Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice pot na Makarsko riviero, NUJNO

pot na Makarsko riviero, NUJNO

ZIVJO!

V soboto gremo na morje (v Basko Vodo), pa me zanima, kje se bolj splaca iti. Ali cez Karlovac, Plitvicka jezera…., ali po jadranski magistrali? V soboto ob 14h moramo biti tam. Kdaj naj gremo od doma (Novo mesto)? Baje je takrat ravno najvecja guzva, ker so ob sobotah ravno smene. Ima kdo kaksno izkusnjo s tem?

Hvala in LP!

Janez

iz novega mesta se vam na vsak nacin splaca iti cez karlovac,plitvice,knin…. celo iz lj hodimo po tej poti. je krajsa in boljsa od jad.magistrale. pojdite dovolj zgodaj-ze zaradi vrocine. kot podatek: iz lj do splita je cca 7 ur-ce je promet normalen. lp petra

Živjo,

definitivno preko Karlovca, Plitvičkih jezer, Knina in Sinja. V Sinju imaš 2 možnosti – na Split in po magistrali do M. Riviere ali za gorskim masivom in prideš ven tik pred začetkom Riviere (mi hodimo tu, ker se izogneš gneči). Cesta v tem delu je enaka kot med Kninom in Sinjem le gneče je manj.
Na pot pa pojdite čimbolj zgodaj, ker so zastoji in je bolje čakati v nočnem hladu kot v dopoldanski vročini.
LP, Alenka

Bi se strinjal s prejšnjima dvema – je kljub temu, da so zgradili nekaj novih km avtocest, še vedno bolje iti čez plitvice, Gračac, Knin, Sinj, – prideš na jadransko magistralo tik nad Brelo, prvim mestom Makarske riviere in potem imaš še kakih 20 km. Pot bo trajala mogoče malo več kot 7 ur, vendar to ne pomeni, da pojdi potem od doma ob 7 zjutraj, saj se boš v tem primeru verjetno vozil vsaj 12 ur. Jaz bi ti priporočal iti od doma vsaj ob kakih 00:00 – 00:30. Že tako bo takrat promet v tvoji smeri ena sama nepretrgana kolona, vendar tekoča.

Bolje da si dol prej in nekje počakaš do 14:00 kot da stojiš v koloni. Če te vmes zmatra je ob cesti vsake toliko časa kakšno parkirišče, kjer se da malo zadremati. Bolj ali manj je gužva do Gračca, kjer boš potem ti zavil levo proti Kninu. Malo pred Gračcem je tudi eno veliko parkirišče, kjer je primerno za malo zaspati, nato pa je šele okrog Knina oz. tik za Kninom. Jaz bi se na tvojem mestu ( v kolikor te bo zmatralo) na enem od teh dveh mest zaustavil za kakšne dve urici, saj boš že ven iz območja, kjer se bo kasneje premikalo po polževo, hkrati pa se bo zunaj že zdanilo in je zanimivo pogledati tiste kraje, še posebej ko se voziš naprej od Knina mimo Peručkega jezera.

LP

samo za primerjavo in v razmislek.
Lani smo šli od doma ob pol dveh zjutraj in prišli do Brele okrog dvanajste ure, za znoret. Iz Maribora.
Letos smo pa krenili ob enajsti zvečer in prišli tja nekaj čez šesto, malo počivali, da nismo ravno budili domačina za ključ.
Raje pojdite prej in raje kje v senci počakajte na vašo uro, ki pa je tako določena malo z rezervo. Mi imamo uro nastanka okrog enajste, pa smo še vedno takoj zjutraj začeli. Kajti veliko ji odpotuje proti domu v večernih urah petka, da se izognejo gneči ki nastane ob povratku v soboto v jutranjih urah. In potem se lahko soba pripravi malo prej.
Pa lep dopust

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close