POSTIRA – BRAČ
Pozdravljeni!
V Postiri sem letovala zadnji dve leti. Gre za majhno mestece, kjer se ne dogaja veliko. Kljub temu je sredi visoke sezone kar polno in bo ustrezalo predvsem tistim, ki imajo radi bolj umirjen dopust na dobri braški klimi – da so ljudje, ne pa gneče, ko ne moreš dihat. Plaže so majhne – na betonski se nisem nikoli kopala (spolzka in drseča), je še nekaj peščenih. Jaz sem izbrala kar centralno v središču mesta, kjer so sicer privezi za čolne (mirna voda, lepi kamenčki, senčka…samo vrvi od čolnov te ne smejo motiti). Domačini zelo prijazni.
Bivala sem v hotelih Vrilo in Pastura. Vrilo je bolj za pare, zelo majhno in nima samopostrežne večerje. Sobe zelo lepe in čiste, v obeh hotelih je tudi osebje zelo prijazno. Minus za Vrilo – takoj ob baru, kjer igra glasba dolgo v noč (je pač treba ponoči zapreti balkon). Pastura je večji hotel, zato tudi bolj hrupen. Ker je postavljen na drugi strani zaliva, se je večkrat vohalo ribe iz sosednje tovarne . to zna marsikoga motiti. Hrana v Pasturi ni bila nič posebnega (pogrešala več sveže hrane in ne zmrznjene ali iz konzerv), še najbolj so mi bili všeč dalmatinski večeri- takrat pa lahko izbiraš in se še prenaješ.
Marsikdo se pritožuje nad vremenom, jaz sem bila vedno v 2. polovici avgusta in vreme je bilo idealno, sonce, vroče, toda po 12ih opoldne je začel pihat vsak dan rahel maestral in tako vročine sploh ne čutiš.
Kako je za otroke, žal ne morem povedat kaj več, ker na to nisem bila pozorna.
Splošen vtis – meni zelo všeč, morda zato ker je Brač. Priporočam obisk Lovrečine (drobna mivka in senca!! od poldneva naprej) ter seveda Bol – da se nadoknadi vrvež in sreča več popotnikov in medkulturalnosti.
Postira definitivno ni za zelo aktivne ljudi, ki imajo radi akcijo, je pa dober dopust za mirno nabiranje energije in iskanje navdihov.
Mi (2 otroka 5 let in midva) smo tudi pravkar iz Postire. Nam je bilo všeč. Bivali smo v apartmaju na hribu, pri Slovencu, vse super. Kopali smo se vsak dan drugje. V Postiri nam je bila najbolj všeč Mala Lozna (nam je bila tudi najbližja) – manjši kamenčki, voda čista. Mestna plaža je tudi lepa, in v tem času, ko smo bili mi tam, ni bilo velike gneče. Zelo lepi sta vsaj dve plaži na poti iz Supetarja proti Postiri – vidiš jih iz ceste, parkiraš v gozdičku in se skopaš. Povsod mali kamenčki. Zelo lepa je plaža pri Splitski. Lovrečina je peščena, kot je bilo že omenjeno, ker pa je tam tudi sladkovodni izliv v morje, je malo hladnejša kot drugod. Supetar ima tudi lepo plažo blizu hotelskega naselja, tam si lahko sposodiš pendoline, sta tudi dva večja tobogana. Bol nam ni bil všeč zaradi skomercializiranosti, pa tudi voda je tam hladnejša kot v zalivčkih.
Skoraj vse plaže imajo sanitarije (dixije), vsi so bili vsako jutro očiščeni. Parkiranje povsod razen na Bolu zastonj. Domačini prijazni, vidi se, da živijo s turisti. Postrežba hitra in dobra. Cene iste kot doma ali še nižje. Pokrajina krasna za kolesarjenje ali tek. Je pa res, da je tista stran otoka, kjer je slab mesec nazaj gorelo, res eno samo pogorišče in izgleda prav strašljivo.
Forum je zaprt za komentiranje.