Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Pot do smučišča Kope

Pot do smučišča Kope

Pozdravljeni!

Zamikalo nas je iti pogledat smučišče Kope, kjer še nikoli nismo bili. Šli bi preko Slovenj Gradca (iz LJ). Zanima me, kakšna je cesta – ne maram namreč ozkih ovinkastih cest, po možnosti strmih, ki se vijejo kilometre in kilometre… Me kdo prosim prosvetli? Hvala!

potem pojdi raje na mariborsko pohorje.
od legna do grmovškovega doma je cesta nekako takšna, kot si jo opisala. Je pa res, da je to samo enih 15 km

Od SG do Kop je cca 10 km .Cesta se nekaj časa vije po dolini, nato pa se začne vzpenjati, tudi z ovinki. Ni ne vem kako ozko, je p potrebna pazljivost, tako kot povsod drugod.

od SG do kop je 20 km.

Ko se pripeljete do Šmartna (cca 3 km pred SG, na vaši desni strani bo trgovina Gorko, nad cesto opozorilni znak z lučjo za prehod za pešce), pojdite desno (ne rabite delat ovinka do SG in potem nazaj).
Od odcepa iz magistralne ceste je do Kop še 13 km.

Cesta se sicer vzpenja, nekaj je tudi ovinkov, ampak ni pa neke posebne strmine. Široka pa je tudi toliko, da se dva avta brez problema srečata.

Hvala vsem. Čeprav so zdaj po teh informacijah občutki ostali mešani :-).

Barca, takole kot ti bi jaz opisala cesto na Roglo – če poznaš to cesto, me zanima, kakšna je torej cesta na Kope v primerjavi s cesto na Roglo (ožja, strmejša, bolj ovinkasta)?

Enka, približno taka cesta je kot na Roglo, le malo slabši asfalt je, vzpenjate pa se manj časa, Kope so na dobrih 1000 m, Rogla pa na 1500 m nadmorske višine..skratka, ni panike.

Če greste na Kope na Pungart, imate asfalt do konca, če pa boste šli na Partizanko (Kaštivnik – po cca 10 km je odcep levo), pa imate zadnja cca 2-3 km makadam (in bistveno manjše parkirišče). Povezava na smušišču je, tako da če niste ravno začetniki, je boljše parkirat na Pungartu.

Barca, najlepša hvala! Tako za info o cesti (ki me je prepričala :-)) kot za tole drugo, kam naj se usmerimo (tudi to sem že gruntala, po zemljevidih pa nisem našla bogvekaj). Nismo čisti začetniki in se bomo kar opogumili za Pungart. Ob prvi sončni napovedi :-).

Zdajle sploh ni drena na nočni, sem preverjala na kameri (http://www.pohorje.org/mariborsko-pohorje-pozimi/webcam), odsev luči na smučišču pa vidim skozi okno, če pa bi delale vse tri nočne proge, pa bi videla tudi reflektorje :)))

Tudi midva običajno parkirava kar na Pungartu (Grmovškov dom, Lukov dom), pa greva prek povezav na Kaštivnik.

Čeprav je pa res tudi, da hodiva smučat na Kope samo na nočno ali pa kako dopoldansko, na dnevno skočiva čez mejo.

Skratka, mimo Velenja, Mislinje, mimo odcepa za letališče še naprej do Šmartna.
Tam odcep desno (pri trgovini Gorko, pazite, ker tabla za Kope je kar mala).
Skozi vas, malo v hrib (cca 500 metrov, če boste imeli čas nazaj grede, si lahko ogledate cerkvico ( http://www.kpm.si/?mod=catalog&action=productDetails&ID=3 ).
Tam greste desno in potem po ravnini naprej, malo naprej od turistične kmetije Plesnik na levi strani ( http://www.rotovnik-plesnik.si/prva_stran ) se začnete vzpenjat za par km, ves čas pa peljete po “glavni” cesti.
Malo pod vrhom greste naprej, odcep levo bi vas pripeljal do Partizanskega doma, na Kaštivnik, naravnost pa pridete na parkirišče pred Grmovškovim domom (mimo Lukovega doma in apartmajskega naselja).

Barca, zlata si. Pridemo pogledat Kope prav kmalu :-).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close