POSODA ZA KUHANJE
Selim se na svoje in prvič kupujem posodo za kuhanje.
Zanima me katera posoda je res dobra?
Gledala sem en komplet v kateem dobim res vse ampak so tudi lonci “teflon”, ne predstavljam si kuhati juhe ali kaj podobnega v teflonu?
Nekako sme si zamislila lonce iz inoksa in ponve teflon.
Kaj naj izberem, da bo posoda res dobra?
p.s. “vem, da nima posoda velikega vpliva, vse je na kuharskemu znanju”.
Imam wmf, kupila komplet 5 posod v super akciji, ene par sem jih ze prej za tocke v Sparu al Mercatorju, ne spomnim se tocno, komplet imam 10 let, tiste druge pa zagotovo 15, sploh se jim ne pozna, da so rabljene.
Poceni kompleti so potratni, imam enega ze dolgo in nerada kuham v teh posodah, ce res ne gre drugace, recimo ce dam zavret vodo v tapoceni piskru in wmf, v wmf posodi zavre 3x prej.
Imam svojo kuhinjo že 23 let. Ob poroki sem dobila komplet 4ih loncev, kozic silit.
Še danes so kot nove.
Odlične!
Ob opremljanju nove kuhinje pa sva z možem kupila zepter. V redu posoda, a mislim, da je silit veliko boljši. Dobro je dati več denarja za eno konkretno ponev..inox. še vedno mislim, da je silit zakon, mi je pa tudi zepterneva ponev top in jo po vseh letih še vedno redno vsakodnwvno uporabljam.
Za palačinke imam wno teflon ponev prav za ta namen.
Razne teflonske ponve pa so stran vržen denar.
Upoštevaj tzdi, da za juhe nw potrebuješ dragih loncev. Pa kubanje testenin in podobno.
Tu pa emo zmaga.
Toren kakovostna posoda za praženje, pečenje, tudi dušenje.
Navadno kuhannw…navadni lonci.
Pa fino je imeti ekonom lonec. Pri zepterju je to pokrovka, ki jo daneš na lonce po izbiri.
Obilo užitka pri opremljanju in kuhanju!
Forum je zaprt za komentiranje.