Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Poslušati razum ali srce?

Poslušati razum ali srce?

Ne bom opisovala konkretne situacije v kateri sem se znašla, vendar je tako, da razum govori eno, srce pa drugo.

Koga poslušati? Razum ali srce??

odvisno kaj ti govorita. Če je razum sinonim za preračunljivost, ne poslušaj ga, če je zdrava pamet poslušaj ga.
Če je srce sinonim za neumnost, otročjost – ne poslušaj ga, če je sinonim za tvoje resnične želje – poslušaj ga.

Kako dobro povedano!!!

Vidim, da moram napisati kakšna je situacija.

Zaljubljena sem v moškega (in on vame), ki je bivši partner moje prijateljice, ki je še vedno zaljubljena vanj, čeprav že dalj časa nista več skupaj.

Razum pravi, da naj dam prednost prijateljstvu in da so bivši partnerji mojih prijateljic zame prepovedan sadež.

Srce pa gori zanj, si ga želi, hrepeni po njem in ve, da je prav on tisto na kar sem “čakala” 32 let.

Torej razum ali srce?

Kaj pa češpljica pravi?

Prejšnji post je moj, ampak sem napačno zapisala nick 🙂

Zakaj pa naj bi bili bivši partnerji prijateljic prepovedan sadež? Moja prijateljica je poročena z mojim bivšim in se imata krasno. In jaz ji čisto nič ne zamerim. Bivši so bivši z razlogom. Če se imata s tem fantom res rada potem po mojem ni ovir da poskušata.

Poslušaj razum. Srce te ponavadi zavede.

Zakaj pa naj bi bili bivši partnerji prijateljic prepovedan sadež? Moja prijateljica je poročena z mojim bivšim in se imata krasno. In jaz ji čisto nič ne zamerim. Bivši so bivši z razlogom. Če se imata s tem fantom res rada potem po mojem ni ovir da poskušata.[/quote]

Ker je prijateljica še vedno zaljubljena vanj, še vedno si ga želi in sanja o tem, da bosta nekoč zopet skupaj.

V kolikor bi ona imela razčiščene stvari glede svoje preteklosti in njega, problema ne bi bilo. In vem, da bi jo s tem, da bi bila z njim zelo prizadela.

Ke je podatkov premalo je težko odgovorit, načeloma pa mislim tako. Če si mnenja, da bi te odločitev na podlagi srca pripeljala do očitne katastrofe se ji ogni, če pa obstaja manjša možnost za težave pa seveda poslušaj srce, kam pa pridemo samo z razumom? Razum je za sestavljanje lego kock po načrtu….dolgčas….preveč predvidljivo….

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Ko sem pisal prejšnji odgovor nisem vedel tega, tukaj obvezno poslušaj srce….

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Razmisli.
Predstavljaj si, da si stara, zelo stara. Postavi se v vlogo, da si poslušala razum in prikliči občutke. Potem se postavi v vlogo, da si poslušala srce in si prikliči občutke.

Jaz mislim, da ko bom stara, mi bo žal za vsako odločitev, ko nisem poslušala srce, čustva in svoje želje. Mislim, da je to tisto, kar dela življenje živo. Tudi če se zmotiš, imaš še vedno razum, da stvari postaviš na prava mesta, pa še izkušnjo si pridobiš, ki bogati življenje, kakršnakoli že je.

Prijateljica živi v preteklosti. Če si ji resnična prijateljica, se boš odločila zanj. Ona bo sicer jezna nate, ampak jo bo tudi minilo do tega tipa in bo lahko zaživela naprej svoje življenje. Ti boš pa videla, koliko je tipček res idealen zate.
Če pa nisi prava prijateljica, ji ne boš povedala, kaj si v resnici misliš (da živi v preteklosti in da je njen princ ne mara), nanjo boš jezna, ker jo boš imela za prepreko do svoje sreče in prijateljstva bo konec.
Varianta za srečen konec: Prijateljica ugotovi, da si ji v resnici naredila uslugo, je vesela zate.

Jaz ti brez dvoma svetujem srce … tudi sama bi tako storila. In na sploh, partnerstvo in prijateljstvo sta dve ločeni zadevi (če gre za dve različni osebi) in nikoli se ne smeta ti dve razmerji najti na točki, ker bi bilo potrebno dajati prednost enemu. Ker če se to zgodi, je z enim ali obema odnosoma nekaj hudo narobe. In potem se rešuje in razrešuje odnos, ne pa izbira.

Glede prepovedanega sadeža, je pa tako razmišljanje skrajno nezrelo. Njen odnos s tem moškim je bil NJEN odnos z njim in to razmerje se je končalo. Odnosa med njima ni več. Če ga ona še vedno v sebi ustvaraj in ždi po njemu, je to le njena težava, njena čustvena nezrelost in s tem bo morala opraviti sama. Da bi pa ona zaradi bivšega razmerja pogojevala in tebi na nek način diktirala razmerje, je pa smešno – povej, a se ne bere to čudno? Seveda jo razumem, da bo nekaj časa nosila v ustih grenak priokus, a bo minilo, ko bo v sebi z njim dokončno opravila. Ne igraj žrtve in se ne odrekaj lepemu.

