Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice postojnska jama vstopnina, kaj pa to

postojnska jama vstopnina, kaj pa to

Nisi pa povedala, koliko stanejo te vstopnine.

Domačini v Bohinju parkirajo za 10 eur letno, če dam samo en primer.

Batagelj noče slovenskih turistov. On hoče tuje turiste, tiste, ki imajo denar.

Isto je pri vsaki stvari. Komu bi raje prodajali svoj izdelek – premožnim ali tistim z minimalno plačo? Jaz bi raje premožnim – za višjo ceno.

Zato pa laufa in zato Batagelj podpira vse tiste, ki bi radi kupili nek turističen objekt od države – edino pametno. Ker bodo kaj naredili ven iz njega.

Lipica se prodaja že ne vem koliko časa in zadnji čas je, da bi jo prodali zasebnemu lastniku in oživili. Konji ne bi šli nikamor, Lipica pa tudi ne.

zato pa moglo biti za domačine ceneje, marsikje sem videla, pa smo veliko potovali, da je za domačine karta, vstopnica, cenejša, pa naj bo to vodni park, mestne znamenitosti, muzeji, disneylandi in take fore.
tujce pa naj olupijo, se strinjam, če lahko, zakaj ne..nekdo, ki se je pripeljal iz Japonske, verjetno ne bo izpustil ogleda samo zato, ker se mu bo karta zdela za 10 evrov predraga.
[/quote]
Ti po uniji že dolgo nisi potovala, povej mi primer iz unije kjer je za domače državljane ceneje kot za ostale državljane unije. Pa ti sploh veš kaj bi se s takim podjetjem zgodilo, tisti trenutek ga potrošniške organizacije požrejo, dajte vendar ljudje božji že enkrat razumet da je jugo for že davno konec !
[/quote]
Jaz se tudi ne spomnim kakih popustov za domačine za razne znamenitosti po evropskih državah.

V Arboretumu lahko kupiš LETNO karto ceneje – z osebno, mislim, da sponzorira občina, dnevna je pa za vse enaka.
[/quote]
Cenejše letne karte so za prebivalce občin Domžale, Kamnik, Komenda, Mengeš – sofinancira občina. Letos so nekoliko cenejše tudi za Ljubljančane.

Ja madona no. Ljudje tam ŽIVIJO. Pa kaj bi ti – da plačujejo urno postavko?

Imamo različne popuste za različne kartice, različne kombinacije ( konkretno jama in Predjamski grad )

Imamo možnosti dneva odprtih vrat ali noč muzejev recimo.

In želja domačinov sigurno ni vsak teden v jamo hodit – pa čeprav je po znižani ceni.

Pojdite v Muzej iluzij v Ljubljani. To je pa res – ni slovenskega izraza -si ga moram sposoditi – čista pljačka.

Pa primerjaj te cene.

Zelo prav je, da je cena visoka. Saj so sami tujci tam. Kolikokrat pa gre en Slovenec v jamo? A vi bi nase bisere kar razprodajali.

…imajo celo tri cene. za domačo občino, za lljubljansko, domžalsko in za vse ostale.

Resnično je drago, vendar lahko lepo darilo za rojstne dneve ali obletnice.
Prijeten kraj, svet v malem, travnik ob mlinčku, pogrneš dekico in si v raju 🙂

zato pa moglo biti za domačine ceneje, marsikje sem videla, pa smo veliko potovali, da je za domačine karta, vstopnica, cenejša, pa naj bo to vodni park, mestne znamenitosti, muzeji, disneylandi in take fore.
tujce pa naj olupijo, se strinjam, če lahko, zakaj ne..nekdo, ki se je pripeljal iz Japonske, verjetno ne bo izpustil ogleda samo zato, ker se mu bo karta zdela za 10 evrov predraga.
[/quote]
Ti po uniji že dolgo nisi potovala, povej mi primer iz unije kjer je za domače državljane ceneje kot za ostale državljane unije. Pa ti sploh veš kaj bi se s takim podjetjem zgodilo, tisti trenutek ga potrošniške organizacije požrejo, dajte vendar ljudje božji že enkrat razumet da je jugo for že davno konec !
[/quote]

Kanarski otoki – avtonomno obmocje znotraj Spanije. Karte za spance pol cenejse, kot za ostale. Je pa res, da je bilo to pred par leti. Ampak pomoje velja se zdaj.

Če je v ceno všteto kosilo in da me nosijo okoli, bi še razmislil, če bi šel.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

[/quote]

Ti kar doma ostani. Misliš, da rabijo take žide, kot si ti.

