Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Poslovni sekretar ali ekonomist

Poslovni sekretar ali ekonomist

V tem šolskem letu se namreravam vpisati na višješolski strokovni program.
Sedaj delam kot tajnica v šolstvu, s tem da je precej mojega dela
tudi s področja računovodstva (obračun plač, avtorski, podjemne, plačilni promet, izdaja računov,…)

Kolebam med vpisom v program poslovni sekretar in ekonomist.

Naj povem, da je možno, da bom v kakšnem letu ali dveh tudi teh. višek
in bo po 25 letih dela treba iskati novo službo.

V kateri program priporočate vpis. Vodstvu oz. direktorju je vseeno, pravi, kot tebi bolj ustreza.

Sama se glede na negotovo prihodnost bolj nagibam k programu ekonomist
– verjetno je težji, vendar večja možnost zaposlitve.

Vsakega mnenja oz. sugestije bom vesela. Hvala.

EKONOMIST.100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
Imam izkušnje s tem.

Sigurno je ekonomist že kot naziv boljše kot poslovni sekretar in tudi program je bolj zahteve (tudi govorim iz izkušenj).

pomembnejška od smeri je stopnja
diplomirani ekonomist = visoka strokovna in je več kot
poslovni sekretar = višješolska strokovna, torej tudi s tega vidika ti priporočam ekonomsko šolo, ampak po mojih izkušnjah tudi če si dipl. ekonomist ni dovolj, saj sem tudi sama, in nezaposlena, pomembnejše so VEZE,…

Ekonomist – pa kakšna računovodska smer, se mi zdi, da se tu še kar dobi službe. Pa s tem si lahko tud poslovni sekretar.

ekonomist in poslovni sekretar je VI stopnja- vsekakor priporočam ekonomist, morda bi ti najbolj prav prišla smer računovodstvo.

Definitivno ekonomist. Poslovnih sekretarjev je ogromno in težje dobijo zaposlitev kot ekonomisti.

Ni pomembna stopnja izobrazbe, pač pa znanje! Lahko je nekdo ekonomist ( VI. st. ) pa ima več znanja kot ti s VII. stopnjo. To pa je možno npr. zato, ker ima večletne delovne izkušnje, ki so mu tudi doprinesle k razširitvi znanja.

Priporočam ti računovodstvo, ker Sedaj delaš kot tajnica v šolstvu, s tem da je precej tvojega dela tudi s področja računovodstva (obračun plač, avtorski, podjemne, plačilni promet, izdaja računov,…)

Ker imaš 25 let izkušenj, boš s temeljitejšim znanjem računovodstva (predvsem DDV, tega večina ne obvlada ) v primeru izgube zaposlitve zelo hitro našla novo delo.

Verjemi mi, ker tudi jaz delam enako delo kot ti. Ni v šolstvu, imam pa zraven tega še izvoze in uvoze in ogromno ukvarjanja z DDV-jem. Tega področja ne obvladajo moje sodelavke, ki so VII, dipl. ekonomistke, ker pravijo, da se to niso učile !!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close