Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice pot na Rab..vaše mnenje

pot na Rab..vaše mnenje

Drage forumke in forumci!

Tu se nahaja ena številčna druščina izkušenih in malo manj izkušenih popotnikov, ki ste po vsej verjetnosti v svoji dolgi zgodovini, že vsaj enkrat zašli v času letnih počitnic na prelepi otok Rab.

In sedaj mene, malo manj izkušenega popotnika zanima, katero pot priporočate, da uberem v soboto, ko se o groza grozna, podajam na pot iz ljubljane na rab

nekako sem imel v mislih smer po avtocesti, do izvoza za krko, nato v smeri proti mejnem prehodu vinica (a zdej ko je šengen ta sploh dela), nato na hrvatski avtoput v smeri splita in pri žuti lokvi čez velebit v senj (kakšna je ta cesta?) od tam pa po stari magistrali, katero sem pred leti sicer pevozil, ampak je spomin bolj bled. in seveda do trajekta v jablancu, kjer bom (predvidevam) pustil še tisto nekaj svoje mladosti, ob čakanju na trajekt (koliko se ponavadi čaka na trajekt)

torej dragi moji popotniki. kaj predlagate? ali naj si rečem, ma k.u.r.c. pa vse skupi, gremo se še mal gužvat mimo zagreba, ali naj do konca odprem mazohistična nagnhenja in se na poti mimo reke pridružim 300km koloni trekolorov, ki se bodo podali na zaslužen dopust.

saj vem da se gužvi v celoti ne bom izognil, sam sem si kriv kaj pa nisem izbral drug termin in le kaj mi je bilo, pa bi še tistega jurja evrof pljunil pa bi šel v soboto le do joškta pučnikovega in bi se namontiral na sedež pri oknu v našem air busu.

ampak kar je je, grem na rab, pa rabim vašo pomoč, kje se mi najbolj splača, ker moji kolegi in znanci so en kurc vredni kar se nasvetov tiče.

vesel bom tudi neumnih odgovorov.

dopustnik enejus

Štartajte dovolj zgodaj, pičite čez Kozino (če greste iz LJubljane) in mejni prehod Pasjak na Reko. Mimo Reke se res vleče, ampak je pa jadranska magistrala tolk lepša. Tista cesta čez velebit do senja je precej ovinkasta.

Ja, je cesta čez Velebit ovinkasta, vendar vožnja traja le približno pol ure. Mi se peljemo vsako leto po njej, ker smo iz okolice Maribora in gremo čez Zagreb.

Andi

nam se je najbolj obrestovalo, če smo šli na pot že sredi noči.
Zjutraj smo bili že skoraj na trajektu.Na cesti ni bilo gneče, ni bilo vročine, samo voznik je boj nasrkal, ker je moral voziti ponoči (prej se naspite). Rab je takšna destinacija, da ti pravzaprav noben “avtoput” ne pomaga dosti. Mi smo vozili od LJ po avtocesti do Postojne, potem pa mimo Ilirske Bistrice do mejnega prehoda Rupa. Potem si pa že takoj za prehodom na avtocesti do Reke in še malo mimo. Lahko obideš tudi Bakarski zaliv tako da greš na vzporednico čez Mavrinci, Krasica, Križišče, pa pred Jadranovim na magistralo. Potem pa pač magistrala.
Če se vam da in če vam bo že prevroče se lahko v Senju namočite v kristalo čisti in mrzli vodi (ali pa nazaj grede, ko ne bo čas tako napet) na točno 45 vzporedniku. Je označen in na voljo je tudi nekaj parkirišč. Dostop do plaže pa so stopnice, ki jih sprva niti ne opaziš ne.
Do Raba se res malo vleče.
Za tvoj plan pa ti ne vem povedat, ker nismo šli mnikoli tako.

jaz bi šla po magistralki.

Mi smo šli sredi julija na ponedeljek iz LJ ob 11h. Tisti vikend prej naj bi bil najbolj prometen proti morju.

Lj – Postojna – Il Bistrica – Rupa – po obvoznicah mimo Rijeke – in po ovinkasti cesti skozi Senj (sem tudi jz letos kar Dramina tbl vzela, ker sem bolj take sorte)… do Jablanca – pribl 5 h, vmes dva pocitka, nikjer nič čakali. Po drugi poti nismo sli nikoli.