Kolikor vem, je 1 x letno za Slovence zastonj, vsaj tako je bilo pred leti.

Meni se zdi zelo prav, da so karte drage. Če pogledate Švico, so še prepoceni. Tam smo dali za en vlak za 3, 600 eur. Pa se ni noben pritoževal. Tukaj bi pa kar vse zastonj.

Se strinjam!

Dubrovnik- karta za izlet na nacionalni park in otok Lokrum- za turiste 120 kun (otroci 20 kun), za domacine 10 kun. Oni se tja hodijo kopat in se mi zdi ok,da ja za njih taka cena. Preverjeno letos julija.

Meni se pa kar prav zdi, da je v državi nekaj takih točk totalno skomercializiranih in izjemno dragih, da se vsi turisti spravijo tja in tam pustijo veliko denarja. Potem pa imaš lepše lokacije, ki so bistveno cenejše, ne tako znane, zato pa bolj pristne, kamor gremo domačini. V Postojnski jami sem bila dvakrat, več kot dovolj. Otroke bom enkrat peljala, če ne bodo šli s šolo, kot smo mi. Ampak enkrat, ko bom imela dovolj denarja in ga ne bom preveč pogrešala, samo za to, da bojo rekli, da so bili. Do takrat smo bili pa večkrat že v bistveno cenejših Škocjanskih jamah, v Križni jami ipd. Kapnike enako vidiš, so mogoče manjši, a vzdušje, mir in ostalo neprimerno boljše. Turisti naj pa nam kar pustijo svoj denar 🙂

[/quote]

Meni se zdi zelo prav, da so karte drage. Če pogledate Švico, so še prepoceni. Tam smo dali za en vlak za 3, 600 eur. Pa se ni noben pritoževal. Tukaj bi pa kar vse zastonj.
[/quote]

ej hvala za tole info, kdaj bo to..in kolk nas bo?? bo jama zdržala naval več 10000 slovencev, ki bi radi šli zastonj in ali naj bom tam že ob 4 zjutraj, mogoče prej??

Ja, je drago samo pa tudi ne greš vsako leto. Na 10let zraste mislim se podaljša pri onih “zavesah “za 1mm.
Torej nič zamudil. Če otroke peljemo tja, ko so približno stari okoli desetega leta je čist dost, mirebit pa še z šolo gredo in to je to. Čist dost.

mi smo letos hoteli it, pa me je prav šokirala cena, pa še družinske ni..pa nismo reveži, daleč od tega, že marsikje smo bili..ampak tole je meni too much..ok, sej bomo šli, pol pač ni bilo cajta, ampak cena je pretirana, komot bi bilo 40 recimo za družino..za slovence.

Cena je primerna za to, kar dobis. Primerljive destinacije v tujini niso cenejse. Kar se otrok tice – veliko jih obisce jamo v casu OS in takrat kot skupina gotovo dobijo popust.

Očitno tudi so cenejše.

http://www.eisriesenwelt.at/en/

Družinski obisk za štiri osebe: 66 eur

Očitno tudi so cenejše.

http://www.eisriesenwelt.at/en/

Družinski obisk za štiri osebe: 66 eur
[/quote]

Hvala za tole.

Funkcionalna pismenost, avtorica? Aja, tako daleč ti pa ne seže. Raje pljuvat kar na pamet. Bravo.

Postonjska jama je za domacine (to so okoliski prebivalci, ne vsi slovenci) brezplacna 1x na leto (binkostni ponedeljek).

Sin je delal nekaj let prek študenta v jami in mi je fascinanten podatek, da dnevno obišče jamo 2 tisoč ljudi… Dnevno…

[/quote]

zakaj pa reveži raje ne kuhate kosila doma?
aja, je treba delat, to pa ne bi, kajne!

[/quote]

ej hvala za tole info, kdaj bo to..in kolk nas bo?? bo jama zdržala naval več 10000 slovencev, ki bi radi šli zastonj in ali naj bom tam že ob 4 zjutraj, mogoče prej??
[/quote]

Ne pretiravat. Večina Slovencev je že bila v P. jami in se ne bo s tabo tam gužvala. Marsikdo si tudi lahko privošči plačilo vstopnine in ne bo ciljal ravno na brezplačni obisk.

Bo pa zagotovo gneča, tako kot je na splošno vsak dan v turistični sezoni. Če hočeš privat ogled kraške jame, jih imaš na izbiro kar nekaj (npr. malo višje naštete). Manj turistov, nižja vstopnina. Postojnska jama je pa pač slovenska verzija Eifflovega stolpa ali Kipa svobode.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close