Potovanja z agencijo ali brez
Saj storitev bi lahko bila izvedena, večina potnikov pač ne bo želela potovati v teh časih. Torej ni kriva letalska družba, če ti nočeš iti. Oni bodo leteli, tvoj problem, če ne greš.
[/quote]
Če bi storitev lahko bila izvedena, je seveda drugo. Jaz govorim o obdobju, ko so meje zaprte in letala ne letijo. Če imaš karte, letala letijo, ti si pa samo paničar, pa družba in agencija res nima nič s tem. Potem veljajo pogoji, pod katerimi je bil aranžma sklenjen.
Katera agencija je imela mastne dobičke? Govorjenje malo na pamet ti ne bo pomagalo…
[/quote]
Če agencija nima dobička naj zapre! Osnova kapitalizma. Meni so obljubili vrnite za enosmerno karto, za povratni let pa kao vaučer.
Ampak še nič od tega se ni zgodilo, tako,da bi moral gnila država skupaj z ministrom, ki nabavlja maske za mastne denarje poskrbet za sistemske ukrepe na tem področju.
Drugače pa smo se odločili, da damo leto na ignore Bled, Bohinj, Portorož in Piran ter Kranjsko Goro, Jezersko in toplice.
Ko bodo Avstrijci odprli pri sebi bomo šli tja. Je blizu, bo zanesljivo bolj varno kot pri nas in tudi ljubeznivi so bili bolj že prej kot recimo kranjskogorci z debelim županom brez čistilnih naprav in z neustrezno kanalizacijo. Fuj in fej!
Enako velja za Bled, da o Primorju ne govorimo. Smo vsi pozabili na neustrezno kanalizacijo v Portorožu in Žusterni, pa še kje. Nič ne bo s turizmom, nič!
To je trenutno, če bo tako tudi takrat, je možno, da boš denar dobila nazaj. Odvisno od agencije in letalske družbe. Lahko gre ena ali druga v stečaj in potem…
[/quote]
Let je čez 14 dni. 🙂 Normalno, da ga ne bo. Seveda gre lahko v stečaj, ampak v tem primeru tudi voucher nič ne pomaga. Ampak če bo šla v stečaj ena letalska družba, bodo šle vse. Ker so vse v enakem zosu.
Let je čez 14 dni. 🙂 Normalno, da ga ne bo. Seveda gre lahko v stečaj, ampak v tem primeru tudi voucher nič ne pomaga. Ampak če bo šla v stečaj ena letalska družba, bodo šle vse. Ker so vse v enakem zosu.
[/quote]
To je kot gambling – kdo dlje zdrži. Če odpove potnik pred agencijo oz. let. družbo veljajo splošni pogoji, če odpove agencija ali let. družba mora vrniti ves denar, ravno zato čakajo do zadnjega trenutka z odpovedjo.
Glede stečaja pa – ne bodo šle vse, nekatere pa. Tiste, ki imajo zdrave bilance in zadaj državo oz. t.i. nacionalni interes bodo preživele. Misliš, da bi Nemčija pustila, da gre Lufthansa v stečaj, tako kot je šla Adria? Ravno zdaj, ko ji tovori maske in drugo opremo, mi pa mastno plačujemo za najem tujih letal? Malo morgen.
To je kot gambling – kdo dlje zdrži. Če odpove potnik pred agencijo oz. let. družbo veljajo splošni pogoji, če odpove agencija ali let. družba mora vrniti ves denar, ravno zato čakajo do zadnjega trenutka z odpovedjo.
Glede stečaja pa – ne bodo šle vse, nekatere pa. Tiste, ki imajo zdrave bilance in zadaj državo oz. t.i. nacionalni interes bodo preživele. Misliš, da bi Nemčija pustila, da gre Lufthansa v stečaj, tako kot je šla Adria? Ravno zdaj, ko ji tovori maske in drugo opremo, mi pa mastno plačujemo za najem tujih letal? Malo morgen.
[/quote]
Vse letalske družbe ima zadaj interes, tudi če ni nacionalni. Zato še zmeraj verjamem, da množično ne bodo šle v stečaj. Jih ni tako lahko potem spet zagnat nazaj.
Ti res nimaš logike v glavi. Ti bi vzela voucher, ki ti velja 1 leto? Kaj pa če bo šla turistična agencija v roku 1 leta v stečaj in pol sploh ne boš dobila denarja nazaj? Dej pamet uporabljaj. Denar so dolžni vrniti in pika. Kako bodo oni naprej poslovali pa mene nič ne briga.
[/quote]
Ne more uporabljati pameti, če je nima. Če je totalno blesavo in takšni potem podpirajo blesav sistem.
Ti res nimaš logike v glavi. Ti bi vzela voucher, ki ti velja 1 leto? Kaj pa če bo šla turistična agencija v roku 1 leta v stečaj in pol sploh ne boš dobila denarja nazaj? Dej pamet uporabljaj. Denar so dolžni vrniti in pika. Kako bodo oni naprej poslovali pa mene nič ne briga.
[/quote]
Še radi boste vzeli voucher! Ker bo voucher ali pa nič!!! Letalske družbe so v strašni krizi, milijardne izgube imajo in NIMAJO DENARJA, da bi ga vračali tistim, ki so kupili karte. In še v hujši krizi bodo.
Torej, ponudili bodo voucher, ki naj bi veljal 2 leti in to je to. Denarja nimajo. Če se bom odločala med nič in voucherjem, bom vseeno raje izbrala voucher…
Še radi boste vzeli voucher! Ker bo voucher ali pa nič!!! Letalske družbe so v strašni krizi, milijardne izgube imajo in NIMAJO DENARJA, da bi ga vračali tistim, ki so kupili karte. In še v hujši krizi bodo.
Torej, ponudili bodo voucher, ki naj bi veljal 2 leti in to je to. Denarja nimajo. Če se bom odločala med nič in voucherjem, bom vseeno raje izbrala voucher…
[/quote]
🤣 in kaj mi bo vmes in še vedno nič ne bo? Prav, brez denarja ne bom ostala. Sedaj imajo čas. Kasneje ga res ne bo. Torej, plačala sem agenciji konec januarja, torej pred mesecem in pol. Ne moreš zapravljati moj denar, potem pa reči j* se. Ne. Ne morejo pač požreti denarja. Za mesec in pol nazaj se ni vedelo nič. Potem niso vredni nobenega zaupanja. In potem bodo vsi propadli. Pa ne na moj račun. Financiram naj dopust, ki bo s prstom po zemljevidu zastonj potem. In kar ni gotovo. A si bodo potem spet pravniki pa bogatli, ko bodo tožbe? Moj denar tudi ni zastonj. Dopust sem težko prihajala. Zato naj najdejo rešitve. In ne z jebo* negotovosti. Že slišala sem predhodno in to ni bila loterija. Žal. Kot ni vse kar plačate, razen loterije.
Forum je zaprt za komentiranje.