila sigurno, da se z zaletom vrže v vodo!), če to ne drži, je verjetno dobil kakšne dezinformacije od kakšnega vodiča. Imel pa je tudi prebavne motnje, ko je nekajkrat jedel zunaj (torej – smola?!).
LP
Tina
Forum je zaprt za komentiranje.