Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice pot na otok CRES

pot na otok CRES

Živjo!

Prosila bi, da mi kdo napiše najbolj enostavno pot na otok Cres…predvsem Štajerke – kje greste? (na Lj. in Po. ali na Ptuj in tam čez)

Hvala!

jaz grem na Cres z gorenjskega konca, tako, da ti ne morem pomagat. Kam na Cres pa greste?

Do Ljubljane, mimo Kočevja, Petrinja, Delnice…….

aha. se pravi, da je nam nekak lažje, če gremo ptuj, pa pproti zagrebu pa tam dol.

Dalmacijo mam v malem prstu…ta zgornji del pa niti približno 🙂

gremo prekomejnega prehoda PETIŠOVCI ali Ormoža na Hvaško in po avtocesti v Rijeko nato na otok Krk in s trajekom na Cres…
Se ne vozimo na morje po slovenskih cestah 🙂

Za nas iz gorenjskega konca je po vsej verjetnosti še vedno najhitrejša pot kar po primorski avtocesti do Kozine, pol pa na mejni prehod Starod- Pasjak, potem pa po novem odseku avtoceste do Reke. Tam na Opatijo in potem ob obali do trajektne povezave s Cresom Brestova- Porozina. Možna je tudi varjanta iz Krka na Cres (Merag), vendar se mi zdi, da je precej daljša že po cesti, pa tudi s trajektom traja kakšne 3/4 ure, če ne več.
Za štajerski konec ja pa verjetno res bolje, če greste do morja po hrvaški strani.

midva sva 14 dni nazaj vozila vsak po svoje: eden čez Krk, drugi pa na Brestovo. Sva prišla do ugotovitve, da je trenutno boljš vozit čez Krk. (NO, naprej grede imaš sicer za plačat most – 40KN) Opatija je tako zabasana, da bog pomagaj, potem pa še s prikolicami tako počasi vozijo do Brestova, da ne prideš nikamor. Trajekt pa vozi tako z ene, kot tudi z druge strani ene 25 minut. No, punce fajn se imejte, jaz grem…..na Cres :-))

Mi gremo v soboto.. ( naslednjo)

Gremo pa prav tako s štajerskega konca in sicer na Postojno, tam dol z avtoceste in proti Ilirski Bistrici, od tam pa naprej proti Reki, kjer bomo zavili proti Opatiji, nato na Brestovo, kjer je trajekt in … potem pristanemo na Cresu!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close