Potovane
Pozdravljeni,
poročiva se 1.7. in bi rada kako idejo glede poročnega potovanja. Vsa eksotika odpade, ker imam strah pred letenjem in več kot 3 ure definitivno ne bom gor. Šla bi kam na toplo, ne nabasano ljudi,lepe plaže, za uživat ampak tudi za raziskovat in hodit na izlete in se zabavat. Več kot par dni ležanja niti slučajno nebi.
Hvala za pomoč,
Miša.
p.s. nisva še bila ne v Grčiji, Turčiji, Tuniziji, Siciliji.
Djerbo odsvetujem, ker nimas kej videt. Videt imas kej v notranjosti Tunizije, kar je pa od Djerbe predelec. Ali Kanarci, tako kot ti je ze eden svetoval; hotelcek, pa avtocek in pol se malo furata naokrog, kaksen dan pa si vzameta zase. Jest pa bi ti svetovala Azore, ker pravijo da so prekrasni, ne prevec turisticni, veliko za videt, pa ne predalec. Lahko pa tudi kaksno krizarjenje po Sredozemlju, kjer obisces par drzav na1x, ponoci se vozis, podnevi pa raziskujes drzavo, kjer se ustavite; osvisno na katero stran sredozemlja gres:ponavadi se starta iz Italije, pa na zahod-Grcija, Turcija, Malta, Ciper, Turcija, Egipt ali pa na vzhod: Italija, Francija, Spanija, Maroko.
Nekdo je omenil Djerbo, ne bom rekla, da ni lepa, ampak ni kaj za videt tam. Vse kar je vredno ogleda je v notranjosti Tunizije. Če si kaj brskala po forumu, jaz vedno propagiram Sicilijo, verjetno me imajo eni že zadost 😛
Ampak vseeno, Sicilija je dostopna tako z letalom kot z avtom, izbereš pač varianto, ki ti je bolj všeč. Plaž je dovolj, prav tako znamenitosti, ki so vredne ogleda. Teh je toliko, da sta dol lahko pol leta.
Tudi tunizija je odlična. Ne vem, koliko sta avanturista in kakšen način bi izbrala, vsekakor pa Tunizija v lastni režiji zelo proporočam. Na vzhodni obali imaš plaže, v notranjosti pa krasno pokrajino. Če bosta potovala v juniju, ne bo gužve.
Tudi Francija je krasna, ampak si omenila plaže in tople kraje, tako da to verjetno odpade. Varianta je še kombinacija Korzike in Sardinije. Lepe plaže, mogoče ni toliko znamenitosti, ampak je vsako mesto vredno ogleda. Notranjost Sardinije je malo bolj pusta, ampak je pokrajina res zanimiva.
Če te zanima še kaj, pošlji mejl:)
LP
Moja prijateljica je bila v ITALIJI – ISCIA (to je pri Neaplju). Navdušena nad vsem, najbolj nad hrano, poleg tega je Italija tako romantična, prav za poročna potovanja. Lahko greš z avtom in si nazaj grede ogledaš še Firence. Rezerviraš lahko sama, brez agencije! Lahko pa greš na najbližjo zanesljivo agencijo in bodo oni to uredili.
Grčija: ja, jaz sem za romantični Santorini
Pojdi nekam, da ti bo zares všeč, da boš za vedno imela noro lep spomin! Vsaka Djerba ipd seveda odpade, tja greš lahko kadarkoli.
Oj,
Na Ischii sem bila, tam imajo tko fajn toplice, še wc pod slapom, ni pa nobene pametne plaže. Poročiva se 1.7., kakšne so kaj takrat temperature v Tuniziji? Sigurno bi bila vsaj en teden v kakem fajn hotelu, ker nikoli nisem hodila v kake visoke kategorije, moraš se pa mal razvajat na poročnem potovanju. Potem bi se lahko s kakim safarijem v Tuniziji kombiniral, je že kdo bil?
Glede letala je pa tko: sem se že peljala, uživala, zadnjih 5 let pa ne. Imam za sabo ogromno stresa, ki je pustil posledice in se bojim zaprtih prostorov. Kako uro na letalu si predstavljam, več bi pa umrla. Edin če bi lahko okno odprla.
Fan, mi lahko kaj napišeš o Siciliji, kok časa se leti, s katero agencijo in če imaš kaj za počet gor?Italija mi je zelo všeč, tudi jezik obvladam, kake so pa plaže pa hoteli pa temperatura?
S katerimi agencijami pa imate dobre izkušnje’
Hvala vam!!!!!
Miša.
Tunizija julija zelo vroča. V notranjosti okoli Tozeurja in Douza- preko 45 v senci. Na severu ob obali malo manj vroče, ampak še vedno precej precej toplo.
Glede Sicilije- agencij ti ne morem svetovati, ker sem vedno potovala sama. Prav tako ne vem, kako je z letalskimi linijami in cenami. Mislim da je karta Benetke- Marsala nekje okolo 30 do 40 tisoč tolarjev, ampak lahko da se popolnoma motim. Marsala je na zahodu sicilije, leti se približno 2-3 ure, pa prestopa v Rimu. To je samo ena varianta, za katero približno vem, ker je šla na ta način dol znanka.
Se pa da avionu izognit- možnost je celotno pot pač opravit z avtom, ali pa it z trajektom iz Genove, Livorna, itd. Na Siciliji ti ne bo dolgčas. Imaš vse od mizernih hotelov s pol zvezdice in do izredno lepih hotelov s 5 zvezdicami, ti slednji so predvsem v Taormini. Plaže so na zahodni obali lepe, prav tako privlačne tudi severno od Palerma in v okolici Cefaluja.
Sicilija je podobna velotni Italiji, ampak še bolj privlačna zaradi ljudi in njihovega temperamenta. Sicilija ima nekako vse, kar si zgoraj opisala, mogoče bi bilo pametno razmislit o potovanju v lastni režiji, sploh če obvladaš jezik. To je velik plus ker sicilijanci pač niso učenjaki.
Ne vem, kaj agencije ponujajo kar se Sicilije tiče in kako kvalitetna je ta ponudba. Prednost lastne režije je pač ta, da se sama odločita za hotele, plaže, oglede in vse ostalo. Vključita lahko tudi Eolske otoke- Stromboli, Vulcano, itd. Ali pa mogoče izlet na Malto. Možnosti je ogromno.
Forum je zaprt za komentiranje.