Glede na to, da nista s to tvojo prijateljico več v vezi, mislim, da to ne bi smel biti zadržek za vajino vezo. Če sta bivša, sta bivša z razlogom.
Sploh pa, kaj veš, kaj bo z vajinim prijateljstvom – včasih se ta ohladijo (tudi zaradi drugih povsem banalnih, celo minornih razlogov) v nekaj mesecih, letih. Prijateljstva torej lahko kmalu ni več, če pa je ta moški “tisti”, je to lahko oseba s katero boš preživela preostanek življenja.

Bi bilo pa fajn, da ji, če bosta res pristala skupaj, ti to poveš. Ne da sliši od drugih – to bi jo pa res prizadelo. Povej ji pa tenkočutno kot se le da. Povej ji, da je ne želiš prizadeti, da se je tako zgodilo in da ne moreš iti mimo tega, da ne bi dala vama vsaj priložnosti…

Jaz pa ne bi, ker je prijateljica se vedno zaljubljena vanj. Ce pa ne bi bila, bi pa poslusala srce. Vedi, da bos izgubila zaupanje in po vsej verjetnosti prijateljico, ce bos to storila. Zdaj pa, kaj ti vec pomeni, pa sama ves. Na tvojem mestu bi pocakala, da si prijateljica dobi drugega in da sem zazihrana, da do njega ne cuti vec ljubezni.

Hmm, če se postavim v tvojo situacijo. Sem zaljubljena v prijateljčenga fanta. Z prijateljico imava lep odnos si zaupava itd…… Potem onedva končata in jaz dobim možnost. Ne jaz tega ne bi zmogla. Saj pravim odvisno kako sta si blizu z prijateljico ali sta bolj frendici, znanki. Kajti meni je prijateljstvo ogromno in ga ne bi razdirala.

Da ne boš na koncu razočarana, morda se ti le zdi, da je prijateljstvo tako trdno…, recimo teoretično, narediš deset dobrih stvari za prijatelja, potem 1x zajebeš in kaj misliš, po tem te bo ocenjeval? Po desetih dobrih stvareh ali po eni slabi?

Se kar malo strinjam z BMW. Ampak, a ves, dokler ne vidis, ce je tako, ne mores vedet. Isto ne mores vedet za fanta, a bo vedno tak, al bosta sla narazen v pol letih… hja tezka je tale 🙂

Ko sem bila jaz v podobni situaciji, je fant hotel pustit mojo prijateljico zaradi mene. No, ker tega nisem hotela, sem se raje z njim skregala (skregana sva ze kaksno leto). Od takrat naprej me hudo preganja vest, pa ceprav nisva imela nic, razen nedolznih! dotikov in globokih besed, ki pa so v vecini prihajali iz njegovih ust, jaz sem bila bolj zadrzana.

V vsakem primeru, drzim pesti za avtorico, da bo tisto, za kar se bo odlocila, pravilno.

če bi bila onadva še vedno skupaj, se tu not nikakor ne bi spustila.

glede na to, da sta že nekaj časa narazen, pa ne vidim take ovire. mogoče pa tvoja prijateljica rabi eno brco v rit, da bo uvidela, da tale fant že dolgo ni več zainteresiran za njo in da je res nujno, da ga pozabi….

čeprav… da si nanj čakala 32 let je malo huda… poskusita najprej inkognito, kaj pa veš, mogoče sploh nista za skupaj in po kakšnem mesecu, dveh, če vama res klapa obelodanita zvezo.

Ni enostavnega odgovora, ker ima ena ali druga izbira svoje slabe in dobre stvari.
V življenju sem kar nekajkrat zatajila srce in ravnala po “pameti” in zaradi tega trpim.
Po drugi strani pa če se sedaj ozrem nazaj, bi se večkrat prav tako slabo izteklo, če bi izbirala po srcu. Skratka toliko plusov in minusov, da samo bog ve končni rezultat.

Načenoma pa velja stara modrost, da na koncu vedno bolj obžaluješ tisto kar nisi storil kot tisto (slabo) kar si storil. Neiživete sanje so najbolj boleče.

Ja ne vem BMW . Ti je najboljši prijatelj. Zaljubljen si v njegovo. Gresta narazen. In dobiš priliko da si z njo. Kaj boš? Ti je pa je dober prijatelj.
Mislim, da se moški sploh ne spuščate v take odnose. Že v začetku imate začrtano, da se ne zapletate z prijateljevo žensko.

Ko gresta narazen gresta narazen in pika. Prijatelju bi povedal, da mi je všeč njegova ex in to je to. Če tega ne razume pač ni prijatelj…..Res pa je, da se načeloma v kaj takega ne bi spuščal nikoli, do sedaj se nisem in tudi prijatleji imajo same zajebane babe haha….Hm, no enkrat pred davnimi časi pa sem se zapletel s kolegovo punco…, samo dlje nisem hotel, že v mladosti sem bil toliko prudaren haha.
Glede začrtanja je ponavadi res, res pa je tudi, da se s punacmi od prijateljev večkrat ne razumemo…, ampak življenje je nepredvidljivo in nikoli ne reci nikoli….

Se strinjam ko je konec je konec.
In da je življenje nepredvidljivo in nikoli ne reci nikoli.

Torej imaš rada prepovedane sadeže…..:)

Srce ne more vedeti….Vedel bi naj razum…A sedaj prevladujejo čustva, ki so preglasila razum.
Če nimaš izkušenj s prepovedanimi sadeži, je to prava priložnost, da spoznaš kdo si.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close