Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek posteljnina

posteljnina

Kakor kdo :-)). Jaz menjam perilo vsaj dvakrat na dan…brisace vsak drugi dan. Perila in posteljnine ne likam – se tega se manjka. Sicer mi pa ni jasno kaksne materiale imate, da se vam na riti ne speglajo? :-)))))))))))

Posteljnino menjamo po potrebi (na nekaj dni ali pa na 2-3 tedne).

Sp. hlačke zjutraj in zvečer (pozimi, poleti spim brez sp. hlačk).

1x na teden, poleti dvakrat, ni lepšega kakor dišeča posteljnina, jo raje polikam kakor da ležim cel mesec na isti.

brisace pa zamenjamo,ko so umazane,ponavadi na par dni(3,4?),dolocene pa po vsaki uporabi…

Posteljnino menjamo enkrat tedensko, spodnje perilo vsak dan sveže (včasih večkrat – če recimo pridem iz službe, pa še kam grem, se še enkrat stuširam in preoblečem).

Ne razumem pa tega z brisačami. Pri nas vsako brisačo uporabimo samo enkrat. Ko se stuširam, vzamem svežo, se obrišem in jo vržem v koš za umazano perilo. Če si operem še lase, porabim dve brisači. Tisto za roke pa zamenjam, ko je mokra in to je ponavadi 2-3 krat na dan.

Je pa res, da ogrooooomno peremo. Samo dokler pere pralni stroj in suši sušilec, ni panike ;))))))))))))

Joj, ljudje kaj je z vami. Al mate res fetis na pranje al se pa ne umivate prou prevec. Posteljnino je dost menjat na 3 tedne. Pa kaj vi delate v postli…
Perilo se pa cist strinjam da se menja vsak dan.

nikoli nebi spala dalj kot en teden v isti posteljnini, zato ker mi ni težko polikati in tako lepo se počutim ko je sveža, pa še poštirkam jo.

Posteljnino menjam ponavadi na dva tedna; če se vmes kaj umaže, oz. če je treba, pa po potrebi. Brisače uporabljamo po enkrat. Priznam pa, da rajši vidim, če si vsak vzame kako malo manjšo brisačo, ne tistih največjih, ker se nabere najmanj za 2 stroja brisač na teden. Pa po 3 kuhinjske krpe na dan, da o perilu niti ne izgubljam besed.

Ogromno peremo, se mi zdi. Niti slučajno pa tovrstnega perila ne likam. Posteljnino včasih – če ugotovim, da sem bila nerodna pri zlaganju in ima kake grde gube, jo polikam, preden oblečem posteljo.

Satena ne maram, ker me rado zebe. Če bi bilo po moje, bi imela za zimo več posteljnine iz flanele. Ker pa je možu ponavadi vroče, imamo – zlata sredina – največ “navadne” posteljnine.

Posteljnino menjam enkrat na teden, včasih, če me ni toliko doma, na dva tedna. Spodnje perilo menjam enkrat do dvakrat na dan, brisače pa na 3-4 dni.

Tudi jaz si ne morem zamisliti, da bi spala 3 tedne v istih rjuhah, pa kljub temu, da se stuširam, preden grem spat. Očitno je vse odvisno od navad, pa kako so nas starši naučili.

Se strinjam, edith – kot so nas starši naučili. in moji so me naučili točno tako kot tebe :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close