potenje in bombažne majčke
Zaradi težav s ščitnico se prekomerno potim. Za svojo higieno zato skrbim še bolj, kot bi sicer, nobene majčke ne oblečem več kot enkrat, pa še to le za pol dneva. Tudi v službo nosim rezervne majčke, če se spotim, da se takoj preoblečem.
Tak uvod zato, da me ne boste napadale…
Zanima pa me, če ima katera recept, kako se znebiti neprijetnega vonja, ki kljub večkratnemu pranju ostaja na nekaterih bombažnih majčkah (pod pazduho). Res, da imam zelo občutljiv nos, ampak včasih mi kaka majčka, ki sem jo mogoče obleka 5x in seveda po vsakem nošenju tudi oprala, še vedno smrdi po znoju. Ne glede na prašek in mehčalec, ki ga uporabljam. Res, da imam starejši prlani stroj, ampak ostalo perilo je dobro oprano in diši, edino majčke so problematične.
Če katera ve, s čim bi jih pošpricala, namazala…preden jih dam prat, bi bila zelo hvaležna.
Meni včasih po pranju še vonjajo kakšna športna oblačila. Zadevo rešujem z Impresanom ali pa Sagrotanom – dezinfekcijsko sredstvo za pranje (1 l)
Na etiketi piše približno tako:
“Za dezinfekcijo proti glivicam, virusom in posebnih virusov (za ves tekstil).
Redno uporabo priporočamo še posebno pri tekstilu z direktnim stikom kože (spodnje perilo, nogavice, nočno perilo); pogosto vlažno ali znojeno perilo (športna oblačila, brisače…).
Uporaba:
2 pokrovčka dajte v predal za mehčalec (dodatno lahko dodate še mehčalec) in tekstil namakajte namanj 30 minut, nato perilo dobro izperite.”
Impresan stane cca 4 €, kar meni ni neka strašna cifra glede na to, da dejansko pomaga.
Forum je zaprt za komentiranje.