Potovalni kovcek iz tedija
Jaz sicer še ne, sem ga pa kupila v eni od kitajskih trgovin in sem prepričana, da vsa ta roba pride v Evropo z istim kitajskim kontejnerjem in se potem distribuira po različnih firmah. Za večino teh kufrov velja isto – čisto spodobno če z njim lepo ravnaš, torej da ga daš v prtljažnik avta in se nekam odpelješ, pa ga lepo nežno pelješ v hotelsko sobo in podobno. Smrt za vse kovčke je letalski promet, kjer delajo z njimi kot svinja z mehom, na ta način so mi uničili tudi kar kvaliteten (in ustrezno drag) samsonitov kovček. Povijanje v strech folijo nekoliko pomaga, če imaš možnost to le naredi, ampak doma, na letališču na Portugalskem je ta storitev stala 25 evrov za kos.
Odvisno, kako greš na dopust. Kot je že nekdo prej napisal, če kovček daš v prtljažnik avta, na vlak, avtobus ali ga lahko vzameš s seboj na letalo kot ročno prtljago, bo vsak kovček zdržal še pa še. Čim pride pa enkrat med letalsko prtljago, kjer kovčke dobesedno mečejo z letala (videla na lastne oči), gre pa taka cheap roba hitro v maloro. Veliko bolje se v takih primerih po mojih izkušnjah obnesejo mehki kovčki, ki ne morejo počit. Imamo antlerjeve mehke kovčke že več kot deset let, preživeli že kar precej poletov pa vlačenja v avto, iz avta, po hotelih, po kampih … malo so obdrgnjeni, sicer jim pa nič ne manjka in bodo še za kar nekaj let.
Forum je zaprt za komentiranje.