potenje
lep pozdrav! jaz imam pa en nadležen problem in bi rada vaš nasvet. grozno se potim pod pazduho,tako je moteče da nosim samo črne majčke, saj se mi pri barvnih naredi ogromen moker flek kar je zelo grdo videt-sploh pri ženski.
poskusila sem že mnogo deodorantov ter krem iz lekarne pa je vedno isto. ima ali je imela katera podobne probleme,imate kakšen nasvet? res je zelo moteče in vam bom resnično hvaležna za pomoč!
Drugo je vse v redu? Kakšna je normalna telesna temperatura? Pod pazduho se izločen znoj počasneje suši kot drugod.
Včasih je takšno stvar dobro omeniti osebnemu zdravniku. Ali pa dermatologu. Lahko kaže na hormonske motnje, lahko pa je povsem normalno.
Več o tem preberi na http://www.diseasedirectory.net/Skin_Disorders/Hyperhidrosis/default.aspx
Nekateri deodoranti imajo še močnejše delovanje. Poglej, tu piše o Triple Dry by Linden Voss:
http://www.************.net/phorum/read.php?f=11&i=584&t=497
Pri vsakem ožanju por pa je lahko problem nečiste kože in aken.
Potenje se zmanjšuje, ker zapre pore. Tako se tudi ne more očistiti in nato ride do vnetja pore, ki pa se lahko razširi. Če se kaj takega pojavi je treba takoj prenehati s deodorantom.
Vroča voda širi pore, milo pa jih očisti. Mogoče je to potrebno narediti pred nanosom deodoranta Triple dry.
alli napisal:
> Triple dry je precej strupen, sem že slišala za primer, kjer se
> je vnela bezgavka ali koža ali žleza. Ne priporočam.
Jaz sem imela tudi blazne probleme s potenjem. Sekirala sem se, poskušala take in drugačne preparate, pa ni bilo nič boljše. Potem sem se pa nekega lepega dne nehala sekirat. Sama s seboj sem razčistila, da je potenje naravno, da nisem edina s kakšnim mokrim flekom in sploh da to ni ravno življnjskega pomena. In potem – sem se nehala tako močno potit. Flek se pojavi le obašno in mora biti res kriza, sicer sem pa OK.
Veliko je tudi v glavi. Psiha dela sto na uro. Bolj ko se živciraš, da boš sigurno čez po ure moker, boš zagotovo v 25.minutah moker.
Pustite naravi svojo pot. Meni se zdi važno, da ne smrdiš izpod pazduhe. Tist je pa ogabno. Ampak kakšen moker flekec pa, nebo se ne bo sesulo zaradi tega.
BitchY, sama nimam problemov s potenjem. Vem pa zato, ker je moja dobra prijateljica imela te probleme in jih je rešila na ta način. Je sicer boleče, ker ne dajo anestezije in mora zraven sodelovat, ampak ona je res zadovoljna. In res je zastonj, no vsaj ona je imela zastonj. Pa ni imela nobene zveze.
Majci, kupi si oba deodoranta in z enim se namazi pod eno pazduho, z drugim pa pod drugo… pa bos videla 😉 šalo na stran… sama se ne potim veliko, ampak vsake toliko tudi meni nastane flek, s cim pa se ne sekiram prevec. Vidim veliko ljudi, ki ga imajo in nikoli nisem pomislila, da je to nekaj totalno ogabnega. Vazno je, da ne smrdis po svicu, kar se mi zdi mnogo huje. Kaj imas raje… flek pod pazduhama in ne smrdis, ali nimas fleka pa zaudarjas?
Jaz na srečo nimam problemov s prekomernim potenjem, pa si celo ne brijem pazduh. Predlagam ti čimveč sadja in zelenjave v hrani, čim manj mastnega, meso samo dvakrat na teden, še bolje ti bo. če boš vegetarijanka. Mogoče je tvoj krvni obtok premalo živahen. Predlagam ti vsak dan topel- mrzel- topel- mrzel tuš, zaključiš obvezno z mrzlim. Tako boš spodbudila krvni obtok da bo hitreje odplavljal nečistoče proti organom, ki so zadolženi za njihovo odvajanje, torej ledvicam.
Mrzel tuš pa je na splošno dober za zdravje, tudi proti celulitu in razširjenim kapilaram…
Zelo priporočam!
Forum je zaprt za komentiranje.