posteljnina
Posteljnino menjamo enkrat tedensko, spodnje perilo vsak dan sveže (včasih večkrat – če recimo pridem iz službe, pa še kam grem, se še enkrat stuširam in preoblečem).
Ne razumem pa tega z brisačami. Pri nas vsako brisačo uporabimo samo enkrat. Ko se stuširam, vzamem svežo, se obrišem in jo vržem v koš za umazano perilo. Če si operem še lase, porabim dve brisači. Tisto za roke pa zamenjam, ko je mokra in to je ponavadi 2-3 krat na dan.
Je pa res, da ogrooooomno peremo. Samo dokler pere pralni stroj in suši sušilec, ni panike ;))))))))))))
Posteljnino menjam ponavadi na dva tedna; če se vmes kaj umaže, oz. če je treba, pa po potrebi. Brisače uporabljamo po enkrat. Priznam pa, da rajši vidim, če si vsak vzame kako malo manjšo brisačo, ne tistih največjih, ker se nabere najmanj za 2 stroja brisač na teden. Pa po 3 kuhinjske krpe na dan, da o perilu niti ne izgubljam besed.
Ogromno peremo, se mi zdi. Niti slučajno pa tovrstnega perila ne likam. Posteljnino včasih – če ugotovim, da sem bila nerodna pri zlaganju in ima kake grde gube, jo polikam, preden oblečem posteljo.
Satena ne maram, ker me rado zebe. Če bi bilo po moje, bi imela za zimo več posteljnine iz flanele. Ker pa je možu ponavadi vroče, imamo – zlata sredina – največ “navadne” posteljnine.
Posteljnino menjam enkrat na teden, včasih, če me ni toliko doma, na dva tedna. Spodnje perilo menjam enkrat do dvakrat na dan, brisače pa na 3-4 dni.
Tudi jaz si ne morem zamisliti, da bi spala 3 tedne v istih rjuhah, pa kljub temu, da se stuširam, preden grem spat. Očitno je vse odvisno od navad, pa kako so nas starši naučili.
Forum je zaprt za komentiranje.