Potovanja
Rada vidim nove kraje, nova mesta, zgradbe, muzeje, različne prireditve, srečam drugačne ljudi, pokusim drugačno hrano … čeprav v okviru Evrope vse to ni tako blazno drugače kot če potuješ na druge kontinente, pa vendarle je. Že če se zapelješ par 100 km v Italijo, je marsikaj drugače kot v Sloveniji.
Večinoma so vsi moji dopusti kakih 20 let potovanja. Si ne znam predstavljat, da bi šla za 14 dni na dopust v en apartma ob morju. Po 2-3 dneh bi imela vsega vrh glave. Na potovanju pa uživam, ko se stalno kaj dogaja. Zame se potovanje začne včasih že nekaj mesecev pred samim odhodom, z nakupom letalskih kart (če gre za pot z letalom) pa z iskanjem namestitev, zanimivosti v določenem kraju, z okvirnim načrtovanjem poti, ogledov, včasih z vnaprejšnjim nakupom kakšne vstopnice …
Seveda, če nekomu vse to ne prinaša zadovoljstva, je pa čisto brez veze, da se to gre, mogoče samo zato, da bi lahko rekel, da je nekje bil. Počneš tisto, kar ti je fajn, te veseli, v čemer uživaš.
Predvsem to, da si pogledaš še malo stvari drugje. Decembra sva bila z mojim na Dunaju in sva se imela tako luštno kot že dolgo ne, meni sploh ni potrebno it daleč stran da mi je super, čeprav grem rada tudi na druge celine… Ne razumem ljudi, ki vsakokrat morajo it na potovanje nevem na Bahame, samo zato da objavijo potem slike na socialnih omrežjih. Jaz grem prav rada “potovat” po Sloveniji…
Predvsem to, da si pogledaš še malo stvari drugje. Decembra sva bila z mojim na Dunaju in sva se imela tako luštno kot že dolgo ne, meni sploh ni potrebno it daleč stran da mi je super, čeprav grem rada tudi na druge celine… Ne razumem ljudi, ki vsakokrat morajo it na potovanje nevem na Bahame, samo zato da objavijo potem slike na socialnih omrežjih. Jaz grem prav rada “potovat” po Sloveniji…
[/quote]
Jih poznam kar nekaj, ki potujejo na Karibe recimo in podobne (oddaljene) destinacije, pa če verjameš ali ne, nihče od njih nima profila na nobenem od socialnih omrežij. Torej ne potujejo tja, da bi objavljali fotografije tam gor, kaj praviš?. Ne vem, od kod ti ta ideja?
Hehehe, zadela si bistvo 🙂
Čeprav tudi prvotno nekateri potujemo zaradi tega, da si širimo obzorja, znanje, predstave v ivo, ne samo iz knjig, revij, člankov, zgodovine……
Ne vlagamo doma v “stene”, ker nam ni potrebno, je bilo pred 10imi leti dovolj, zato zdaj zadnjih 10 let raje v potovanja, tudi zato, ker otroci to spoštujejo, radi gredo, jim ostane v spominu, se imajo lepo na potovanjih – priznajo sami od sebe 🙂
Novi kraji, nove izkušnje, doživetja. Ogledam si lokalno naravo, znamenitosti, muzeje, galerije, grem na kakšno športno ali kulturno prireditev (kar se pač takrat tam dogaja), na kakšen pohod ali izlet po okolici, poskusim lokalno kulinariko, kakšno dejavnost (npr. šport), ki je še nisem poskusila ali je doma ne počnem. Običajno potujem v dvoje, ampak skoraj vsakič spoznam še kakšnega popotnika in se kak dan ali večer družimo, kaj zanimivega izvem, itd. Z nekaterimi od njih smo ohranili stike in pokličejo, če potujejo v Slovenijo, jaz pa njih, kadar potujem v njihovo državo. Všeč mi je, da se med potovanjem stalno nekaj novega dogaja in v čas potovanja poskusim vključiti čim več različnih prijetnih doživetij.
Lenarjenje na enem mestu ima svoj čar, odkrivanje novih krajev pa tudi. Rada imam oboje.
jaz skos planiram in raziskujem, kam gremo naslednjič.,,, mravljinci 🙂
vseeno kam grem, povsod najdem nekaj lepega in povsod se kaj novega naučim in izvem. Ljudje so tisto, kar mi je na potovanjih najljubše, pa hrana 🙂 raje si pogledam naravo in pa kaj res zelo starega, pa peš velik hodim. Če grem z letalom je obvezno ruzak varjanta in čimdlje od hotelov in turističnih punktov.
Forum je zaprt za komentiranje.