postrv v pečici
Pozdravljene mojstrice!
Nekaj sem že iskala po iskalniku in našla kup dobrih idej, a ne konkretno to, kar me zanima.
Jutri bi rada za kosilo pripravila postrvi v pečici, pa ne vem, kako se lotiti. A jih kaj pomokam? Najbrž ne. A na olje ali na peki papir? A se jih med peko obrača? Kako dolgo se pečejo? Na kaki temperaturi?
Hvala za odgovore.
postrvi ocisti,speri pod vodo,obrisi,posoli,popopraj ,lahko tudi malo pokapljas z limono. ognjevarno posodo namazi z maslom,polozi vanjo postrvi in peci pri 180 st. cca 20-25 min. poci pokriti s folijo. po pretecenem casu odkrij in prelij z na maslu poprazenimi drobtinami. peci se par minut- odkrito. pred serviranjem jih potresi z narezanim petrsiljem in prilozi se limonine koscke. maslu in drobtinam lahko dodas tudi malo sladke smetane.
zraven lahko ponudis v kosih kuhan krompir pa kaksno dobro solato- nap. motovilec. lp petra
Evo, danes sem jih delala. Ker sta bili zelo veliki, sem jih pekla takole:
– oprala, osušila, dvakrat zarezala na vsaki strani, osolila od znotraj in zunaj, v trebušno votlino dala na koščke narezan česen, peteršilj in rožmarin, od zunaj premazala z olivnim oljem in dala na peki papir na pekač
– dala sem jih v hladno pečico na spodnji nivo, nastavila na “vroč zrak plus”- mislim, da je to z ventilacijo in 180 st. Pekla pa sem kar 50 min,a sta bila res konkretna zalogaja, po diagonali čez cel pekač. Nič nisem obračala.
V primeru manjših kosov pa pečem pod žarom, kar pomeni na zgornji ali na en nižji nivo v pečici (odvisno od debeline ribe), nastavim temperaturo najvišjo, malo več kot 240 in pečem 10 min na eni strani in 10 na drugi.
Njami v obeh primerih.
Forum je zaprt za komentiranje.