Najdi forum

POTICE

Kakšne potice boste pekle?

Hm, lešnikovo sem že prejšnji teden en večer, ker me je dragi nahecal. V soboto pa še orehovo.
Star dobra klasika, pač.

Všeč mi je pa tudi čokoladna s kokosovim nadevom, ampak ta pride na vrsto ob kakšni drugi priložnosti.

LP

Jaz pehtranovo, ker samo tako radi jedo. Sicer pa bo mami naredila orehovo, ki naj bi bila za te praznike edino prava.

Pri nas bo tudi pehtranova. Imamo “operiranega žolčarja”, pa druge ne sme.

lp

Julija

jaz bi pa recept za čokoladno s kokosom!? Prosimmmm.

Jst pa ledeno (recept pobran iz tle gor) – fila pa orehova! Itak… se spodobi!
LEPE PRAZNIKE VSEM…

Recept je bil objavljen v velikonočni Anji.

Miranda

tudi jaz bi rada recept za čokoladno s kokosom pozdrav vsem

Ker nimam možnosti kupiti Anjo, bi prosila kakšno prijazno dušico, če bi prepisala recept sem na forum. Bom res hvaležna. Hvala že v naprej in lep dan vsem!

Vladka

Tudi mene zanima. Lahko kdo prepiše? 🙂

Milška, si hotela tole?

KOKOSOVA POTICA S KSKAVOM

SESTAVINE POSTOPEK
60 dag moke
5 dag grenkega kakava
5 dag kvasa
10 dag sladkorja
10 dag masla
3 rumenjaki
3 dl mleka
ščep soli

Nadev:
0,5 l sladke smetane
40 dag kokosove moke
20 dag sladkorja
1 vanilijev sladkor
3 jajca + 3 beljaki

Iz sestavin zamesimo testo, kot za potico.
Kakav umešamo med moko. Maslo, sladkor in rumenjake raztopimo v toplem mleku. Malo mleka prihranimo in v njem raztopimo kvas ter pustimo, da vzhaja. V skledo stresemo moko in v sredo naredimo jamico. Ščep soli damo ob strani, ker sol ne sme priti takoj v stik s kvasom. Ko kvas vzhaja, ga zlijemo v jamico, dodamo toplo mleko z ostalimi sestavinami in zamesimo testo (testo je precej gosto). Pustimo, da vzhaja, medtem pripravimo nadev.

Smetano zavremo in v vrelo dodamo sladkor z vanilijevim sladkorjem in kokosovo moko. Dobro premešamo in odstavimo. Počakamo, da se ohladi in dodamo tri rumenjake in sneg iz šestih beljakov.

Vzhajano testo razvaljamo in namažemo z nadevom ter zvijemo v potico. Pečemo na 180 stopinjah dobro uro. Vmes jo lahko pokrijemo s peki papirjem, da se ne zažge.

Potica ni samo zelo dobra ampak tudi lepa zaradi kontrasta med zelo temnim testom in belim nadevom

To, Q10, to!

Hvala! :)))))))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close