Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Potni nalog in vinjeta

Potni nalog in vinjeta

Sem bodoči s.p. in na službene poti se nameravam voziti z lastnim vozilom, torej si bom obračunaval kilometrino.
Zanima me:
1. Ali je vinjeta “vključena” v kilometrino (kot na primer gorivo, rezervni deli avtomobila, avtomobilsko zavarovanje…), ali si jo lahko posebej dam v stroške kot strošek cestnin?
2. Če gre vinjeta v stroške, ali mi mora trgovec, ki mi je vinjeto prodal, izdati račun na s.p. (torej z mojo davčno številko), ali lahko potnemu nalogu, ki datumsko sledi nakupu vinjete, le priložim potrdilo o nakupu vinjete?
3. Če odprem dejavnost 1.4.2012, letno vinjeto za leto 2012 pa sem kupil 15.1.2012, ali si jo lahko dam v stroške in koliko bo priznana kot strošek, 9/12 ali celo leto (glede na to, da jo bom kot s.p. uporabljal od aprila do decembra, to je 10 mesecev).

Hvala vnaprej.

Lahko. Pazite le, da bo iz potnih nalogov razvidno, da je smiselna uporaba avtocest. Priznate si lahko eno letno vinjeto. Račun naj bo original z vašimi podatki od s.p.-ja. Strošek s časovnimi razmejitvami razdelite po mesecih.

Vojka, najlepša hvala.

Zanima me še, ali bom lahko dal v stroške vinjeto, ki sem jo kupil januarja, ko še nisem bil s.p., če na primer s.p. odprem 1.4.2012. Račun seveda ni original z mojimi podatki, ker še nisem s.p.

Menim, da če gre za službeno vozilo račun mora biti original, če gre za privat vozilo, ki se uporablja v službene namene pa ne.

Prilagam še pojasnilo DURSA glede priznavanja stroškov vinjete:

V vašem primeru, bi priznala le sorazmerni del stroška.

Najlepša hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close