Najdi forum

Pot okoli sveta

Zivjo vsem sorodnim dusam

Drugo leto v zacetku junija se odpravljam na enoletno potovanje okoli sveta.
pot naj bi potekal nekje tako:
Z transibirsko zeleznico do Mongoljie in nato do Kitajske,ter sevda v JV Azijo,pa Malezija in Papa Novagvineja,vse do Avstralije,preko Nove Zelandije v Juzno Ameriko,po celi Juzni Ameriko do Srednje in severne Amerike in nato pocasi domov.
pot naj bi trajala nekej 12-16 mescov.

Prosil bi vse,ki ste ze dali kaj podobnega skozi ali vsaj delo poti,da mi mal svetujete kako se pripravit na tako potovanje,kako se odloci katere drzave si vse ogledat in seveda kolko bi to vse skupaj prislo iz financnega vidika?
5.000-6.000$?

Hvala vsem za koristne informacije

trobenta

Plan je res čudovit in zelo adrenalinski , res me pa zanima kako boš preživel 1 leto na potovanju z vsemi ogledi in kartami z samo 6 000 USD , po mojih izkušnjah lahko to številko kar podvojiš. Jaz sem za en mesec Amerike , kjer smo spali skozi v šotorih , prehranjevali smo se v fast foodih ali trgovinah s karto in rent a carjem porabil 4 500 USD!!!
Pa veliko sreče , ko se vrneš pa kaj napiš

Mislim da bos vzel premalo denarja, ce zelis ostati veliko casa v ZDA. Za druge kraje pa bo dovolj, vendar bos moral res gledat na vsak $….srecno!

Z malo bolj nomadskim stilom in prijaznostjo ti bo financno definitivno zneslo, sicer pa lahko vmes tudi kje delas ce pride do financne krize….
Lahko se tudi pozanimas glede pisanja clankov v revijah, vzelo ti bo malo casa, ker bodo vtisi svezi, nekaj denarja pa tudi to prinese v koncni fazi….
Drugace pa vsaka cast za projekt, so se turistom na tem portalu kar malo zatresle hlace verjetno:)))
Lp

papua te bo najdražji pršla če boš hotu kej videt!

5000 $ do 6000$ za 1 do 1,5 letno potovanje okoli sveta??? Mislim da absolutno premalo!
Sicer nisi nič napisal ali tukaj misliš tudi prevoze ali ne? Ker če je brez potem je itak ful premalo!
Mislim da moraš zadevo najmnaj podvojit in pretvorit v eure. cca 12.000 euvrov!

Na nemškem forumu so ljudje porabljali za RTW potovanja (njihove izkušnje) ca. od 500 eurov (zelo budžet) do 1500 eurov na mesec. V povprečju!

Tudi sam nameravam okli svet in malo raziskujem in planiram. Tudi ta transibirai variant je zannimiva za začetek. Upam da mi bo uspelo zbrat cekine ..

…ja nekako bo kar tezko ce stejemo da so samo karte in prevozi ze za polovico tvojega budgeta.samo na pamet govorit kaj bo je brez veze.na poti bos sam ugotovil da se bo ze nekako izslo pa se delas lahko ce se ti kje zahoce.pa bolj klosarska varjanta potovanja je ponavadi najboljsa tako da ti to potovanje privoscim in ti zelim da ga izpeljes ne glede na denar.moje osebno mnenje je da bo slo ceprav bo za zda kar kriza…lp

Zdravo

ce je to dovolj denarja je sploh brez veze debatirat. saj ce malo preračunas to znese za enoletno potovanje 16 dolarjev na dan. s tem pa ne prezivis niti preblizno tudi, ce ze imas latalsko katro in ce izpustis ZDA. Sunyboy je kr uredo ocenil stroške, ker kolko sem jaz gledal je neka normalna stevilka 11-12000 EUR z vsemi stroški.
že v rusiji lahko računas na 50USD na dan, tako da kdor rece da z nomadskim življenjem lahko preživis nima pojma.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close