Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Potovalni čeki – Avstralija

Potovalni čeki – Avstralija

Pozdrav!

Zaradi nakupa avtomobila v Australiji sem se to pot namenil potrebna sredstva prenesti v obliki potovalnih čekov. Ker pa banke seveda oblubljajo vse mogoče in jim večkrat ne gre zaupati, me zanima če ima kdo izkušnje s čeki down under in kateri so najbolj primerni.
Hvala,
lp.

ni panike, zaračunajo pa provizijo…
thomas cook, american express, itd.

Če menjaš v avtoriziranih poslovalnicah (in vsako mesto jih ima, mala izjema so manjši kraji) ni nobene provizije. Rajši vzami Thomas Cook, jst sem imel Amex čeke – apoeni v ameriških dolarjih. Ker je ameriški dolar precej nestabilen lahko na veliko vrednost čekov izgubiš kar nekaj. LP

Če plačuješ z njimi (v primeru, da so v AUD) ti ne bodo zaračunali nobene provizije.

Ziv,
vzemi Thomas Cook v AUD, ker lahko kar placas z njimi. Ce zelis cash, nujno obisci poslovalnico Thomas Cook, ker ni nobene provizije.
lp, Imre

hej hej

Jaz in kolegica sva bli v avstraliji 3 mesce in imeli potovalne ceke. sama sm imela ceke thomasa cooka ona pa american express. Obe sva zahtevali ceke v avstralskih dolarjih tako da nisi na zgubi(na ljubljanski banki imajo samo ceke thomasa cooka , po drugih baje lahko zbiras kaj bi raje imel).Obe banki imata ogromno poslovalnic po celotni avstraliji tako da s tem ne bo tezav. Ko jih hoces zamenjat se odpravi na tisto banko ali pa menjalnico katere ceke imas in ne bodo ti zaracunali nic provizije.
Opozarjam pa te, da se na vse ceke podpisi cimbolj podobno da ne bos imel tezav na poti, saj moras ponovit podpis pred usluzbenko na banki/menjalnici in ce se podpis ne ujema prevec ti ne bodo dali denarja (cek se unici) pa cetudi predlozis potni list.
Moram pa rect da nisva imeli nikakersnih tezav (no jaz sem enkrat mogla ponovit podpis ker sem se zenski v Adelaidu bila ocitno zdela sumljiva hehe), tako da ceki rulajo hehe! BTW ce se odpravis na kaksne ture lahko skoraj povsod placas direktno s ceki to se pravi jih ne rabih hodit menjat.
Upam da se se nisi odpravil/la na potovanje in da sem ti vsaj malo pomagala 😉

en lep travelski pozdrav!
K

Ojla!

potovalne ceke menjaj v NATIONAL BANK, poslovalnice po vsej drzavi. Ce imas THOMAS COOK, ne placujes provizije (vcasih moras vztrajati, da ni potrebno placevati provizije). Vendar pazi – v mestu AIRLIE BEACH ceke menjas le poti proviziji (ponavadi 6 AUD ne glede na znesek). Bolj ko je turisticno mesto, bolj je verjetno placevanje provizije. V Byron bayu cekov ne mores menjati, ne da bi placal provizije.

Pa srecno pot!
Tatjana

V Airlie Beachu jaz lani nisem imel nobenih problemov s provizijami. Vse lepo brez. Če pa npr. nočejo menjat brez provizije, pa lepo plačaš sobo npr. s 3 čeki (npr. 50 AUD), te pa ti vrnejo denar, seveda brez provizije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close