potni list
Malo čuden problem imam… Slovenski potni list, izdan leta 2002 (in bi naj veljal do leta 2012) mi razpada – prva, debelejša polikarbonatna stran je že skorajda odtrgana. A ima še kdo od vas podoben problem (kar bi pomenilo, da je medijsko hvalisanje s kvaliteto naših potnih listov navaden larifari) ali pa jaz samo grdo ravnam z njim (čeprav ga uporabljam le tam dvakrat ali trikrat letno)?
Saj vem, da bom moral v vsakem primeru nabaviti novega (kdaj bi naj prišli oni novi z vsem biometričnim hokuspokusom?), ampak vsaka tri leta ga pa res ne bi rad menjaval, že zavoljo stroškov ne… 🙁
A ima še kdo od vas podoben problem (kar bi pomenilo, da je medijsko hvalisanje s kvaliteto naših potnih listov navaden larifari) ali pa jaz samo grdo ravnam z njim (čeprav ga uporabljam le tam dvakrat ali trikrat letno)?
Ja ti grdo ravnaš z njim. Si boš moral kupit ovitek. Čeprav priznam da tut moj ni najbolši ker ga moram nosit vedno ob sebi se mal znuca posebno ko primerjam s kom, ki je bolj kulturen.
Ma ovitek imam že od vsega začetka… Ne trgajo se platnice, trga se prva plastificirana stran z vsemi podatki… In prej bi dejal, da z njim niso lepo ravnali cariniki (nazadnje so ga imeli v rokah romunski, moldavski in ukrajinski… slednji so mi najbolj sumljivi 😉
(mogoče pa naši taglavni niso pričakovali, da bomo državljani potne liste tudi dejansko uporabljali. 🙂
Res je, tudi meni se trga sprednja plastificirana stran. Res je tudi, da veliko potujem ( pl letnik 2002, le še en prazen list ), res je pa tudi, da je pl izredno nekvaliteten. Imel sem že nekaj problemov, pa ne v tujini, ampak na Brniku, ko sem se vračal iz potovanj, ko mi je policaj težil, zakaj imam zalepljeno stran. Preprosto sem mu razložil, da če ga ne bi vsak telebanski policaj 3x prepognil, ko ga pregleduje, bi bil še vedno ok. Janez
Enaki problem sem imel jaz. Debelejsi potni list letnik 2002 mi je preprosto povedano razpadel. Leta 2003 sem si kupil novega, in ta zgleda drzi! Drugo leto pride ven novi potni list z biometricnimi zapisi, v bistvu bodo mogli pohiteti, saj od octobra 2006 za vstop v USA rabis ta novi potni list – ali pa vizo, ki te stane 100 USD.
Jaz sem ga probal reklamirati, ampak ni slo, sem mogo placat sam! Zal.
Forum je zaprt za komentiranje.