Trajekt smo čakali pol ure, itak smo rabili odmor, v miru kupili karte za trajekt itn, vozi ene pol ure in potem je do Loparja še pol ure voznje z avtom. Ko smo sli nazaj sem videla kar guzvo ob 15h za Jablanac Rab in so po mojem cakal ene tri trajekte, v obratni smeri nic guzve. En folk tempira pot tako da pridejo v Jablanac ob 6h zjutr in je kao najbolj ziher. Mi grem skoz cez dan na pot.

Sedaj dela spet tudi trejekt z otoka Krk v Lopar direkt, vendar je le ene petkrat na dan. Lahko bi sli tut po tej poti: na most za Krk (treba placat) in pol po Krku do trajekta, cesta gre po dolgem po sredini in ne ob obali. Na trajektu ste potem bolj dolgo. Poglej na Rapsko plovidbo za vozni red.

Pot, ki si jo opisal, se mi zdi skoraj optimalna. Mi smo jo ubrali letos, samo v obratni smeri – za nazaj. Kdo bo pa čakal na cestninski postaji – saj nismo nori. Ko smo šli dol, je bilo zabito najprej že na Bregani, kjer smo čakali od štirih do petih zjutraj – je bila sobota, ampak še ne glavna sezona, čez Zagreb je sicer šlo, ampak počasi, potem so najavljali kolono pri Mali kapeli, ampak sva imela pa dovolj in sva šla dol, čez hrib (gledaš Ogulin – cesta je v redu), potem še nekaj malega po avtocesti in odcep za Senj. Cesta se malo vleče, ampak gre. Potem še malo magistralke in je že odcep. Dol smo bili v petih urah in pol, s trajektom vred. Gljub gužvam na cesti smo prišli na prvi trajekt za Pag, torej tudi za Rab ne bi smelo biti problema.

Torej Novo mesto – Črnomelj – Vinica (brez skrbi, obratuje), Bosanci – Bosiljevo – Josipdol in takoj ko je možno, nazaj na avtocesto ter izvoz za Senj.

Jaz bi šla pa čez Rijeko na Krk in iz Krka s trajektom na Rab. Letos vozi tudi iz Valbiske, torej ne prevoziš niti pol otoka Krka in si že v luki. Ker zadeva obratuje šele kratek čas, po mojem ne bi smelo biti gužve. Bo pa gužva mimo Rijeke in čez Bakarski zaliv, skoraj zagotovo (namesto 15 minut jih tod mimo rabiš ene 45), ampak bo skoraj zagotovo edina resna gužvica, ki jo boš imel na poti.

Pozdravljeni,

mi smo se vedno peljali iz Ljubljane, skozi Kočevje, Brod na Kolpi, Delnice, Križišče………..Večji del poti poteka po gozdu (je prijetno hladno), cesta je razgibana (levo, desno, gor, dol). Vedno smo bili na Rabu zelo hitro, saj tudi trajekti Rapske plovidbe vozijo zalo pogosto.
Lepa plaža (vsaj včasih je bila) je v AC Padova III.

prejšnji teden prišli z raba, tja šli ob 2 uri ponoči .. lepo tekoče čez reko do jablanca in ob 7 zjutraj smo bili na plaži.
nazaj smo šli iz loparja na krk in fiju preko reke in rupe domov. še boljše kot prva smer.
lp

Naj te ne zavede…sedaj vozi trajekt samo iz Valbiske do Loparja, tistega iz Baške so ukinili, poišči malo po iskalniku…

Jap, res je, iz Baške ne vozi več.

Joj, ste zakomplicirali…
Velebit in Jablanac.
Pika.

ne pazabi še to : danes se je začel DOPUST!! Italijani so navalili in jutri bo kaos. Pojdite ponoči.
Malo si poglej razmere čez kamere na http://www.promet.si
Če ti bo le delalo. Trenutno meni ne pokaže nič.

Ali je še kdo šel na Rab čez Krk in v Valbinski na trajekt do Loparja? Glede na to, da ni več sezone, kaj mislite se bolj splača? Avtocesta ali trajekt od Krka dalje?
LP

Nam je ta gospa na rabu rekla da se ne splača čez Krk. Mi gremo zmeraj na Jablanac. Tako da ne ve vem. Je pa čez krk dražje ne vem pa koliko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close