Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Posojilo sorodniku obresti, fiksne obresti

Posojilo sorodniku obresti, fiksne obresti

Sorodnik me je prosil za 10.000€ za stanovanje ker so se preselili v Ljubljano zaradi službe. Zanima me ali mu lahko zaračunam 4% fiksne obrestne mere. Ne na čas plačila, ampak fiksno 4% oz. 400 EUR?

Proklet je onaj koji daje kamatu… Koji je uzima… 2 svedoka… I taj koji zapisuje.

Svi su oni isti.

A to misliš, zaračunaš 1x 400, potem ti pa fiksen obrok xy vrača?

Odgovor na objavo uporabnika
Če si tako prepričana, 06.01.2022 ob 15:26

A to misliš, zaračunaš 1x 400, potem ti pa fiksen obrok xy vrača?

Danes so obresti na vloge negativne, in dokler je tako, jih jaz sorodniku ne bi zaračunala. No, odvisno tudi za kakšno odplačilno obdobje se pogovarjate, morda bi dodala varovalko, če se bančni pogoji bistveno spremenijo. Bi pa za tak znesek želela garancijo, ker od sorodnikov je dolgove najtežje izterjati.

Ne zaracunas obresti, 06.01.2022 ob 15:36

Danes so obresti na vloge negativne, in dokler je tako, jih jaz sorodniku ne bi zaračunala. No, odvisno tudi za kakšno odplačilno obdobje se pogovarjate, morda bi dodala varovalko, če se bančni pogoji bistveno spremenijo. Bi pa za tak znesek želela garancijo, ker od sorodnikov je dolgove najtežje izterjati.

Verjetno Si po pomoti meni citirala. Nekako zlato pravilo je, da posodiš toliko, kolikor lahko pogrešiš. So primeri, ko tudi notarska pogodba ni pomagala. Najbolj zihr je še vedno, da gre človek na banko, če že rabi. Ampak lažje je seveda reči sorodniku za zamik kot pa banki.

Zakaj pa ta sorodnik z ženo/možem ne gresta na banko? Tu ni govora namreč o stotih jurjih npr..

Če si tako prepričana, 06.01.2022 ob 15:44

Verjetno Si po pomoti meni citirala. Nekako zlato pravilo je, da posodiš toliko, kolikor lahko pogrešiš. So primeri, ko tudi notarska pogodba ni pomagala. Najbolj zihr je še vedno, da gre človek na banko, če že rabi. Ampak lažje je seveda reči sorodniku za zamik kot pa banki.

Zakaj pa ta sorodnik z ženo/možem ne gresta na banko? Tu ni govora namreč o stotih jurjih npr..

Ja, sori, pomotoma citirano. Sploh nisem vedela, da sem citirala. Zanimivo, ker parkrat pa sem citirala, pa ni bilo citirano…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close