posoda za kuhanje riža na pari
Pozdravljeni!
Zelo rada imava riž, posebno tistega kuhanega na pari. Ker moja kuhinja ne premore nobenega lonca za kuhanje na pari, bi vas prosila za nasvet.
Zanima me kakšen lonec naj kupim, v katerem bi lahko pripravljala riž in tudi na pari kuhano sadje, zelenjavo in druge jedi.
Kje se takšni lonci lahko kupijo in kako izgledajo.
V naprej hvala za pomoč.
Lep pozdrav vsem iz Gorenjske.
Aleksandra
Hej, Aleksandra!
Sama imam ekonom lonec, ki ima dodano majhno okroglo posodo z luknjami(kot cedilo). Zraven je zicnat trikotnik, na katerega to posodo polozim.
Na dno ekonoma dam malo vode, v “cedilo” nalozim, kar pac soparim in pokrijem. Vcasih tudi hermeticno zaprem( pritisk za hitrejse kuhanje), recimo,ko kuham krompir.
Za riz in zelenjavo pa je dovolj navadna pokrovka. Vse je zelo okusno.
Mislim, da bos v trgovini s posodo nasla, kar rabis.Ni nujno ekonom lonec-
dovolj je posoda, ki ima dodano se to luknjicasto posodo in pokrovko.Ti kar povprasaj, dober trgovec bi moral znati svetovati.
Ko se nisem imela ekonoma,sem dala v vecjo posodo vodo, nad vodo navadno cedilo,ki se je moralo prilegati obodu in pokrila.Struklje sem pa kuhala kar na platneni krpi,ki sem jo privezala za rocaje posode.
V kitajskih restavracijah imajo pa lesena resetka za te namene. Sam imam dve, ki sta bolj suvenirja kot kuharski pripomocek, ker so za kuhanje za eno osebo.
Rabila bi jih vec in veliko posodo za vodo,da bi lahko pripravila posten obrok.
Zelim ti uspesen nakup in veliko okusnih jedi. Lp z obale Babi
Hej,Aleksandra!
Presenecenje je popolno! Hvala,draga deklica :)))
V kuhinji je zadisalo po teh krasnih zeliscih in mackona sta jih takoj zavohala in od ugodja ter radovednosti predla 100 na uro. Imam ze prostor na balkonu; vse je zelo dobrodoslo.
Oprosti, da se ti tu zahvaljujem, toda imela sem hude tezave s PC ter marsikaj je zginilo, seveda tudi tvoj e mail naslov.
Zdaj je spet vse OK; kabelska povezava hitra in protivirusni program ucinkovit.
Se enkrat hvala in topel pozdrav na Gorenjsko Babi
Ostalim se za ta vlozek opravicujem, toda ni slo drugace:))) Babi
Forum je zaprt za komentiranje.