Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Poskus s kusk kusom

Poskus s kusk kusom

Hej!
Ze nekaj casa rezmisljam,da bi slan zelenjavni narastek enkrat naredila s kusk kus maso po receptu za pecene prosene rezine.Danes bom to udejanila za kosilo. Ce lahko naredim narastek s kaso,ovsenimi kosmici,rizem,mislim,da mi bo uspelo tudi s kuskusom.

Najprej bom na hitro popekla rezine jajcevcev,rdecih mesnatih paprik,malo buck in cebule,dolila zlico konjaka,petersilj in cesen,izparila in pokrila.
V kusk kus (narejen po navodilih z vrecke) bom umesala vso zelenjavo,dodala parmezan,stepene rumenjake in na koncu se sneg .Se pred snegom vse malo zacinila in dodala zelisca.Potem v model in v pec.
Zraven bom ponudila na hitro v voku popecene koscke puranjega buta in malo zduseno. Presna solata,se ne vem katera.
Upam,da bo omizje zadovoljno. Lp Babi

Pozdravljeni !

Mnjami, to bo pa super. Jaz sem si zadnič naredila kuskus s suhim sadjem. Recept sem videla na PRO 7.

lp Majuška

Babi, nestrpno čakam poročilo, saj sem tudi sama že nekajkrat premišljevala, kako bi izgledal narastek s kuskusom, namesto riža. Ravno včeraj sem kus-kus kupila, sicer sem ga pa do sedaj vedno kuhala le kot prilogo h golažu.
Veliko zadovoljstva ob novih kuharskih podvigih :o)

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz sem pa enkrat jedla solato s kus kusom in tuno. Kaj vse je bilo zraven, se zdaj ne spomnim, ampak bila je odlična. Če mi katera lahko kaj pomaga, bom zelo hvaležna.

solato s kus kusom delam brez tune. verjetno pa tem sestavinam dodas tuno…pa je!? kus kus namoci v mlacni vodi…namaka naj se pribl.20 min. dodas na drobno narezan paradiznik,petrsilj, malo koruze…zelenjavo -v bistvu po okusu, pa se malo na koscke narezane tune. prelijes z mesanico olja /olivnega/,sokom limone,sol,poper… ali pa naredis kaksen gostejsi preliv s smetano. lahko pa zelenjavo opustis in samo prelijes s polivko. !? je bila pribl. taka tista solata? lp petra

Ja, bila je s koščki tune, papriko, koruzo in prelivom, mislim da iz olivnega olja. Kus kusa za solato ni potrebno skuhati, tako kot piše na navodilih?

Včeraj zvečer sva se z možem pogovarjala, češ, jutri bo za kosilo pečena zelenjava s kus kusem im jajci. ..njegova želja pa je bila pečene girice ali sardelce-če jih bodo v ribarnici imeli – Torej kaj jemo danes se še ne ve….
Morda nekaj podobnega kot Babi!

Dober tek!

ne,ni ga treba. kot sem rekla,se ga namoci v mlacni vodi-pribl.20 min. lp petra

Hej! Zelo okusno,nic salbse od zelenjavnega slanega narastka z rizem.
Seveda sta zelenjava in parmezan dala piko na i.Rahlo;hladno je malce upadlo in se lepo reze.
Moz je sicer rekel,da brez konjaka ali vsaj malo vina ne bi bilo tako dobro!!! Lep pozdrav Babi

To pa je super ideja. jaz še nikoli nisem delala slanega narastka, ker me vedno nekako bolj “na sladk potegne”. Moram poskusit.

LP, Staša

Babi, narastek sem naredila danes in je bil super – zelenjavo sem dala papriko, por in korenje z malo rdečega vina – zraven solato iz zelja, ohrovta in koruze – našim je bilo zelo všeč, tako, da bom še ponovila. Res dobra ideja!
lp

Hej! Danes sem zvedela,da lahko naredis dobre pustne krapke s kuskusom namocenim v vrelo mleko z dodatkom vanilije,limonine lupinice,rozin in sladkorja,nic jajc,ki jih izrezujes v razne oblike, povaljas v dobrih piskotnih drobtinah in ocvres. Zgledalo je lepo in dobro.Starejsi gospod jih kar ni nehal jesti in kar naprej hvalil.
Miske pa so naredili s kostanjevo moko.
Naucila sem se tudi,kako v domaci peci predimimo med peko ribje filete,konkretno lososa in tuno. Za znoret preprosto in ucinkovito.

V mocno ponev das malo olja(kot za palacinke) in do vrha nasujes zaganje(ki ga dobis pri mizarju – ce je brinov ali borov les -se boljse0.Na zaganje nasujes se malo suhega zajblja in rozmarina in premesas. Pustis na ognju in zaganje bo zacelo tleti in pocasi goreti prav s plamencki. Ko je dogorjeno,pokrijes,da zmanjka kisika in pod pokrovko se nabira dim. V vroci pecici imas na resteki z grobo soljo potresene filete. Pec ugasnes in tisto ponev s pokrovom das pod resetko.
Dim uhaja in ustvari se dimna vroca komora.Fileti se se malo pecejo in dimijo. Sem bila kar prevzeta. Izvedljivo pri odprtem oknu ;pa se sosede moras obvestiti,da ne klicejo gasilcev,ko zavohajo dim:)) Lp Babi

Že nekaj časa si vsak skoraj vsak dan posnamem to oddajo in jo po prihodu iz službe pogledam (navadno na večji hitrosti). Ker italjansko ne znam včasih kar ugibam, kaj delajo. Sem pa danes res videla kako so delali miške iz kostanjeve moke. Pa nisem bila prepričana ali res prav slišim, da je to kostanjeva moka. Je pa izgledalo zelo okusno.

Kaj so kurili pa sploh nisem razumela. Malo čudno se mi je pa le zdelo, ker se ni nihče sekiral, ko je vsebina ponve gorela.

Hvala za pojasnilo.

Lep dan vam želim vsem skupaj Mateja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close